Nechcú ma do žiadnej práce

5. apr 2023

Som zúfalá ☹ a zrejme aj neschopná ☹ ako to že ma nikde nechcú? Pošlem 50 životopisov a ozve sa jeden ☹
A nechválte sa mi tu s tým ze vy ste si našli prácu za tri dni (a chceli vás hneď na tri ďalšie miesta) to mi bohužiaľ nepomôže… už aj bez toho mám depresie.
Hovoria mi, nech sa nenechám odradiť, ale ja už som z toho tak vyčerpaná a znechutená ☹
Ak by niekto vedel o niečom v Košiciach, prosim dajte vedieť ☹

luccija
5. apr 2023

Ako dlho hľadáš a v akej oblasti?

luccija
5. apr 2023

Daj si inzerát na FB do mestskej skupiny či iných čo sa týkajú práce..

lulana79
5. apr 2023

neviem cez čo hľadáš, ale na Profesii si vieš vytvoriť životopis a zverejniť ho a tebe sa budú ozývať, ak zaujme... skús to tak

tanyan
5. apr 2023

Skúšala si nejakú pracovnú agentúru? Oni majú prehľad a vedia aj poradiť ako zlepšiť svoje šance, prípadne ako sa lepšie predať. V prvom kole zaváži aj forma, nielen obsah...

dota6
5. apr 2023

Ahoj. Skús napísať trocha viac aj o sebe. Aké máš vzdelanie 🙂 prechádzajúce pracovné skúsenosti, kedy si bola naposledy zamestnaná. Ako dlho si na Upsvar, skús sa opýtať na úrade na projekt individualizované poradenstvo pre znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie ☺️ možno by ti tam vedeli pomôcť. Je to také poradenstvo v skupine aj individuálne, kde ti pomôžu odhaliť kde je "chyba" alebo dokonca spolu nájdete najvhodnejšie miesto a pripravia ťa na pohovor ☺️

monuska112
5. apr 2023

mozno ze mas zle napisany motivacny list. to je velmi dolezite, ja pisem vzdy na kazdu poziciu jeden extra. vzdy sa pytaj co tam asi potrebuju a napis im to nenapadne v tom motivacnom, ze to mas. format zivotopisu tiez musi byt dokonaly. jednoducho dnes su velke naroky, pozri si nejaku sablonu, daj nieco nove, kreativne ale jednoducho super. to hovorim len o sablone. mozno je to tvoja prva praca neviem na to treba trocha trpezlivosti ale ak uz budes mat skusenosti, uz to pojde nabuduce iba lepsie, nezufaj 🙂

bukajka_mata
5. apr 2023

Zober si, že nie si sama, kto hľadá robotu, veľmi veľa ľudí je na tom rovnako ako ty by som povedala. A každá firma si bude vyberať zo záujemcov takého, ktorý bude čo najlepšie spĺňať požiadavky. Neviem, možno máš prehnané nároky, alebo treba prepracovať dokumenty, ktoré zasielaš, to je ťažko povedať. Lebo to zase nie je len o tom, že rad radom naposielaš všade ten istý mail s prílohami.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
295anicka
5. apr 2023

Ahoj , ja už keď som bola zufala pri hľadaní praci, tak som volala do firiem.na čisty blind, alebo som si vytipovala spoločnosti a poslala im @ spolu so životopisom a motivačnym listom, a prerabala som si celý životopis.

pribinak
5. apr 2023

Ak chceš tak si zmaz svoje osobne údaje a skús ukázať ako tvoje cv vyzerá

Ale dala si veľmi malo info: kde žiješ, vzdelanie, kurzy, akú doterajšiu máš prax, deti, soft skills, …..

simona121627
5. apr 2023

Záleží na veku a vzdelani? Neviem.. aj ja som z Košíc a môžem si vyberať aj keď mam iba maturitu. Nechápem skúšaj volaj.. keby som nebola časovo obmedzená kvôli deťom tak vyberať si je z čoho

simona121627
5. apr 2023

@tanyan agentúry boli top pred 15rokmi keď ešte to nebolo toľko pracovných ponúk na internete oni ta iba okradnu

iwesska
5. apr 2023

Ako dlho hladas? V akej oblasti? Zalezi vela od zivotopisu,ci je moderny,ci je tam len to,co ma byt,ci nestriedas zamrstnania casto...,ci mas dobru foto..atd.

anjelicek26
5. apr 2023

Tak moznosti je niekolko

Zivotopis mas plny gramatickych a boh vie akych chyb a proste ta hned vyradia
Hlasis sa na pozicie, na ktore nemas kvalifikaciu
Hlasis sa na pozicie, kde mas prilis vysoku kvalifikaciu
Nemas ziadne pracovne skusenosti a nevysvetlitelne diery v zivotopise
Posielas zivotopisy hala bala hocikam a firmy to citia, nenapises ziadne poriadne oslovenie, nenapises nic "motivacneho" ani do emailu, preco sa hlasis prave do tejto prace a do tejto firmy, co by zaujalo...
Nemas ziadnu, alebo velmi zlu fotku
Ci nemenis zamestnania kazdy piaty mesiac a vzdy nieco uplne ineho, zamestnavatelovi s toho vyjde "ona nevie, co chce, zaucime ju a odijde"

Lebo ako 1/50 sa ozve je strasne ubohy vysledok.

tanyan
5. apr 2023

@simona121627 Niektoré spoločnosti stále uprednostňujú outsourcing pri výberových konaniach aj pri vyhľadávaní kandidátov. Spravidla zamestnávateľ pripláca agentúre extra za služby a zamestnanec dostáva aj pri leasingu rovnakú mzdu ako kmeňový. Pri administratívnych pozíciách tiež náklady agentúry znáša zamestnávateľ, nie potenciálny zamestnanec. Samozrejme, nie všetky agentúry sú seriózne - rovnako ako nie všetci zamestnávatelia či zamestnanci.

zuzubb007
5. apr 2023

Ono zalezi, aky mas vek, skolu, deti, co mas v hlave a nechcem byt zla ale dolezity je strasne vyzor a celkove vystupovanie

maryetta
5. apr 2023

Ked napise nejaka zienka niekde vo” vzdialenej” obci ze ozaj tie pracovne prilezitosti su mizerne tak chapem ze nebude denne dochadzat 50-100km. I ked aj toto je riesenie.
Ale v Kosiciach? Fakt ze nic?

autor
5. apr 2023

Hromadne 🙂 Mám 30, slobodná, bezdetná 😀 som moderná baba, dobre vyzerajúca (nechválim sa ani nič podobné, ale je pre mňa dôležité ako vyzerám a čo mám na sebe, ale zase nie som povrchná, namyslená babenka). Fotku v životopise nemám, životopis ma aktuálnu formu, takú aku by mal v tomto storočí mať, nie nič zastaralé, je bez gramatických chýb. Hľadám niečo v adiministratíve (predtým som tam aj pracovala). Cca rok sa učím testovať (lebo vraj v IT je nedostatok ľudí, tak sa učím učím, ale nič z toho) ☹ mám za sebou aj pár pohovorov do it, ale mám pocit, že na to jedoducho nemám… Kameň úrazu je podľa mna aj to ze pohovor je vždy online, a pred kamerou nie som sama sebou, hanbím sa, pozerám kade tade ☹
Mam aj vš (ak je to take dôležité).
Baví ma veci tvoriť, som kreatívna, rada veci organizujem, práca s ľuďmi mi vždy išla (hlavne v mužskom prostredí) 😀
Hľadám ešte raz v Košiciach 🙂

autor
5. apr 2023

A životopis zverejnený mám. Ponuka mi nikdy žiadna neprišla 😀 Čo ma ale prekvapilo, mám cv zverejnené aj na jednej českej stránke a tam mi chodia ponuky pravidelne. Ale je to v čr ☹

anjelicek26
5. apr 2023

Tak mi posli zivotopis, my hladame stale, full remote... ale chce to dobru nemcinu...a to, co sa ucis doma bez certifikatu v zivotopise asi moc nezavazi... hladame hlavne software architektov...

autor
5. apr 2023

Prace nestriadam, nakoľko si žiadnu nemôžem nájsť ☹ ale bodaj by som ich aspoň striedať mohla 😀

autor
5. apr 2023

@anjelicek26 škoda, nemčina u mňa vôbec ☹

marcellka32
5. apr 2023

Popravde, mala som možnosť vidieť niekoľko CV s fotkou a z 30 CV bolo možno 5 fotiek vhodných na CV,...ako sa môže niekto odfotiť na CV:
-v letných šatách a slapkach
-tricko len s ramienkami (videla som aj len v crop tope ako podprsenka)
-prelicena v tvári
- odfotená niekde na dovolenke pri mori, v pozadí stôl s alkoholom (áno také CV som videla) a pod.
Keďže na CV foto nemáš, doplnila by som ju, takisto ak chces pomôcť, vymaž svoje údaje (celé meno a adresa) a daj skontrolovať sem, poradíme, o pol hodinu to môžeš vymazať....

kabinka11
5. apr 2023

@anjelicek26 ahoj, prosím Ta aké požiadavky mate na software architekta, teda okrem tej nemčiny. Vďaka.

tinkavvv
5. apr 2023

Mas zivotopis aj na linkedin? Mne tam chodi vela ponuk (aktualne ani nehladam pracu).

poopsie
5. apr 2023

Akú máš vysokú skolu? Prečo sa nezamestnáš vo sfére, ktorú si vyštudovala?

ivangeline
5. apr 2023

Tak ak na to nemas,tak hladaj inu poziciu vo vacsej firme a douc sa,zoznam sa a potom az budes mat? Mozno mas ozaj prilis vysoke naroky.

zuzkaa1991
5. apr 2023

@lulana79 väčšinou sa ozvu finančný ze robit poistky za 5r nik iny mi nevolal

zuzkapap
5. apr 2023

Keď sa chces dostať do IT, skús it akadémie, viem že napríklad Tsystems robí pravidelne nabory ;) tam není treba veľa skúseností na začiatok, len logické myslenie a angličtinu

anjelicek26
5. apr 2023

@kabinka11 napis mi prosim spravu, nasa firma robi siroku skalu od testovania po asistencne systemy, databazy a ich vyhodnocovanie, automotive... zaujimava a velmi velmi dobre platena praca... a hlavne remote potesi, pekne z domu, netreba nikam do zahranicia ist...