Ahojte, chcem požiadať o radu kočky HR
Skúsim stručne, zverejnila som životopis na profesii, lebo som vedela, že cca do pol roka budem hľadať kvôli sťahovaniu novú prácu. Hneď ma oslovila firma s ponukou, popravde nečakala som to tak skoro a odmietla som, že dva jazyky na komunikatívnej úrovni nemám. Po prázdninách som si všimla že opäť hľadajú niekoho na danú pozíciu, poslala som žiadosť. Kontaktovala ma tá istá pani, že podľa mena si ma pamätá a dohodli sme si telefonický pohovor. V daný čas sa neozvala a napísala o pár dní, či budem mať čas na telefonický pohovor. Hovorím jej že áno, a že sme už jeden termín dohodnutý mali 🙂 V dohodnutý čas zavolala s tým, že už si vybrali niekoho iného a ak budú mať nieo voľné, ozve sa mi. Sledujem, že pracovné miesto pravidelne zverejňujú na profesii ako voľné a ja už začínam intenzívne hľadať novú prácu, no neviem, či a ako sa znova ozvať, žeby som rada ten pohovor skúsila. Jazyky obládam, čo bola hlavná požiadavka.
asi máš pravdu, len som dúfala, že mi dajú možnosť ten pohovor absolvovať 🙂 ale moja chyba
Mňa by odradilo, že to pracovné miesto majú pravidelne voľné. Prečo??
@patka06 tiež mi to napadlo, asi by som nechcela ísť nasilu niekde, kde niekoľko mesiacov nevedia nájsť zamestnanca na jedno pracovné miesto.
1, ak si prv odmietla a maju to tam poznacene (ze neovladas 2 jazyky a oni to asi potrebuju), tak neviem, aku mas sancu
2, a ak teda nevedia niekoho najst, tak je to dost red flag...
Zavolala by som jej s tým, že si si všimla, že je miesto znovu voľné a máš stále záujem. Zároveň by som jej na rovinu povedala, že asi nezanechalo dobrý dojem to odmietnutie, ale skutočne to vtedy bolo pre teba nečakane narýchlo, prácu si hľadala od neskoršieho dátumu nástupu. Tak, ako to bolo. Že by ťa mrzelo, keby si kvôli tomu mysleli, že to nemyslíš seriózne. Už aj tak nemáš čo stratiť, tak čo. Ale ak je tam veľká fluktuácia, asi by som bola opatrná, či to miesto za to.stojí.
Mňa by v prvom rade zaujímalo, či celý ten čas hľadajú človeka a prečo ho nevedia nájsť alebo tak často hľadajú, pretože majú na danej pozícii vysokú fluktuáciu a prečo. Ak firma nemá vysokú fluktuáciu, ak má dobre ohodnotenú pozíciu, dobrú atmosféru a pracovné podmienky, nebude hľadať človeka každý druhý mesiac.
@melanta ale môže sa stať, že nenašli človeka, ktorý dokáže urobiť čo potrebujú. Veľa ľudí si do životopisu napíše bludy len pre to, aby sa dostali na pohovor a dúfajú, že to nebudú potrebovať. Napr. Ak má niekto v náplni práce každý deň rozprávať so zahraničnými zákazníkmi, tak sa to nedá len so základmi angličtiny..
A čo im povieš? Že ja tie dva jazyky ovládam len som vtedy klamala? Alebo ste si to zle zapamätali, dajte mi prosím šancu? Asi by som to nechala tak v tomto prípade
Myslím,že u tejto firmy sa na to vykašli.Bez urážky,ale takto si ťa nezafixovali ako najlepšieho kandidata