Ahojte, prepadá ma zúfalstvo, depresia…. V júni som prišla o prácu ako vychovávateľka v družine, pracovala som tam od výšky, t.j. 5 rokov. Nakoľko to bola škola v malej dedinke tak sa jedna trieda ŠKD rušila… no a ja som musela odísť. Mala som ísť do neďalekej Mš kde som aj nastúpila ale kolektív ma vôbec neprijal, nikto sa somnou nechcel baviť sedela som tam ako voš. Nespala som vôbec celé noci keď som vedela že tam mam ísť, bolelo ma brucho, stresy. Manžel povedal ze sa nemôžem trápiť tak ze nastúpiť nemusím od septembra. Našťastie som ešte nemala žiadne zmluvy, takže som tam niekoľko dní bola “iba tak”… povedala som teda že nenastúpim. Po tom čo som to povedala som začala intenzívne hľadať posielala som žiadosti všade kde sa dalo. Žiaľ, ani len spätná odpoveď nebola poslaná. Dnes začína školský rok a ja som ostala bez práce. Podporu síce poberám ale ja sa na toto spoliehať nechcem. V okolí berú všade po známosti, ja žiaľ také páky nemám… už som premýšľala že pôjdem robiť hocičo, ale žiadne pracovné ponuky pre ženy nie su len pre mužov ako zvárač a pod. Treba nám platiť hypoteku, byt, jedlo… popravde som zufala z toho celého a prepadá ma poriadna úzkosť, stres, panika. Rozmýšľala som nad psychológom pretože začínam mať stavy že som tu nepotrebná neviem sa plnohodnotne zamestnať, robiť to čo ma veľmi baví-práca s deťmi 😭
@really8 záleží ako kde. V malých obciach je to naozaj problém - tam si držia svojich známych a nevyhodia ich hoci už mali byť 4 roky na dôchodku alebo sa na nich všetci rodičia a žiaci sťažujú. A vo väčších mestách je naopak obrovský problém vôbec niekoho nájsť
@petracandle ano jasne. Ale ked sa niekto odprace ma dedinu musi pocitat ze to bude s pracou tazsie, pripadne ze bude musiet nejake obdobie dochadzat do zamestnania dalej. Alebo moze zostat dobrovolne bez prace a chytat uzkost, stres a paniku.
@petracandle veľké mesto mám minimalne 60km… a sama bývam v meste a menšom a práveže tu to takto funguje
No treba byvanie hladat tak aby som tam mala aj nejake pracovne moznosti a nemusela by si vyplakavat na internete. Si my ludia robime problemy sami.
@really8 no nemám platit nájom vo veľkomeste 800-900eur? Keď sme prednedávnom spoločne s manželom kúpili byt? Niekedy nechápem kde sa tá zlosť v ľuďoch naozaj berie. Písala som zo kvôli tomu, či náhodou niekto v takekto situácii nebol a mi plnohodnotne poradí… možno troška povzbudivých slov, namiesto poučania a pod. Niekedy je mlčať zlato. 😉
Aka zlost? Boze nelutuj sa tolko. Preco by som mala byt na teba zla? Lebo nefnukam s tebou? Vies ani ja nebyvam vo svojom vysnivanom meste, ani vo vysnivanom domceku. Ale nemusim chytat paniku stres a uzkosti ci budem mat z coho zit. Ked sme sa sem prestahovali (iny stat) rok a pol som robila pracu ktora ma totalne nebavila ale potrebovala som zdravotne poistenie. Ked ti napisem joooj no mas to tazke, ty si maly chudacik, tak ti to pomoze najst pracu alebo zaplati ucty? Nie. Lutovanie sa na internetoch je cesta do pekla.
A čo máš vyštudované? Lebo teoreticky by si ešte mohla robiť pedagogického asistenta pri učiteľovi alebo v jasliach ak náhodou.
Možností je viac.
1. Podať žiadostí do vzdialenejších miest. 60km sa dá dochádzať.
2. Nájsť si prácu mimo odbor. Veď peniaze treba, sama píšeš
3. Urobiť si rekvalifikačný kurz a nájsť si prácu v novom odbore.
4. Strážiť deti/dieťa súkromne
5. Ísť na materskú
Odkial si? Moj oco potrebuje druzinarku
V akom okrese bývaš?v lete sa ťažšie hľadá práca všetko sa rozbehne v septembri, oktobri.Zatial hľadaj v obore, alebo aj brigadu niekde v drogérii, obchode.Zial, je to tak niekde nad takou pracou ohrnaju nos inde je po známosti.Len hľadať a hľadať čokoľvek a budeš dochádzať.Neexistuje, že si niečo nenájdeš
Kým si nenájdeš prácu v odbore tak choď hocikam, lidl, tesco atď... Lepšia istota práce ako depka doma. Ale podľa mňa keď lepšie rozhodíš siete, nájdeš niečo vhodné pre tvoju kvalifikáciu.
@really8 naozaj sú kraje kde to je vysnívaná práca bez toho, že pracujú vo fabrike atď...ti, čo bývajú vo veľkých mestách majú možnosti byť v administratíve atď to nepochopia.Stacilo mi, keď som sa rozprávala so spolužiačkami, ktoré bývajú vo Veľkom Krtíši, Nové Zámky atď...Levice niektoré cestovali ďaleko, ale boli radi, že maju pracu
A ešte nejakú školu alebo škôlku v prijateľnej vzdialenosti od bydliska nemáš? Ak áno, tak by som zašla osobne za riaditeľkou odovzdať životopis. Prípadne aspoň nejaké opatrovanie detí zatiaľ ako privyrobenie si? Inak ja som z Bratislavy a mám kolegyňu, ktorá do práce dochádza 70km. Takže 60 by ti ona povedala, že to je v pohode 🙂 Ak sa chce, resp. musí, tak vždy je riešenie 😉
@luccija mne je jasne ze je to niekde problem. Ale ked hladam byvanie tak si vyberam podla pracovnych prilezitosti, obcianskej vybavenosti a pod. Mozes kupit dom niekde kde sa muchy otacaju alebo mensi byt v meste. Treba sa zamysliet aj nad tym. Btw sestra je ucitelka v skolke. Nasla pracu do mesiaca a aj slusny najom za 150e. Len pre info ide o Bb. Kto chce hlada sposoby, kto nie hlada dovody.
@lizatko1009 michalovce okolie
@ninusa221 to som tiež posielala všade asi ale dátum je vysoký už zvyčajne všade niekoho majú
Ja ťa chápem, nie je to jednoduché každý deň dochádzať toľko km. Hlavne nezúfaj pokiaľ máš ešte podporu niečo nájdeš. Máš VŠ to dáš.
Pridi do BA - len v nasej skole je akutny nedostatok vychovavatelov, kvoli comu sa rusi druzina pre 4.rocniky. Celkovo by si tu nasla pracu z hodiny na hodinu,taky problem s ucitelmi mame.
@iwesska ja viem že v Ba to je tak, nechápem tam čo som pozerala hneď by som si prácu našla…
@iwesska tu by s tym platom nezaplatila ani najom
Na východe to máš fakt ťažké, hlavne keď staré rarohy nepustia.
Skoda, mala by si to ďaleko cca 115km
Možno odveci, ale spam si si skontrolovala? Nespadli ti odpovede na tvoje e-maily tam?
Z Michaloviec bežne dochádzajú do Košíc...
Ved si sprav nejaké rekvalifikačné kurzy ked si na úrade, oddýchni si. Porozmyslaj co ďalej v živote.
Privirobit si môžeš strážením deti, doučovanim, vedením nejakého krúžku, asistentom učiteľa, ked mas pedagogické minimum skús aj stredne skoly s tým ze si potom popri práci doštudujes potrebný odbor. Poznam 2 ľudí co už pár rokov učia pritom mali úplne inu VS, dorobili si ďalšiu VS popri učení
Vytlač si životopisy a osobne si obehni všetky školské zariadenia v dojazdovej vzdialenosti od domu. V septembri sa to ešte všetko meni, niektorý učitelia nenastúpia
Keby sa ti naozaj nic nepodarí zohnat za toho pol roka na podpore skús aj nejaký remote work, ako VS vzdelana žena si na tom isto rozumovo fajn takže zvládneš aj takéto niečo. Kľudne môžeš mať materskú firmu so sídlom v Prahe a home office doma v Michalovciach. A počkať si na vysnenu pracu.
Ber to ako životnú skúšku, školu ktora ta nauci trochu priebojnosti, posunie niekam. Byt 5 rokov druzinarkou je fajn, ale nikam sa nehybes, stagnujes.
Ze sa obcas dostaneš do kolektívu ako v kuríne sa stáva, hlavne v takýchto malých dedinských škôlkach, co ty vieš možno na tvoje miesto plánovala hlavná slepica dosadiť nejakú kamosku a ty si jej prekazila plány.
Tým samozrejme nechcem uraziť učiteľky v škôlkach, ale občas vedia byt niektoré ženy hrozne zákerne a v malom uzavretom kolektíve sa to potom prejavi .
Ked budeš staršia a životom trochu viac oplieskana tak ta to nerozhodí ako teraz mladú a citlivú babu.
Hlavne pamätaj ze všetko je tak ako ma byt. Mas podporu, jesť máte co, tak nestresuj, vydrž, pracu si nájdeš 😉🙂
@kavenkaa nie to stále pozerám🫣
@lujza123 ďakujem za rady❤️ asi to tak urobím… ako si písala… len škoda ze tu vobec nezverejnuju volne prac. Ponuky a potom sa iba dozviem že tá a tá uzm je tam a hovorím si kurnik ako??? Keď nikde nebolo nič zverejnené
Ja som kedysi, to som bola mladučká posielala životopisy aj tam, kde nemali inzerát. A podarilo sa. Uvoľnilo sa miesto, ani nezverejnovali ponuku, hneď mi volali na pohovor. Tak skus aj touto cestou. Potom už asi iba nejaké stráženie decák
To je velmi divne co pises. Sestra tiez menila pracu v lete v skolke a do mesiaca mala novu. Ucitelov a vychovavatelov treba urgentne vsade. A nie ze beru po znamosti. Riaditelia a riaditelky si nemozu vyberat. Posli zivotopisy aj na odbor skolstva u zriadovatela. A trochu sa zocel. Ked viem ze treba platit hypo byt jedlo (aj hypo aj byt?) tak proste do prace idem aj ked su vztahy horsie a zatnem zuby.