Ahojte,
čo by ste urobili v mojej situácii?
Pracujem TPP v jednej firme. Práca ma však vôbec nebaví, vyčerpáva, ubíja, smer ma nezaujíma a v budúcnosti v tomto odvetví tiež nechcem pracovať. Beriem to len tak, že "do času", dajme tomu ešte 2-3roky. Potom mám vlastné plány.
To, čo ma tu drží, sú v prvom rade peniaze. Zarábam veľmi dobre a inde by sa mi takej výplaty nedostalo. Mám tiež celkom rada kolegov, myslím, že sme fajn kolektív.
Neviem sa rozhodnúť. Pozerala som aj iné ponuky, avšak všade by som zarobila o 400-500 eur/mesiac menej. Avšak neviem si predstaviť, ako tie roky ešte zvládnem.
Poraďte mi, ako by ste vyriešili túto situáciu?
Prečo musíš čakať na realizáciu vlastných plánov 2-3 roky? Prečo ich nemôžeš realizovať teraz?
@melanta Kvôli škole, stále študujem Vš.
@lukbe Odvetvie, systém fungovania firmy, náplň práce.
A tú školu potrebuješ k uskutočneniu plánov? Čiže nie je možné dané plány realizovať bez VŠ? Tak potom nevidím problém. Máš prácu, kde dobre zarobíš, máš dobrých kolegov, ste dobrý kolektív. A potrebuješ dokončiť VŠ aby si mohla realizovať vlastné sny. To je dosť dôvodov a motivácie na to v hlave si to nastaviť tak, aby si to v pohode zvládla. Ak nie je, tak potom zmeň prácu a zarob menej. Niekedy je menej peňazí oveľa viac ako nervy a stres. Ale všetko je v hlave.
normalne, myslis ze vsetci chodia do prace sa tesit ?🙂 mas dobry kolektiv a plat ( podla tvojho vyjadrenia) tak bud vdacna, lebo toto je naozaj nezaplatitelne a tie 2-3rocky si proste pridem odrobim a netrapim sa. nasledne az dostudujes sa mozes realizovat, len aby si nebola prekvapena
Nevymyslaj, ked mas dobru pracu, plat a kolektiv. To je dnes nie vsade pravidlom.
Ja som mala napriklad ponuku prace, nieco ine ako robim, ale zvladala by som to. Bolo to mesacne o 500 EUR menej, ako som mala v tej dobe v aktualnej praci. Okrem toho by som denne dochadzala hodinu MHD do prace a hodinu z prace. Cize by som z domu chodila o siedmej rano a prichadzala o siedmej vecer. Nemala by som ziadny volny cas po praci na nic. Ani ponukane financne benefity co tam mali mna osobne nepresvedcili k tomu, aby som pracu zmenila.
A čo konkrétne chceš o tie 2-3 roky začať svoje? A čo ti bráni začať už teraz? Aspoň čiastočne?
Dobrý kolega v práci je ako výhra v Lote. Ak je to umocnené aj dobrou odmenou v podobe platu, musíš porozmýšľať, ako to doladiť k spokojnosti.
Z troch premenných:
- práca, ktorá človeka baví a napĺňa,
- dobrí kolegovia, príjemný kolektív,
- solídny plat
je zvyčajne možné mať len dve. Ak má človek všetky tri, je to akoby vyhral v lotérii. V mojom poslednom zamestnaní som mala vynikajúci plat, prácu, ktorá ma nesmierne bavila, no, žiaľ, kolektív bol najotrasnejší z otrasných, tak som odišla sama. Za tie kŕče v bruchu mi to nestálo. Ak by som to mala ako Vy, teda dobrý plat, dobrí kolegovia, naprd pracovná náplň, neodišla by som ani náhodou.
Co ti tam vadí? Alebo ti vadí práca vseobecne? Lebo to, čo opisujes, vyzerá celkom fajn, inde sú pomery omnoho horšie.