Neakceptovali vám v zamestnaní vstupnú prehliadku u vášho obvodného lekára?

bennn
16. dec 2021

Že vraj to takto mavaju spoločnosti s Procare a tymto vlastne akceptuju lekarske prehliadky iba u nich... A samozrejme za všetko si u nich platíš, lebo nemajú zmluvu s poisťovňami.
Je to v nejakom zákone, že môže neakceptovať prehliadky od iných lekárov?
Každý nejakého svojho máme... A nerád by som si lekára menil.

pribinak
16. dec 2021

@bennn vsak to ti potom zamestnávateľ preplatí

cyberk
16. dec 2021

ano aj u nas firma posiela ludi do procare, ale neplatila som si nic za to, vsetko bolo na firmu
a nenutili nas si tam dat aj kartu, si si ista ze si ich dobre pochopila?

deti95060810
16. dec 2021

áno môže... syn sa s tým stretol. Ale Procare to nebolo..

mamina0078
16. dec 2021

áno, ale náklady prepláca firma (aspoň tak to bolo v mojom prípade) a robia to najmä preto lebo čo si budeme realita je taká, že známy pacientov pre nich "cudzí" lekár ktorého nepoznajú dá aj hluchému, slepému potvrdenie, že je 100% zdravý.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaga18
16. dec 2021

Aj u nás tak isto. Zamestnávateľ má s nimi zmluvu a zamestnanci nič neplatia. Keď ťa zamestnávateľ pošle vyslovene tam, tak ti to musí uhradiť.

zuzanaete
16. dec 2021

Vacsie firmy maju dohodnutych lekarov/spolocnosti na vstupne prehliadky. Je to pre nich administrativne jednoduchsie - preplatia 1 fa za viacerych zamestnancov, ako u kazdeho riesit preplatenie. A mozu mat dohodnutu lepsiu cenu. Vstupne prehliadky plati zamestnavatel. A je to vyslovene iba na tento ukon. Tvoj lekar ti zostava.

janage
16. dec 2021

@bennn procare ma zmluvu s poisťovňami. Platí sa za tzv.manazment pacienta.
Ak ťa vyšle firma, ona to zaplatí
A my napr. sme mali oveľa komplexnejšie vyšetrenie ako u klasického obvodného.

emalka
16. dec 2021

Kvoli tomuto svojho lekara nebudes menit, to s tym nema nic spolocne.
Myslim ze kazda spolocnost co vyzaduje vstupne prehliadky ma zazmluvneneho poskytovatela tejto specifickej sluzby, nejak to suvisi s BOZP. Vacsinou ti zamestnavatel da termin, pripadne ked sa budes hlasit tak sa ta mozno opytaju na meno firmy. Ak si to mas najprv zaplatit sam, tak si potvrd s HR ze ti to preplatia.
Je to komplexne vysetrenie, nie len minimum co ti tie urobit obvodak.