Ahojte , Je možne že mi nechce dať dovolenku ktorá začína cez týždeň napr. Od stredy do ďalšej stredy ale iba od pondelka do nedele ?
@opica_skorica on mi je ochotný dať ale len od pondelka do nedele , od stredy do stredy ako mám zájazd nechce mi dať.
Nemusí ti schváliť dovolenku
si si objednávala dovolenku bez toho, aby si vedela, kedy budeš môcť?
Zamestnavatel bohuzial disponuje celou tvojou dovolenkou. Mne tento rok planovanu a schvalenu! dovolenku na jeden den zrusil. Nastastie sme v ten termin nesli letecky a odchod sme posunuli z rana na vecer. Ale myslela som, ze si zaobstaram kalasnikov 👿 Ak by mi to urobil, ked sme sli letecky, tak vazne neviem 🙈
A aky ma dovod?
@tiezjedna zle vysvetľujem , on mi odmieta tak dať lebo vraj podľa zákona dovolenku môžeš mať iba od pondelka do nedele , nie od utorka do utorka alebo podobne . Proste iba od pondelka
Na aký zákon sa odvoláva?
@tykat na žiadny , vraj tak to je a nemá s tým čo robiť
u nás sa robí smenovka každý tyžden , nie mesiac dopredu takže vlastne neni dôvod prečo by mi nemohol dať iba okrem toho čo on hovorí
To je kravina, môžem mať dovolenku od piatka do utorka, kedykoľvek. Jedine, že by to bolo nejaké divné vnútorné pravidlo vašej firmy - ale určite nie zákon
@luliu No ved áno ale on stále svoje.
No jemu to znamená vykryt dva tyzdne niekym inym,ked dve polovice týždňa si preč.. a ani ti to vysvetľovať nemusí, trebalo si dat dovolenku pisomne schvalit pred kupou zajazdu bohužiaľ.
@anjelicek26 no počkať my sa tam striedame 6 a 2 na smene
To, cim argumentuje, je hlúposť. Avšak na druhu stranu on schvaľuje dovolenku a s tým vela neurobíš.
Zober dva tyzne a ma po probleme, do jedneho pondelka do druheho piatku
@viestta Mám len na 8 dni nárok zatial
Celou dovolenkou ti disponuje zamestnávateľ, neurobíš s tým nič. Žiaľ zájazd si si mala kúpiť až po tom ako by ti dovolenku podpísal. Pokiaľ on bude trvať od pondelka do nedele neurobíš s tým nič.
@matullienka čo mi hrozí ak nepríde do práce okrem vyhadzovu ?
Ešte sa opýtam je to stará dovolenka ešte z minulého roka alebo nová tohtoročná?
Prečo len na 8 dní?
@eva233 nová tohtoročná
@eva233 lebo mám odrobených 6 mesiacov a 4 z toho mi už dal náhodne zamestnávatel takže už len 7 alebo 8
teda ich mám tak
No dá ti absenciu a vyhodí ťa, prípadne ťa môže žalovať, že si mu spôsobila stratu keď neprídeš len to by musel dokázať
Ako ti môže dať náhodne dovolenku? O dovolenku si musíš ty požiadať. Môže nariadiť len celozávodnú dovolenku.
Verim tomu. Ja som mala nahlasenu dovolenku od stredu do pondelka a zrusili mi ju, ze nema kto robit. Neviem naco bolo dobre davat zamestnavatelom moznost vymislat s dovolenkami. Ja mam z 25 dni uz len 7 a to mi vsetko minuli na hodinach. Riadnu tyzdenu dovolenku mi zrusili a uz ju ani nedostanem
Treba mu dat prečítať zákonník práce čo sa týka toho od kedy do kedy a ako môže dávať dovolenku....
@modrykolibrik a mala si zaplatenú dovolenku nejaký pobyt alebo tak?
@maranco no tak nahodnu že teraz som sa dozvedela že budúci týždeň mám 2 dni dovolenky
Zamestnavatel disponuje s celou dovolenkou zamestnanca.