Negatívne pocity v práci

tamarka9
27. jan 2023

Ahojte, v praci sa mi stala taka vec, ze povysili niekoho ineho,hoci vsetkym bolo jasne,ze povysenie som mala dostat ja. Rozhodnutie padlo len na zaklade sympatii veduceho s danou osobou. Situacia bola taka ze zatial co moj kolega mal stabilneho sefa,tak moja skupina take stastie nemala a nadriadeni sa nam striedali,nemali sancu nas spoznat. No co sa tyka vedomosti,bola som vzdy ta,ktora bola poziadana o radu. Pracu mam rada,naozaj sa v nej vyznam a robim ju dobre. Tak isto prajem uspech kolegom,ktori sa snazia,lebo kazdy si zasluzi uzit si svoju chvilu povysenia,ked im nadriadeni daju najavo,ze ocenuju ich snahu. Presne tak som to doteraz prezivala pri kazdom kolegovi. Ale teraz to neviem, mam pocity ako hnev, nespravodlivost,ukrivdenie,som uplne demotivovana pracovat dalej. Vedel by mi niekto poradit ako mam s tymito negativnymi pocitmi pracovat a povzniest sa nad tuto situaciu? Nie som za to na seba hrda a chcem to zmenit. Ako ste sa vy vyrovnavali s takouto situaciou? Dakujem

marca12
27. jan 2023

@tamarka9 asi to chce cas. No nie kazdy clovek znesie takuto krivdu a ked tuzis po kariernom postupe asi ta nic neuchlacholi. Ja som opustila predosle zamestnanie,lebo som sa necitila docenena. Par mesiacov si vies vsugerovat,ze je to dobre,ale tie pocity ta dozenu a prevalcuju,ak ocakavane povysenie nepride.

tamarka9
autor
27. jan 2023

@marca12 no priznam sa ze ma to dnes uplne prevalcovalo na porade, robim z domu,nastastie vypnute kamery,lebo som sa v momente rozplakala, hanbim sa pred celym timom,kazdy vie,ze som to povysenie cakala a velmi sa chcem aspon tvarit,ze je to v poriadku a respektujem rozhodnutie vedenia. Ale nemozem si pomoct,beriem to ako uplny podraz. Ze by to bol nejaky AHA moment? Doteraz som bola spokojna,ale neviem ci sa dokazem do toho stavu vratit.

nique
27. jan 2023

Toto sa mi stalo pred 15r. Vydržala som to tam ešte 1/2r a odišla som. Brala som to ako veľkú nespravodlivosť.

stannkal
27. jan 2023

@tamarka9 normálne si to vydiskutuj s managerom, prečo povýšil niekoho iného a nie teba, a budeš vedieť. Vedel o tom, že máš záujem o to povýšenie?

azzflo
27. jan 2023

poznam, bola to posledna kvapka k burn outu, do pol roka som bola v inom teame

marca12
27. jan 2023

@tamarka9 Nedus to v sebe a netvar sa,ze je to v pohode. Nehanbi sa za svoje pocity,opravnene sa citis sklamana.Podla mna to tam dlho nevydrzis,ale daj tomu cas. Je to este cerstve a potrebujes spracovat emocie. Uvidis,ci ti to uberie z elanu do prace a celkovo,ci budes mat chut napredovat. Podla toho sa neskor rozhodnes,co bude dalej. Teraz neminaj energiu na uvahy,co bude potom. Snaz sa spracovat toto sklamanie

tamarka9
autor
27. jan 2023

@marca12 dakujem,to znie ako plan, presne taky pohlad som potrebovala 🙂

tamarka9
autor
27. jan 2023

@nique
@azzflo dakujem za postrehy aj povzbudenie,nejako som sa zlakla svojej reakcie ze zavidim,nedoprajem,nespoznavam sa. Ale obe ste sa zhodli na pol roka 🙂 tak som zvedava ako to bude u nas