Nechcená práca

pal1112
19. dec 2023

Ahojte ženy potrebujem radu😊 začnem pekne od začiatku.Mam vychodeny odbor čašnička tu pracu neznasam robila som to len v ramci skoly kym som nezmaturovala radsej by som robila vsetko mozne len nie čašničku no a tu zacina problem manzelova teta robi v jedne cinskej restike a teraz sa tam uvolnilo miesto svokra to videla na nete a uz volala tej tete ze to videla nech mi to dohodi a v ten den som tam musela ist sa pytat pan ma zoberie lenze ja tam tak strasne nechcem ist ja tu pracu neznasam neviem si ani predstavit to robit,teraz som na pn ale od noveho roka som si chcela nieco najst ale nie robotu ktoru neznasam a teraz neviem ako to povedat muzovi svokre zase budu reci ze sa mi ziadna praca nepaci ale od vtedy ako o tej praci viem v noci nespavam co stale nato myslim ako tam nechcem ist...co mam robit?Ďakujem za prečitanie

bytc20
19. dec 2023

@pal1112 Podakuj sa im a slusne odmietni. Hadam si svojpravna.

kaktusik007
19. dec 2023

@pal1112 preco si tam vobec isla????

olimuc
19. dec 2023

Najdi si sama pracu aka sa Ti paci a oznam im to. Vies, co chces robit vies, co mas v hlave, tak ziadny problem … samozrejme vynechaj blbosti ako influencerka atd … za ponuku podakuj a pracu hladaj uz teraz … kym sa Ti niekto ozve to moze trvat

1gramofon
19. dec 2023

Neviem kde bývaš, ci je ľahké si tam nájsť prácu, alebo je tam menej ponúk a veľká konkurencia. Ty vieš čo by si chcela robiť. Ak ti uz vraveli, že ti žiadna robota nie je dobra, to si dlhšie nezamestnaná?

samimami777
19. dec 2023

Ak im nechceš povedať že prácu čašníčky neznášaš tak si dovtedy nájdi inú prácu a skrátka im oznám že sa ti nakoniec podarilo nájsť lepšiu prácu a začni pracovať tam . Im bude hlavné že budeš mať od nového roku niekde miesto a nebude ich už až tak moc trápiť či je to tam alebo tam. Ale nechápem úprimne prečo jedna dospelá žena sa nechá "donútiť" ísť na pohovor a "nasilu " zobrať prácu ktorú nenávidí až do bodu že má z nej paniku ... Tlačia vás toľko financie ? Si dlhšiu dobu nezamestnaná a žiadna práca ti nieje dosť "dobrá" či čo ?

janinah
19. dec 2023

Nikdy okrem školy si čašníčky nerobila.co teda si robila? Čo vlastne chces/ vieš robiť? na PN máš dôvod či len akože PN kým nenájdeš robotu? Ja by som nastúpila a v skúšobnej dobe intenzívne hľadala moju prácu snov.Realita môže byť iná ako škola.odist môžeš vždy.

heln
19. dec 2023

@pal1112 ahoj, viem co je to prist do roboty s pocitom, ze to tam neznasas. zober to len ako docasnu pracu, aby si mala nejaky zarobok a medzi tym si hladaj to co chces. budes v skusobnej dobe, tak odides a povies ze ta vzali niekam kde si uz mala ziadost davno.

koniarova
19. dec 2023

Píšeš veľmi málo faktov. Pred PN si kde pracovala? Pracovala si vôbec? Ešte si tú prácu ani neskúšala a už ju neznášaš. Novú si zjavne nehľadáš. Niekde bude asi chyba.

janinka007
19. dec 2023

Mas predstavu, kde inde by si sa vedela zamestnat? Mas zrucnosti a schopnosti na niečo ine?

pribinak
19. dec 2023

A ty si nezamestnaná?

ivik4
19. dec 2023

MUSELA si sa tam ist pytat ...
No to si teda nemusela a nemusis nic robit co nenavidis

alex49
19. dec 2023

Co si robila okrem čašníčky? Ako dlho si nezamestnana? Nemusíš robiť nič, co nechceš. Rozhodujes o sebe sama, nie tvoja svokra.

syslik81
19. dec 2023

ak si doma dlhosobo a peniaze v rodinnom rozpocte chybaju tak tu pracu vezmi ..bude rada za neaky prijem a popritom si hladaj nieco ine ... to ze ty chces hladat neznamena ze najdes hned,.. a nebolo by fer nicim do rozpoctu neprispiet len preto,ze tebe sa praca hnusi

nikdenikto
19. dec 2023

Nepíšeš ale čo si robila po maturite...pred manželstvom, touto PN.

lindous
19. dec 2023

Od Nového roka si si chcela nájsť niečo nové? Si v situácii, že očakávaš, že ti robota padne z neba? Teda je jej okolo teba veľa a ponúkaš niečo čo zamestnávateľ neodmietne? Už máš niečo vyhliadnuté? Lebo ak chceš od Nového roku robotu už by asi bolo fajn ju mať nájdenú… ak nemáš nič iné, zobrala by som to a aktívne hľadala niečo iné, vždy môžeš v skúšobnej skončiť (a nie je práca čašníčky ako čašníčky, pokiaľ tam bude fajn šéf a kolektív, snáď to nebude také hrozné)… pokiaľ teda prácu a druhý príjem potrebujete… ak je tvoj muž v pohode s tým, že vás živí, máte všetkého dosť a prácu súrne nepotrebuješ, svokru so švagrinou do toho nič

ibrunova
19. dec 2023

Nie je to tak, že ty sedíš doma, nič sa ti nepáči a oni ti snažia nájsť prácu? V tom prípade tam choď a popritom si prácu aktívne hľadaj.

janinah
19. dec 2023

Inak ja som tiež našla prácu zaťovi.viacmenej náhodou a dodnes mi je vďačný.je tam tretí rok.

mikadooo
19. dec 2023

@pal1112 Ono to je pekné, že prácu čašníka neznášaš, ale peniažky predpokladám treba... Takže buď si nájdi inú robotu do januára, alebo tam pekne so sklopenými ušami nastúp a popri tom hľadaj inú prácu, aby si mohla dať časom výpoveď a robiť prácu, ktorú menej neznášaš. Ale najhoršie čo môže byť, je sedieť doma na riti a "preberať". To by som ťa veru asi aj ja nepochválila, či už ako manžel, alebo ako svokra či brata koňa mačky pes.

thoughtfulweirdo
19. dec 2023

Ak sa živíš sama, každému môže byť fuk, koľko robôt odmietneš a pošli ich veľmi rýchlo do kelu. Ak ťa živia iní, asi je na čase prehodnotiť životné priority 🙂

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vulka
19. dec 2023

@pal1112 A koľko iných zamestnaní si už odmietla, keď Ti manžel vyčíta, že sa Ti žiadna práca nepáči? A inak, si zbavená svojprávnosti, keď Ťa niekto cudzí núti ísť do zamestnania, ktoré nechceš a Ty tam ideš?

estellas
19. dec 2023

@pal1112 Svorka to myslí dobre, chce ti pomôcť. Ak inú možnosť nemáš tak by som zobrala aj toto. Ak máš inú alternatívu tak to neber. Môžeš pozrieť ponuky na profesii alebo na úrade a poslať aj inde životopis a skúsiť niekde inde sa zamestnať, možno budeš mať šťastie a zoberú ťa inde. Kde by si chcela pracovať ?

pal1112
autor
19. dec 2023

Po skole som hned sla na MD a po Md som doteraz pracovala ako predavacka doma som 2 mesiace kedze sa obchod kde som robila zrusil.Ano od skoly som čašnicku nerobila ani som nemala zaujem hladat si prácu casnicky viem ze vela zien to robi ale proste toto neni moja vysnena praca vedoma som si tiež toho ze v dnesnej dobe si robotu clovek vyberat nemôže ale ist do roboty nasilu tiež dobre nie je len neviem ako povedat ze proste taku robotu robit nechcem lebo viem ze budu reci ze som nala možnosť a odmietla som to.Chcela som len radu co by ste robili vy

13uzivatelka11
19. dec 2023

A vyjde vám to keď sa ti nepodarí nájsť pol roka robotu? Ved ako to tu bolo písané, popri tejto robote si vieš hľadať inú.. Alebo sa chod popytat do obchodov, ak by ti to viac vyhovovalo, možno sa tam nájde volne miesto, ale nemôžeš čakať ze teraz sedíš doma na zadku a zrazu sa na nový rok postavis a budeš mať vysnívanú prácu

melanta
19. dec 2023

@pal1112 s manželom sa o tom nebavíte? Veď manžel by ako prvý mal svojej mame vysvetliť, že ti nemá zháňať job a už vôbec nie ako čašníčka. Ak toto nemáte vydiskutované, svokre poďakuj a povedz, že o prácu v gastre záujem nemáš a hotovo. Ak si robila predavačku a si v pohode robiť na smeny a cez víkendy, prácu v reťazcoch (Tesco, Billa, Lidl, Kaufland) určite nájdeš.

estellas
19. dec 2023

@pal1112 Ak by si radšej robila predavačku, tak by som sa skúsila opýtať do obchodu či nehľadajú predavačku alebo niekoho na odkladanie tovaru.

pettom19
19. dec 2023

Podla mna, ak si tam uz raz bola a majitel by ta vzal, vezmi to ako docasnu pracu a popritom si hladaj inu, ktora ta bude naplnat. Aspon dovtedy budes mat nejaky prijem. Ine by bolo, keby si tam nesla, to si mohla rovno pekne podakovat a odmietnut. Ale takto to uz bude vyznievat blbo, ze najprv tam ides a potom odmietnes. V kazdom pripadez ak by to bolo take zle, v skusobnej dobe mozes kedykolvek odist.

vanilkovazmrzka
19. dec 2023

A aku inu pracu by si chcela, respektive bola schopna, vykonavat?

namornicka
19. dec 2023

@pal1112 ja by som si našla inú prácu, ktorá mi vyhovuje a povedala im “ďakujem že ste na mňa mysleli, ale ja nastupujem tam a tam …..” Pokiaľ ťa neživia tak nemajú nárok ti do veci kecat, na reči sa vykašli a pracuj kde sa tebe páči.

simca06022011
19. dec 2023

A mas nejaku pracu vyhliadnutu? dohodnutu? ci teraz fajront a v januari zacinas hladat.. mozno prave preto sa aktivne zapojili do toho v rodine. Im si povedala, ze casnicku robit nechces? A co by si chcela robit?
Na tvojom mieste asi nastupim, nakolko uz si sa tam DOHODLA. Nemala si tam ist vobec, nerozumiem tomu "musela". Totiz tahate potom za nos aj potencionalneho zamestanavatela, on si vie hladat ludi a nie rpist na to, ze to vobec nechces robit... Ked si najdes inu pracu odides.