Nechce mi dať dovolenku

16. aug 2024

Ahojte , Je možne že mi nechce dať dovolenku ktorá začína cez týždeň napr. Od stredy do ďalšej stredy ale iba od pondelka do nedele ?

opica_skorica
16. aug 2024

Zamestnavatel disponuje s celou dovolenkou zamestnanca.

autor
16. aug 2024

@opica_skorica on mi je ochotný dať ale len od pondelka do nedele , od stredy do stredy ako mám zájazd nechce mi dať.

luliu
16. aug 2024

Nemusí ti schváliť dovolenku

tiezjedna
16. aug 2024

si si objednávala dovolenku bez toho, aby si vedela, kedy budeš môcť?

simsalabim
16. aug 2024

Zamestnavatel bohuzial disponuje celou tvojou dovolenkou. Mne tento rok planovanu a schvalenu! dovolenku na jeden den zrusil. Nastastie sme v ten termin nesli letecky a odchod sme posunuli z rana na vecer. Ale myslela som, ze si zaobstaram kalasnikov 👿 Ak by mi to urobil, ked sme sli letecky, tak vazne neviem 🙈

tykat
16. aug 2024

A aky ma dovod?

autor
16. aug 2024

@tiezjedna zle vysvetľujem , on mi odmieta tak dať lebo vraj podľa zákona dovolenku môžeš mať iba od pondelka do nedele , nie od utorka do utorka alebo podobne . Proste iba od pondelka

tykat
16. aug 2024

Na aký zákon sa odvoláva?

autor
16. aug 2024

@tykat na žiadny , vraj tak to je a nemá s tým čo robiť

tiezjedna
16. aug 2024

@autorka a nepochopila si ho zle? Žiadny zákon nestanovuje dni

autor
16. aug 2024

u nás sa robí smenovka každý tyžden , nie mesiac dopredu takže vlastne neni dôvod prečo by mi nemohol dať iba okrem toho čo on hovorí

luliu
16. aug 2024

To je kravina, môžem mať dovolenku od piatka do utorka, kedykoľvek. Jedine, že by to bolo nejaké divné vnútorné pravidlo vašej firmy - ale určite nie zákon

autor
16. aug 2024

@luliu No ved áno ale on stále svoje.

anjelicek26
16. aug 2024

No jemu to znamená vykryt dva tyzdne niekym inym,ked dve polovice týždňa si preč.. a ani ti to vysvetľovať nemusí, trebalo si dat dovolenku pisomne schvalit pred kupou zajazdu bohužiaľ.

autor
16. aug 2024

@anjelicek26 no počkať my sa tam striedame 6 a 2 na smene

tiika
16. aug 2024

To, cim argumentuje, je hlúposť. Avšak na druhu stranu on schvaľuje dovolenku a s tým vela neurobíš.

viestta
16. aug 2024

Zober dva tyzne a ma po probleme, do jedneho pondelka do druheho piatku

autor
16. aug 2024

@viestta Mám len na 8 dni nárok zatial

matullienka
16. aug 2024

Celou dovolenkou ti disponuje zamestnávateľ, neurobíš s tým nič. Žiaľ zájazd si si mala kúpiť až po tom ako by ti dovolenku podpísal. Pokiaľ on bude trvať od pondelka do nedele neurobíš s tým nič.

autor
16. aug 2024

@matullienka čo mi hrozí ak nepríde do práce okrem vyhadzovu ?

eva233
16. aug 2024

Ešte sa opýtam je to stará dovolenka ešte z minulého roka alebo nová tohtoročná?

eva233
16. aug 2024

Prečo len na 8 dní?

autor
16. aug 2024

@eva233 nová tohtoročná

autor
16. aug 2024

@eva233 lebo mám odrobených 6 mesiacov a 4 z toho mi už dal náhodne zamestnávatel takže už len 7 alebo 8
teda ich mám tak

matullienka
16. aug 2024

No dá ti absenciu a vyhodí ťa, prípadne ťa môže žalovať, že si mu spôsobila stratu keď neprídeš len to by musel dokázať

maranco
16. aug 2024

Ako ti môže dať náhodne dovolenku? O dovolenku si musíš ty požiadať. Môže nariadiť len celozávodnú dovolenku.

modrykolibrik
16. aug 2024

Verim tomu. Ja som mala nahlasenu dovolenku od stredu do pondelka a zrusili mi ju, ze nema kto robit. Neviem naco bolo dobre davat zamestnavatelom moznost vymislat s dovolenkami. Ja mam z 25 dni uz len 7 a to mi vsetko minuli na hodinach. Riadnu tyzdenu dovolenku mi zrusili a uz ju ani nedostanem

eva233
16. aug 2024

Treba mu dat prečítať zákonník práce čo sa týka toho od kedy do kedy a ako môže dávať dovolenku....

eva233
16. aug 2024

@modrykolibrik a mala si zaplatenú dovolenku nejaký pobyt alebo tak?

autor
16. aug 2024

@maranco no tak nahodnu že teraz som sa dozvedela že budúci týždeň mám 2 dni dovolenky