Ahojte, vedeli by ste mi poradiť že keď nechcem ísť na výberové konanie z úradu práce čo robiť? Mám tomu čo ma má na starosti zavolať vopred že sa neviem zúčastniť alebo staci keď prídem deň po aj s ospravedlnením (priepustkou) od lekára ?
Ak sa nechceš dať vyradiť musíš tam ísť. Zahrať to tak aby ťa nechceli prijať alebo prijmú a po dni odídeš. Inak budeš vyradená.
Choď na výberové konanie, a keď ťa príjmu, vždy máš skúšobnú dobu. Kedy môžeš odísť a zase sa evidovať.
Zozen si pečiatku, z inej firmy. Že si v danom čase bola na inom pracovnom.pohovore. Ale však tam kľudne chod. A zriad sa tak, aby ťa nepriali. Ja som to tiez tak mala a tiež som práci chcela. Ale, niektoré čo mi nenútili, boli mimo mojej profesie
Ak nechceš byť vyradená a platiť sama ZP tak v tvojom zaujme je ísť na pohovor darmo zbytočné vymýšľaš scenáre. Myslíš si že na UP je hlúpa že dostaneš papier od lekára presne na ten deň ako máš ísť na pohovor. Môže byť ako sa stálo mojej kamarátke že ju tam poslala na to iste miesto 2 krát s papierom prvý krát sa tomu vyhla že choroba ale 2 už nie čo ju málo počkať ju aj počkalo. Musela tam ísť na 2 krát.
Normalne chod na pohovor, vypytaj si neadekvatny plat, nezoberu ta a mas to vyriesene.
Tak buď pracovať chceš, alebo nechceš. Ja nerozumiem prečo nezrušia tieto úrady práce. Je to len na rozdávanie dávok luďom, ktorým sa nechce pracovať.
Ty si v evidencii uchádzačov o zamestnanie, nie v evidencii nezamestnaných, ale uchádzačov o zamestnanie. Čiže si povinná hľadať si aktívne prácu a chodiť na pohovory, ak ťa pošlú oni. Aký je dôvod, že nechceš ísť na tento pohovor? Je alternatíva ísť na pohovor a dať si podmienky, že ťa neprijmú. Vtedy ťa nevyradia.