Názory na situáciu v práci

9. dec 2021

Ako by ste sa zachovali v nasledujucej situacii v praci?Sefka vas nanominuje do projektu v oblasti,ktorej nerozumiete,je pre vas total spanielska dedina (technicke IT temy),nie je to scope,na ktorom ste boli dohodnute ze budete pracovat a vyslovene citite, ze do toho vobec, ale ze vobec nechcete ist,az to vo vas vrie.Mimo toho mate samozrejme svoju pracovnu napln a aktivity na ktorych musite robit, a ktore musite dodat.Ako by ste reagovali?Co by ste robili?Nie som typ ktory na vsetko kyvne, ale ani clovek,ktory sa boji vyziev alebo odmieta robit veci mimo svoju pracovnu napln,to urcite nie.Praveze naopak.Ale skratka citim,ze tu nemam byt akym prinosom a nechcem to robit, lebo ma to ze brutal nebavi.Chcela by som s nou o tom este diskutovat.

monka105
9. dec 2021

Zobrala by som to ako výzvu, že mám príležitosť obohatiť svoje vedomosti o niečo nové a ukázať šéfke, že si viem hravo poradiť aj s niečím, v čom nie som zrovna doma. Nebojíš sa, že ak pôjdeš za šéfkou s tým, že sa ti do toho nechce a nebaví ťa to, utvorí si o tebe do budúcna názor, ktorý nechceš, aby si utvorila? Ja byť šéfkou, nechcela by som zamestnanca, ktorý robí iba to, čo ho baví. Podľa mňa sa v každej práci nájde nejaká oblasť alebo činnosť, ktorá človeka baví menej, ale spraviť to treba aj tak.

autor
9. dec 2021

@monka105 Ano mas pravdu,toto si plne uvedomujem.Ale ovela viac ako ist za sefkou mam strach z toho,aby som challengovala kolegov, ktory pracuju v danej teme,v ktorej ja sama som uplne mimo.

akrobrab
9. dec 2021

@monka105 Rozumna sefka si takyto nazor nevytvori.
autorka Zalezi od vela veci, ak Ta nanominovala na veducu poziciu, tak je to o inom. Ak sa na to z nejakeho dovodu necitis alebo mas pochybosti a mas normalnu rozumnu sefku, kludne za nou skoc. Ak je nieco, co je Tvojou srdcovkou viac, daj o tom sefke vediet, nech Ta prehodi alebo o tom aspon do buducna vie.. Ja som bola rada, ked za mnou moji ludia chodili. Vies ako.. nememu dietatu ani vlastna mater nerozumie.

emalka
9. dec 2021

Uplne rozumiem, uz som take zazila. Dala by som si so sefkou pokec o tom, preco si mysli ze si na to vhodny clovek hoci ti na to chybaju znalosti, skusenosti a skilly. Uvidis co ti povie. Ak by islo o to ze tam nema koho dat a teba si zvolila nahodne tak by som jej vysvetlila ze si vazis doveru ale necitis sa na to, normalne na rovinu. Mozno na tom projekte potrebuju prave tvoje skilly, napr. si vies ludi a veci zorganizovat a dat do poriadku.
Ak sa od teba vyzaduje sa zapajat a robit rozhodnutia bez expertizy, chces mat toto vsetko aj pisomne aby si bola chranena pre pripad ze sa nieco poserie.

Kazdopadne ak budes jedina neznala v time expertov, nebude to robit dobru naladu. k sa ti nebude dat z toho vyvliect, trvaj na zaskoleni do problematiky.

anavianavi
9. dec 2021

Stalo sa mi to uz viac krat v roznych pracach. Ozaj velke projekty 2x. pred sefom som sa tvarila, ze som nadsena. Pocas projektu som sa naucila temu a zorientovala. Nakoniec som dostala skvele hodnotenie, posilnila sa moja pozicia a odmenou bol aj bonus.