Nechcú ma do práce, lebo som Rómka

26. jún 2023

Ahojte vystudovala som hotelovu akademiu s maturitou hladam si zamestnanie do hotela ,ci uz recepcia alebo chyzna .Pracovala som v jednom znamom hoteli cca 4 roky cize prax mam .Najprv som bola chyzna neskor recepcna .Ja som isla na matersku a hotel sa zrusil skrachoval .Teraz ked si hlasam pracu tak cez telefon ok pridte na pohovor mate prax ako nahle pridem hned mi povedia ze uz je obsadene .Na druhy den volala kamoska jej povedali ze je to volne .Stalo sa mi to uz 3 krat som dost sklamana naposledy som kontaktovala dany hotel a bolo mi povedane ze romovia nemozu robit v prestiznom hoteli ...Nasla som si nakoniec pracu ako upratovacka v nemocnici myslite si ze je to fer ??

lienka9
26. jún 2023

Nieje to fer.drzim palce pri hladani roboty,ktora ta bude bavit 🙂 verim,ze najdes.

autor
26. jún 2023

@lienka9 Dakujem pracu mam uz ako upratovacka v nemocnici za minimalny plat 😁 ale stale dufam ze nieco najdem ine je to len aby som mala prijem

melanta
26. jún 2023

Fér to nie je, ale v živote je množstvo vecí nefér. Našla si prácu v hotely predtým, nájdeš aj teraz. Nenechaj sa odradiť tým, že si natrafila na ľudí s predsudkami. Skúšaj ďalej.

akiana
26. jún 2023

Ak ti niekto povie, ze "romovia nemozu robit v prestiznom hoteli", mozes da podnet na obchodnu inspekciu za diskriminaciu. Toto by sa nemalo stavat. Drzim palce.

autor
26. jún 2023

@melanta dakujem pekne aj Vam nech sa dari

lennaa
26. jún 2023

Nemyslim si, ze by to malo byt fer, no je to proste vec, proti ktorej aj tak nic nezmozes. No isto sa najde niekto, kto ta vezme velmi rad a bez nejakych predsudkov. Len proste musis skusat dalej a prajem ti, aby si nasla super miesto

babulkomale
26. jún 2023

Kto ti to povedal, riaditel hotela? Zazaluj ho na sude.
Spytaj sa, preco si myslia ze si Romka.
Ved povedz ze si ekomomicky imigrant z Indie. Dnes je svet pestry.

autor
26. jún 2023

@babulkomale povedala to manazerka hotela a v tej praci sa cuduju preco ma neberu vraj vyzeram aj celkom fajn😁

martinkatinka
26. jún 2023

Podaj staznost, urcite ti niekto aj poradi, ze kam.

babulkomale
26. jún 2023

Inspektorat prace, zaloba za diskrimimaciu...

autor
26. jún 2023

@martinkatinka skusala som na inspektorat prace no neviem ci nieco s tym urobili

sissy27
26. jún 2023

je to veľmi smutné, že ešte v 21. storočí existujú takéto predsudky... vzdelanie máš, prax tiež, chuť do práce očividne je - ideálny zamestnanec. Každopádne myslím si, že ak ťa nezobrali kvôli "farbe pleti" tak to v tom hoteli celkovo nebude nič moc... do hotelov predsa často chodia ľudia aj zo zahraničia, to aj tých odmietnu?
Ja ti držím palce, aby si našla prácu svojich snov, kde nikto nebude pozerať na farbu tvojej pleti, ale na to, čo vieš a aký si človek a adekvátne to ocení.
S tou žalobou je to diskutabilné - jedna vec je, čo ti povedali a druhá vec je, čo im vieš dokázať... ale určite nad tým netreba mávnuť rukou a nechať to tak.

martinmmartin
26. jún 2023

Ajo si na tom s recami? Nechces ist do zahranicia? Tam by sa to cele vyriesilo hned

ankare
26. jún 2023

To ma mrzí. Je to nespravodlivé. Ale buď vytrvala, nie všade sú blbci šéfovia. Sleduj ponuky alebo osobne si zanes životopisy, raz to vyjde. Držím palce!

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
atinkaa
26. jún 2023

Drzim palce, aby to klaplo. Este mi napadlo, neviem ako sa hlasis, a tiez si nie som ista, ci je to u nas rovnake ako v USA. No je znamy v psychologii starsi vyskum, kedy cinska dvojica, partnery, sa hlasila do hotela, chcela si normalne zabookovat izbu a dostavali same negativne odpovede (ano dnes uz smiesne a ja verim, ze ta to posilni, v zmysle, ze aj tu nastane zmena v postoji), no ak prisli a chceli izbu priamo - v zmysle zastavim sa v hotely a pytam sa, tak malokto je taky ''husty'' mat rovnaky prejav aj otvorene, osobne. Cosi ako dnes na socialnych sietach, kde je vynadat komukolvek vratane prezidentky lahsie ako osobne. Teda odmietnut ta emailom, telefonicky je asi jednoduchsie.

A ak mas prilezitost v meste, kde byvas, tak sleduj aj take tie vyzvy co maju na dverach nielen obchody, ze niekoho zhanaju, ak sa tam zastavis a uz ich zasiahnes svojim prijemnym zjavom a vystupovanim, tak verim, ze to ''nie'' nepojde tym ludom, tak lahko cez pusu. Mozno aj pridaj okres kde hladas, mozno su tu baby co na to maju aj dosah a vedia pripadnu ponuku vyuzit, ved sa viac ako rok hovorilo len o tom, ze v sluzbach chybaju ludia.

Vela stastia a prajem, nech ti vyjde cosi fajnove😘

Ponukam staznosti sice rozumiem, ale museli by sme byt aspon Cesko, ak nie Nemecko, u nas nic nevydupe clovek ziaden, ak nie je ''nas clovek'', nezabera ani negativna reklama - hodnotenie, obcas mam pocit, ze to chce skutocne len poctivu zmenu zdola, kazdy sam trosku ustupit zo svojho, viac sa vzit do situacie ked som klient, pacient ja a snad sa nam raz podari urobit to tu tak, ze sa nam vsetkym bude zit prijemne, inak neviem, ci sa da vysudit cosi. Ber skor ako pocit, nie ze ta chcem odradit, ak ti to pride markantne a ocividne, tak mas na to iste pravo.

bloger
26. jún 2023

Nie je to fér je to diskriminácia. Hlavne, že Ukrajinky upratovať môžu. A šikovnej žene hoci Rómke povedia toto. Je veľa aj šikovných Rómov pracovitých, slušných. Držím palce.

autor
26. jún 2023

@martinmmartin dakujem nemozem chcem byt s detmi

atinkaa
26. jún 2023

@autorka si krasne ziena, vobec nie je dovod na nejake divne pocity zo seba, hanbit by sa mala druha strana

autor
26. jún 2023

@atinkaa Jezis dakujem pekne

autor
26. jún 2023

@bloger vdaka

autor
26. jún 2023

@atinkaa dakujem krasne

atinkaa
26. jún 2023

@autorka za malicko, my mame kolegynku a je vyborna, priznavam a nebyt toho, ze to prizna, tak to u nej vobec neriesim, mozno aj tym, ze ked clovek vytiahne paty z domu a vyjde do sveta, vidi, ze su ludia z Indie, Pakistanu a vobec rozni z roznych kutov sveta, tak sa vzdy velmi divim takym postojom, pretoze mne to ani nenapadne riesit.

Ale zas priznam, ze ja rovnako kukam, aj pri inych temach, nenapadlo by mi sledovat nikomu, kolko krat ma oblecene ake triko a ci je znackove. Teda, vnimaj, ze my sme sa tu vsetci zasekli v 18.-19. storoci a chvilku potrva, kym sa dostaneme strojom casu do sucasnosti. 😀 Vsetci by obcas chceli kuknut nazad a my by sme tu potrebovali nejaku super raketu, aby sme mohli do 26.6.2023:see_no_evil:

Nastav mysel na nejaku super pracu, detto usmev a ono to klapne a fakt pozri aj tu myslim, ze su skupinky nejake pracovne, obcas MK vie prekvapit aj takto❤.

ankare
26. jún 2023

Wau, aká si krásna žena. 🥰

heidy222
26. jún 2023

A potom sa do televízie sťažuje celé gastro aj hotely, že nemajú personál 🤦

atinkaa
26. jún 2023

@heidy222 tak😳🙈🧐

julia2002
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
26. jún 2023

@atinkaa dakujem za moralnu podporu celkom ma to povzbudilo😊

autor
26. jún 2023

@heidy222 tak presne ako pisete

autor
26. jún 2023

@julia2002 dakujem krasne nech sa aj Vam dari 😉

autor
26. jún 2023

@ankare vdaka 🙂