Ahojte, od mája som na úrade práce. Neviem si nájsť prácu. Pred rokom som skončila obchodnú akadémiu. Neviem už čo ďalej. Nemám energiu čo i len vstať ráno kvôli tomu že si prídem neschopná a zbytočná. Každý deň pozeram pracovne portále a stále stále nič… Boli ste niekto podobne na tom a nakoniec sa máte dobre? Lebo už fakt ma kadečo napáda len dobré nič…
Neviem v ktorom regióne a akú prácu hľadáš. Na úvod niekedy človek začína aj mimo svojich predstáv, hlavne aby získal prvé pracovné návyky a skúsenosti. Prípadne skús zamestnať sa cez nejakú pracovnú agentúru. A odporúčam aktívne osloviť potenciálnych zamestnávateľov, nielen surfovať. Niekedy sa aj pri pohovore ľudia z personálneho oddelenia rozhodnú, že človek je vhodný na inú pozíciu a ponúknu to priamo tam. Každá absolvovaná príležitosť je skúsenosťou a posúva ťa vpred.
Preco si nesla na VS ekonomicku? Mala by si viac prilezitosti
uplne ta chapem, bola som na tom podobne ale s tym ze ja som potom v oktobri zacala dialkovo studovat... OA je super skola, ale bez skusenosti ta nikto nevezme... ja osobne odporucam skus nejake okresne sudy v okoli... za asistentku ta urcite vezmu, hoci platovo to fakt nie je terno... ale aspon nadobudnes skusenosti, trolinku zarobis a mozno aj nejake kontakty zozenies...
No, to je jednoduche. Otvor si profesiu, najdi ponuky kde sa najviac plati v podobnej odbornosti ako mala tvoja stredna skola a prihlas sa na vysoku skolu aby si splnala poziadavky v tych inzeratoch s najvyssou ponukanou mzdou, vystuduj a zamestnaj sa na takom mieste.
Píš do firiem...aj tam kde nehľadajú....
V lete sa málokde robia pohovory, pred letom a Vianocami sme nikdy ani inzerát nedávali, lebo to nemal kto riešiť. Takže vrhni sa do toho nanovo od septembra. Horšie je to, že si čerstvý absolvent.
Držím palce
A čo absolventska prax? Pripadne nejaké brigády v tej oblasti? Skús pozerať aj prácu HO, tam je dosť ponúk i pre absolventov. Zároveň je však veľkou výhodou prip. podmienkou cudzí jazyk. Neviem ako si na tom ty.
Počas doby hľadania, čakania sa môžeš stále zdokonaľovať v tom jazyku ako i v počítačových zručnostiach, absolvovať kurz zameraný na nejaky program, či posunúť Excel/Word na vyšší level.
Skús kontaktovať nejakych bývalých spolužiakov, ako sa darí im, či o niečom nevedia. Rovnako môže byt nápomocná i tvoja skola, obcas majú program pre absolventov, ponuky.
No a napokon čo tak najaka VŠ či zahraničie?
Je leto, dovolenky. Teraz málokto hľadá zamestnancov. Leto je take hluché
Od septembra sa to zas rozbehne