Nedarí sa mi nájsť prácu

26. aug 2024

Ahojte, od mája som na úrade práce. Neviem si nájsť prácu. Pred rokom som skončila obchodnú akadémiu. Neviem už čo ďalej. Nemám energiu čo i len vstať ráno kvôli tomu že si prídem neschopná a zbytočná. Každý deň pozeram pracovne portále a stále stále nič… Boli ste niekto podobne na tom a nakoniec sa máte dobre? Lebo už fakt ma kadečo napáda len dobré nič…

pribinak
26. aug 2024

Je leto, dovolenky. Teraz málokto hľadá zamestnancov. Leto je take hluché
Od septembra sa to zas rozbehne

tanyan
26. aug 2024

Neviem v ktorom regióne a akú prácu hľadáš. Na úvod niekedy človek začína aj mimo svojich predstáv, hlavne aby získal prvé pracovné návyky a skúsenosti. Prípadne skús zamestnať sa cez nejakú pracovnú agentúru. A odporúčam aktívne osloviť potenciálnych zamestnávateľov, nielen surfovať. Niekedy sa aj pri pohovore ľudia z personálneho oddelenia rozhodnú, že človek je vhodný na inú pozíciu a ponúknu to priamo tam. Každá absolvovaná príležitosť je skúsenosťou a posúva ťa vpred.

sisa_s
26. aug 2024

Preco si nesla na VS ekonomicku? Mala by si viac prilezitosti

katkaseiner
26. aug 2024

uplne ta chapem, bola som na tom podobne ale s tym ze ja som potom v oktobri zacala dialkovo studovat... OA je super skola, ale bez skusenosti ta nikto nevezme... ja osobne odporucam skus nejake okresne sudy v okoli... za asistentku ta urcite vezmu, hoci platovo to fakt nie je terno... ale aspon nadobudnes skusenosti, trolinku zarobis a mozno aj nejake kontakty zozenies...

hiro
26. aug 2024

No, to je jednoduche. Otvor si profesiu, najdi ponuky kde sa najviac plati v podobnej odbornosti ako mala tvoja stredna skola a prihlas sa na vysoku skolu aby si splnala poziadavky v tych inzeratoch s najvyssou ponukanou mzdou, vystuduj a zamestnaj sa na takom mieste.

zuzanazimna
26. aug 2024

Píš do firiem...aj tam kde nehľadajú....

lakebabe
26. aug 2024

V lete sa málokde robia pohovory, pred letom a Vianocami sme nikdy ani inzerát nedávali, lebo to nemal kto riešiť. Takže vrhni sa do toho nanovo od septembra. Horšie je to, že si čerstvý absolvent.
Držím palce

tiika
26. aug 2024

A čo absolventska prax? Pripadne nejaké brigády v tej oblasti? Skús pozerať aj prácu HO, tam je dosť ponúk i pre absolventov. Zároveň je však veľkou výhodou prip. podmienkou cudzí jazyk. Neviem ako si na tom ty.
Počas doby hľadania, čakania sa môžeš stále zdokonaľovať v tom jazyku ako i v počítačových zručnostiach, absolvovať kurz zameraný na nejaky program, či posunúť Excel/Word na vyšší level.
Skús kontaktovať nejakych bývalých spolužiakov, ako sa darí im, či o niečom nevedia. Rovnako môže byt nápomocná i tvoja skola, obcas majú program pre absolventov, ponuky.
No a napokon čo tak najaka VŠ či zahraničie?