Nelegálna práca

kristina651
7. jún 2024

Dobrý deň, ak viem, že "neznáma" osoba vykonáva prácu na čierno, ponúka predaj, výkopové práce atd. a samozrejme nemá živnosť ani žiadnu firmu čiže neodvádza dane iba má z toho pekný zárobok. Ak by sa niekto do toho pustil skončilo by to iba pri sankcií? Alebo v takom prípade aj väzenie?

tanyan
7. jún 2024

Neviem aké by boli aktuálne následky, ale "neznáma" osoba je potrestaná aj do budúcnosti - nemá nárok na PN, OČR, nezapočítava sa mu to do dôchodku... Potom sa bude sťažovať, že je chudák a štát sa o neho nechce postarať, hoci si je sám na vine.

astronaut321
7. jún 2024

@tanyan 1. Pokiaľ nemáš dostať výsluhový, tak je ten dôchodok aj tak napi. 2. Poctivosťou sa nikto nikde nedostal 3. Ste dospelý ľudia, tak sa tak správajte. 4. Žijete v krajine kde nefunguje sociálny systém, lebo si to tak slovenská väčšina priala.
Spýtajte sa súkromníkov v obchodoch po námestiach čo dania a čo nie... Aj tak budú klamať.

melanta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
7. jún 2024

@astronaut321 nepoctivý si vždy myslí, že poctivosťou sa nikam nedostane. Tí poctivý vieme, že dostaneme.

gab1sol
7. jún 2024

@astronaut321 takže poďme to robiť nepoctivo? To sa potom nečudujme, kde je to Slovensko…

alickapusinka
7. jún 2024

Však ho nahlas a čakaj následky.

melanta
7. jún 2024

Dostal by pokutu, ak by sa mu dokázal únik daní a odvodov, keďže nepriznaním príjmu porušuje zákon o dania z príjmov a iné zákony následne súvisiace. Ale napríklad ak berie cash na ruku a nedáva si to na účet, nedokážu mu to, ak nebudú proti nemu svedčiť tí, ktorí mu platili cash na ruku. Ale aspoň sa zľakne s a prestane možno robiť na čierno. Ale áno, treba to nahlasovať. Tolerovaním tohto sa nikam neposunieme. Každý má začať u seba.

luccija
7. jún 2024

@kristina651 ako vieš, že to nerobí na niekoho iného živnosť?

kristina651
autor
7. jún 2024

@melanta dostáva cash na ruku a tak tie peniaze vkladá cez bankomat na účet. Tie vklady sa pohybujú cca 1000€/2000€ za týždeň

katkaseiner
7. jún 2024

@kristina651 výkopové a pomocne prace za 1000/2000€ za tyzden.. blbost....to si videla? ja neviem, nemas co robit ze spehujes znameho

kristina651
autor
7. jún 2024

@katkaseiner ja iba píšem aké mal vklady bol tam vklad aj za 9000€. A určite to nie je "špehovanie". Neviem či by som mohla niekoho iba tak špehovať aké má pohyby má účte.

simca06022011
7. jún 2024

velmi by zalezalo na tom, aki aktivni by boli daniari pripadne zivnostensky urad a pod. U nas, bohuzial nefunguju kontroly na takychto ludi. Riesia sa len "papiere". Pokym nebudu danovaci chodit na kontroly jednotlivcom, a riesit, z kade ma na mercedes, na dva byt, dom, ked oficialne nema prijem , pripadne nejaky smiesny, tak sa nic nevyriesi. U nas taketo veci koncia zalozene niekde a nikto nic nevie, nepocul, neda sa dokazat alebo skutok sa nestal :D Povie, ze na vklady na ucet mu dala babka tetky ujovej zeny a vybavene... ved este aj riadne kontroly, fakt podvodnikov, pridu az ked sa mu nahlasia a da im povolenie :DDD

kristina651
autor
7. jún 2024

@simca06022011 to beriem, že na tie vklady sa môže vyhovoriť. Ale ako by sa vyhovoril, keď ma vytvorený inzerát, že čo ponúka aj s jeho kontaktnými údajmi

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
7. jún 2024

@kristina651 tak to nahlas, ak ma este aj inzeraty... kludne

alickapusinka
7. jún 2024

a čo TI bráni ho nahlásiť. Následky aké by ťa čakali. Takých ako je ten na Slovensku je strašne veľa. Aby si nechodila po daňovom úrade, a polícii.

liz_lemon
7. jún 2024

@kristina651 odkial vies, ake ma niekto vklady?

rozculena
7. jún 2024

@liz_lemon presne,to aj mňa zaujalo....jedine,že by robila v banke a poznala ho

purple_wolf
9. jún 2024

karma je zdarma pamataj ... a zavist aku prejavujes je naozaj trapna a detinska -DOSPEJ