Nelegálna práca v zahraničí

2. okt 2024

Priznávam,nevyznám sa v tom vôbec a ani sa ma to netýka.No dosť ma to zaujíma.
Co s takým človekom,ktorému zistia po niekoľkých rokoch,že v danom štáte žil a pracoval na cierno?
Finančná pokuta,vyhostenie,basa....fakt neviem.Nejedna sa o mňa,no práve som sa to dozvedel o jednom známom a nechápem.

tundra
2. okt 2024

Pre dotycneho pokuta do vysky 50k€
https://www.zoll.de/DE/Privatpersonen/Arbeit/Pr...

muchotrafka298
2. okt 2024

Podla toho, ze aka je to krajina, pokuty, vyhostenie, zakaz dozivotny vstupu. Okrem toho taky clovek nema platene ani odvody, poistenie, cize aj tam mu hrozia realne pokuty.

olimuc
2. okt 2024

Neviem ako je to Teraz, ale pred EU vela ludi pracovalo na cierno. Ak ta chytili do pasu persona non grata a zakaz vstupu na neviem kolko rokov … z mojho okolia viem, ze sa to robilo tak, ze sa stratil pas a islo sa s novym, do konca aj do US. Niektorych vyhodili 3 x dverami a vratili sa znova. Neviem ci platili nejaku pokutu … asi nie, kto by ich kde nahanal. Viem, ze 1 osoba bola 3 dni v base a prisla o hodinky a fotak … ale to bolo vsetko. Naozaj zalezi na krajine .. kedysi, sme si kupovali pracovne zmluvy a pracovne povolenia atd a na cierno pracuje xy ludi stale … normalne cakaju na 1 mieste … pride dodavka par si vybere a na druhy den tam su znova a na socialke vo vyplatnom datume natrcia ruku. Niektori su v krajine ilegalne … Ti su radi, ze zarobia par € …