Nechuť zo zamestnania

jenny3128
20. aug 2023

Dobrý deň prajem . Táto téma tu bola už určite založená,ale chcela by som poradiť a spýtať sa či aj vy máte taky pocit. Alebo možno sa len vyrozprávať....
Ide o to že veľmi ma ubíja moje zamestnanie napríklad aj dnes večer idem na nočnú a od rána mi je zle psychicky je mi do plaču. Mám pocit taky uzkostný že najradšej by som teraz niekde ušla len aby som sa vyhla tej fabrike .. .Nikde to nieje ružové,všade sa k ľuďom správajú zle ale ešte viac ma ničí to že si hľadám intenzívne druhu robotu ale nič nemôžem nájsť. Kvôli starostlivosti o chorého príbuzného moja práca vyžaduje obmedzenia že nemôžem robiť víkendy ani 12tky(krátky/dlhý) lebo by s ním nemal kto byť.
Preto zostávam v tejto práci na 3 smeny ale ničí ma to .Hlavne moje nervy .
Niekedy mám chuť sa na to vykašľať a ísť na podporu ale to tiež nieje pre mňa lebo niesom domased a to by ma nebavilo .
Áno riešenie je zmeniť robotu...ale za akú keď nemôžem nič nájsť čo by mi vyhovovalo skrz tie víkendy...
Ďakujem aspoň za vypočutie 😏

mimikarol
20. aug 2023

Ach nečudujem sa ti. Ja som robila tri roky vo fabrike a nenávidela som to. 😥

jenny3128
autor
20. aug 2023

@mimikarol mne to začalo kvapkat na nervy preto že aj to narobím sa tam nieje to moc pre ženy..ani na wc nemôžme ísť bez vypytania a každý mesiac mínus 50 e z výplaty lebo nie sú normy.. ach joj

mayami
20. aug 2023

@jenny3128 úplne ťa chápem mám za sebou viac ako desaťročie takého života a veru, už nikdy viac. Závidela som ešte aj môjmu psovi, čo večer spokojne ľahol a spal až do rána, neskutočne ma to ubíjalo, zdravotne, psychicky aj fyzicky.

zmrzlinka2021
20. aug 2023

@jenny3128 zmeň prácu, podstatná si ty, tvoje zdravie a tvoja psychika. Pre príbuzného opatrovateľka, alebo špeciálne zariadenie. Inak ty skončíš v liečebni a už nikomu nepomôžes.

kaktusik007
20. aug 2023

@jenny3128 toto poznam... nie sice vo fabrike, ale u mna uz boli bolesti brucha len mi nadriadena poslala email a tam sa zobrazila jej fotografia --- nemohla som ju ani vystat... Praca ako taka by bola v pohode, kolektiv spolupracovnicok detto, len ten pristup nadriadenych ma neskutocne ubijal..... V tomto stave je riesenim iba zmenit pracu, nic ine ti nepomoze. Je to tazke, tiez som nevedela takmer dva roky nic najst... A potom to nejak prislo - taky ten impulz, ze kam sa chcem nasledovnych dvadsat rokov uberat... Toto rozhodnutie nebolo absolutne lahke, ale uz len tym, ze som ho spravila - sa mi ulavilo. Zrazu som uz videla svetlo na konci tunela. Takze ja si idem menit uplne kvalifikaciu, od septembra zacinam studovat.... A podarilo sa mi aj zohnat pracu v novom odbore, o par dni zacinam. Jasne ze sa toho bojim, jasne ze mam strach - ale clovek musi proste vyjst z konfortnej zony a spravit nejake nevyhnutne veci, aby sa v konecnom dosledku mal lepsie. Proste skus sa zamysliet, co by ta v zivote bavilo - co by si chcela robit. Moze to byt cokolvek - aj keby si hned mala uz po 40tke ako ja, stale mas pred sebou 20 rokov aktivneho pracovneho zivota a rozhodne nesmies ostavat v praci, ktoru neznasas.... To je cesta do pekla.

apolka77
20. aug 2023

Ja obdivujem každého kto robí vo fabrike a to sama robím dosť namáhavu prácu aj fyzicky aj psychicky ale továreň by som nedala. To vôbec nie je práca pre ženy a ešte nočné 12 tky ..skús zmeniť úplne zameranie ako píše
@kaktusik007

januska12323
20. aug 2023

Nedá sa ti ísť na PN a počas toho hľadať prácu?

daniela2202
20. aug 2023

@jenny3128 špinaví kapitalisti.... a niektoré kravy sa ešte predbiehajú, ktorá spraví viac...😂😂😂.... a kapitalista im zdvihne max. normu a nie výplatu...👎👎👎...radšej robiť upratovačku

mayami
20. aug 2023

@apolka77 len smola, že len pre ženy je ,, najvhodnejšia". Bežne čítam dva tipy inzerátov na ponuku práce: 1. Pracuje sa v trojzmennej prevádzke, práca je vhodná pre ženy alebo 2. Pracuje sa v jednozmennej prevádzke, (tu mi zo začiatku vždy zasvietili oči, že super, konečne niečo pre mňa, ale vždy to má dodatok ) práca z dôvodu dvíhania ťažších bremien vhodná len pre mužov.
Chlap si nájde prácu aj vo výrobe na jednu zmenu, ale žena ťažko.

jenny3128
autor
20. aug 2023

@januska12323 práveže nedávno som bola PN lebo mi seklo kríže... Teraz by sa mi nedalo a môj lekár je sekera on ťa len tak PN nedá ..iba keď máš fakt problém 😏

jenny3128
autor
20. aug 2023

@daniela2202 pravda úplne výstižne napísané 👏

jenny3128
autor
20. aug 2023

@mayami presne tak pre ženy je to ťažké v týchto smeroch buď budeš dreť aj na úkor zdravia alebo dovidenia .... Ja ľutujem že niesom chlap to by som chcela robiť automechanika🤣✌️

sissy27
20. aug 2023

@jenny3128 nie, nespravaju sa vsade k ludom zle, ja sa na svoju pracu absolutne nemozem stazovat a hlavne nie na to, ze by sa tam ku mne (alebo vseobecne ku kolegom) niekto spraval zle… a nerobim ani vikendy, ani 12hod, normalne 8-16:30 pon-pia (rovnako vacsina kolegov, obcas nadcasy ak treba, vikendy su uplne vynimocne, ale zas aj zaplatene).
Drzim palce, aby si si nasla vhodnu pracu, a mozno by nebolo odveci porozmyslat nad zvysenim kvalifikacie, aby si mala moznost hladat aj inde ako vo fabrikach.

janinah
20. aug 2023

Nemôžeš si vybavit opatrovatelstvo na príbuzného?

domkakvet
20. aug 2023

@jenny3128 ano ako bolo spomenute tiez ma napadlo opatrovatelstvo pre pribuzneho, ale mu na vikendy zabezpec nejaku opatrovatelku.

jenny3128
autor
20. aug 2023

@sissy27 ďakujem ☺️... To by nebolo zle,len neviem ako v tomto smere začať,ako postupovať...

sissy27
20. aug 2023

@jenny3128 tak porozmyslat nad tym, ake vzdelanie mas a ako sa s nim vies uplatnit a na druhej strane co by si chcela robit a co ti k tomu chyba. Ak nevies, kludne pozri inzeraty na profesii, ake pozicie su, co k nim potrebujes (napr dorobit maturitu, ovladat jazyky, vodicak, ms office atd) a hladat kurz. Ano, stoji to peniaze a cas, ale ak sa z tej fabriky chces niekedy pohnut, tak su tie investicie potrebne. Mozno bude na zaciatok nutne zobrat hoci dobru pracu, ale za menej penazi, ale aj to ta posunie vpred (to bol moj pripad, ale vdaka tomu som si nasledne mohla vyberat zo zaujimavych a dobre zaplatenych ponuk).
Inak tento rok bola moznost cez UP si nechat zaplatit kurz aky chces na zvysenie kvalifikacie pre zamestnanych, to bola tiez vyborna sanca.

jenny3128
autor
20. aug 2023

@sissy27 fúha ale tá možnosť už asi nieje to bolo asi dáko obmedzené časovo či ? Tie kurzy myslím ☺️

sissy27
20. aug 2023

@jenny3128 ano, do 30.6. prijimali ziadosti. Ono vies, aj o tomto to je, ze aktivne hladas moznosti ako si zvysit kvalifikaciu… mozno to v buducnosti este bude, alebo nieco podobne, ale zatial ti nic nebrani ist do niecoho po vlastnej osi. Moju mamu tiez pred cca 30 rokmi omrzelo to co sa vyucila, tak si spravila rekvalifikacny kurz, naucila sa kopu novych veci a uplne zmenila svoj profesny zivot.

jenny3128
autor
20. aug 2023

@sissy27 tak to ma štve že som toto nevedela to je taká škoda 😶....
Ale vrhnem sa na to 🙂 ďakujem pekne ☺️
Ten kurz by isto nebol od veci dáky...

sissy27
20. aug 2023

@jenny3128 stale existuju nejake rekvalifikacne kurzy cez UP, ale presne podmienky neviem. Treba popozerat.
Inak svagrina si “na stare kolena” robila VS, aby mohla robit to co cely zivot tuzila. Takze naozaj kde je vola tam je cesta.
Drzim palce ;)