Nechcem sa už vrátiť do práce

1. nov 2023

Ahojte.Aky he postup ked sa po ukončení rodičovskej nechcem vrátiť do práce v ktorej som na dobu neurčitú?Mam dať výpoveď 2 mesiace pred ukončením?Ako to funguje?Mam možnosť potim nastúpiť do ineho zamestnania,takze o prácu sa nebojím.Dakujrm za rady.

uriva
1. nov 2023

Ja som tak robila. Ako píšeš - dva mesiace vopred poslať výpoveď alebo osobne zájsť za riaditeľom a nechať si ju podpísať. Potom som riešila už len s ekonómkou nejaké podpisové papiere, vrátenie kľúčov atď.

kvadrinkaaa
1. nov 2023

A nemas nárok na plnú podporu?
Teda nechces využiť?

kvietok2012
1. nov 2023

A nemas este aj dovolenku?

autor
1. nov 2023

@kvietok2012 no áno,myslim že mám.A pri tomto je aky postup?Musi mi ju schváliť riaditeľ?

autor
1. nov 2023

@kvadrinkaaa neviem,nebola som rakto ze na úrade...iba zamestnaná...aj rovno po škole....mam vyse 10 rikiv odpracovaných a potom plynule som sla na materskú,teraz uz rodicak....tak ha neviem vôbec ako to s podporou funguje 🤷

kvietok2012
1. nov 2023

No podla mna ked ukončíš RD tak by si si mala vycerpat dovolenku a az potom odist...alebo by ti ju mohli aj preplatit, to sa informuj

kvadrinkaaa
1. nov 2023

Tak by ti vyšla PLNÁ podpora, keby splniš vsetky podmienky, keďže odpracované mas, mas isto dovolenku a musela by si ukončiť pracovný pomer dohodou. Ale ak mas na ruke nejakú dobru robotu, tak asi si vyberieš to.

jenisjenis
1. nov 2023

Ja som spravila takto..
2 mesiace pred skoncenim RD som podpisala 2 mesacnu vypovednu dobu ..vycerpala som 5 dni dovolenky aby som ukoncila cely pracovny mesiac.Zbytok mi preplatili..
Hmed od noveho dalsieho kalendar.mesiaca som isla na urad prace ( aby mi to nasledovalo) kde som si poziadala aj o podporu tu som cerpala 6 mesiacov ( ta mi vysla vysoka skoro ako plat kvoli tym par dnom dovol.co som vycerpala sa obnovilo aj zdrav. a soc.poistenie a preto vyjde maximalna podpora.Dievcata radia vycerpat len par dni dovol.nie celu..Vtedy vraj nevyjde ta maxim.podpora..
No a nasledne sa potom po pol roku zamestnala..
Ale ak mas dobru novu pracu co ti vyhovuje tak UP neries..

autor
2. nov 2023

Ženy díky za rady 🙂