Ahojte.Aky he postup ked sa po ukončení rodičovskej nechcem vrátiť do práce v ktorej som na dobu neurčitú?Mam dať výpoveď 2 mesiace pred ukončením?Ako to funguje?Mam možnosť potim nastúpiť do ineho zamestnania,takze o prácu sa nebojím.Dakujrm za rady.
A nemas nárok na plnú podporu?
Teda nechces využiť?
A nemas este aj dovolenku?
@kvietok2012 no áno,myslim že mám.A pri tomto je aky postup?Musi mi ju schváliť riaditeľ?
@kvadrinkaaa neviem,nebola som rakto ze na úrade...iba zamestnaná...aj rovno po škole....mam vyse 10 rikiv odpracovaných a potom plynule som sla na materskú,teraz uz rodicak....tak ha neviem vôbec ako to s podporou funguje 🤷
No podla mna ked ukončíš RD tak by si si mala vycerpat dovolenku a az potom odist...alebo by ti ju mohli aj preplatit, to sa informuj
Tak by ti vyšla PLNÁ podpora, keby splniš vsetky podmienky, keďže odpracované mas, mas isto dovolenku a musela by si ukončiť pracovný pomer dohodou. Ale ak mas na ruke nejakú dobru robotu, tak asi si vyberieš to.
Ja som spravila takto..
2 mesiace pred skoncenim RD som podpisala 2 mesacnu vypovednu dobu ..vycerpala som 5 dni dovolenky aby som ukoncila cely pracovny mesiac.Zbytok mi preplatili..
Hmed od noveho dalsieho kalendar.mesiaca som isla na urad prace ( aby mi to nasledovalo) kde som si poziadala aj o podporu tu som cerpala 6 mesiacov ( ta mi vysla vysoka skoro ako plat kvoli tym par dnom dovol.co som vycerpala sa obnovilo aj zdrav. a soc.poistenie a preto vyjde maximalna podpora.Dievcata radia vycerpat len par dni dovol.nie celu..Vtedy vraj nevyjde ta maxim.podpora..
No a nasledne sa potom po pol roku zamestnala..
Ale ak mas dobru novu pracu co ti vyhovuje tak UP neries..
Ženy díky za rady 🙂
Ja som tak robila. Ako píšeš - dva mesiace vopred poslať výpoveď alebo osobne zájsť za riaditeľom a nechať si ju podpísať. Potom som riešila už len s ekonómkou nejaké podpisové papiere, vrátenie kľúčov atď.