Nechuť k práci

12. nov 2024

Ahojte,
chcela by som sa poradiť, či sa stalo niekomu niečo podobné. Som po škole (vš), študovala som odbor aby so vykonávala určité povolanie, počas školy a praxe som aj brigádovala v odbore, bavilo ma to. Od mala som mala túto prácu vysnívanú, štúdium ma bavilo aj všetko okolo toho, avšak pracujem necelého pól roka a postupne zisťujem ako to funguje v praxi a ako som sa tešila tak momentálne posledný týždeň mám nechuť k tej práci a celkovo sa cítim zvláštne. Nemám moc chuť ani do jedla. Platovo to je tiež bieda, ale to som na začiatku nebrala nejak do úvahy. Prácu vykonávam s najlepším svedomím a stále sa niekto na niečo sťažuje, nedávno ma potopila kolegyňa neprávom a osočila. Neviem čo mám robiť, či to prejde alebo sa mám pozerať po niečom inom.. Nechcem hneď utekať po prvom probléme.

lindous
12. nov 2024

Ja tiež robím čo som si vysnívala, čo ma baví a napriek tomu si na to občas pofrflem, občas je toho veľa, občas sa nedarí, proste nie každý týždeň je pohoda-jahoda, no myslím, že vždy a všade bude niečo, čo na človeka občas doľahne a v konečnom dôsledku by som nemenila, ale zase netreba sa trápiť, určite by som odišla od niekadiaľ, kde dlhodobo chodím so stiahnutým žalúdkom, je mi psychicky zle, trpím kvôli tomu nechutenstvom... osobne by som to na základe jedného blbého týždňa hneď nezahadzovala, skôr by ma odrádzalo teda, že plat bieda a kolektív zjavne nič moc tiež, keď hovoríš, že sa stále niekto na niečo sťažuje... asi by som sa začala zatiaľ obzerať po niečom inom, zistila aké mám možnosti a tak nejak postupne sa rozhodla...

thirstymonk
13. nov 2024

To sme asi zazili všetci... Mas nejaku predstavu, ale realita je ina. 🤷

nelka93
13. nov 2024

Ja pracujem v pribuznom odbore ako som študovala. Keď som išla študovať, vedela som, že nebudem zarábať desaťtisíce, ale plat mam slušný a práca ma baví. Kolegyňu neries, možno cíti konkurenciu v tebe. Nenechaj si znechutiť prácu, ktorú si si vysnila

falbala132
13. nov 2024

hmm, to bude určite právo.. 🙈

20erika07
13. nov 2024

Hned po skole som 4 roky bola v takom kolektíve , ťažké prac. časy boli . Vydržala som, kolektív sa pomeni, nič netrvá večne.
Ďalších 12r je super, v tej istej firme len s inými lepšími ľuďmi 🙂
Nebyt toho platu a vidiny, že sa môžem dostať z toho kolektívu preč, asi by som si hľadala inú prácu.

vler
13. nov 2024

@falbala132 ha, podla mna školstvo

123profil321
14. nov 2024

@vler školstvo nie je biedne platené

dancingqueen321
14. nov 2024

Ja by som skusila takto- vydrzat aspon 1-1,5roka, po roku zacat hladat inu pracu v tom istom odvetvi. Ono zo skusenosti viem, ze jedna a ta ista robota v 3 roznych fimach neznamena rovnaku nechut/chut. Ak si nedavno skoncila skolu a je to prva praca, asi by som hladala ine hned, ale tiez v rovnakom odvetvi s tym, ze do zivotopisu by som tu aktualnu pracu asi neuviedla…. Aby nerypali na pohovore ze co ti vadi, ze hned utekas.Pripadne, ak to uviest v CV chces, tak vyhovorka nevyhovuje mi lokalita alebo nieco take, preto hladas.

katka700
14. nov 2024

Mám taký nepopulárny názor že do práce chodíme kôli peniazom.
Mat prácu ktorá sa ti (pracovná náplň, kolektív, plat) páči na 80-90% je veľké šťastie.
Viac naozaj nečakaj.
Ak v živote potrebuješ niečo čo sa ti bude páčiť na 100 percent nájdi si koníček.