Návrat po rodičovskej dovolenke

klaudia1985
28. aug 2013

Ahojte,potrebujem poradit.. V pondelok 2.9.2013,by som mala nastupit do prace,ked ze maly ma 1.9.2013 tri rocky a ideme do skolky ..tak som sa bola dnes dohodnut u zamestnavatela .sukromnika,ci mi vyhovie a ten tyzden este nenastupim,koli tomu ze maly ide zatial len na dve hodinky do skolky. Len on mi povedal ze aj tak nema pre mna robozu,a ani nahradnu robotu nema,ze mam dat vypoved ku 2.9.2013. Pokial viem tak pokial som nadbytocna a nema pre mna ziadnu pracu mal by mi dat vypoved on,no nie? Poradte co mam spravit prosim vas..Pracujem tam od 2004 roku a od 1.9.2010 som bola na materskej a rodicovskom..Poradte..dakujem pekne

sissy27
28. aug 2013

@klaudia1985 samozrejme, že výpoveď ti má dať on a vyplatiť ti odstupné... ak dáš výpoveď ty, tak sa o odstupné pripravíš - a o to mu zrejme ide...

klaudia1985
autor
28. aug 2013

no to hej,o to mu ide..je to velky debil,tak si mysli ze ja neviem zrejme nic o zakonoch.. a musim niekde nahlasovat,ked nenastupim do prace,alebo socialka odvadza za mna pokial by ma zamestnavatel neprihlasil? dakujem,,teraz som stoho mimo,lebo pracu mi slubil,ze mam istu u neho..

mima4
28. aug 2013

@klaudia1985
v žiandom pripade nedavaj vypoved ty!! mas narok na odstupne

klaudia1985
autor
28. aug 2013

@mima4 dakujem ani nehodlam dat..budem si dupat a dupat,a chodit do prace pokial mi neda vypoved on ,ked ze nema pracu pre mna..bud mi ju da pracu alebo vypoved...

aristka
28. aug 2013

išla by som sa poradiť s právnikom alebo odborníkom na pracovné právo ,aby si nedopadla tak ,že pôjdeš do práce a nedostaneš plácu ...bude mať aspoň nábeh čo sa týka zákonov a tvojich práv...

liz_lemon
28. aug 2013

@klaudia1985 v prvom rade si mala zamestnavatela minimalne mesiac pred predpokladanym ukoncenim RD pisomne upovedomit, ze nastupis k 02.09.2013
on je povinny ta zaradit na to iste pracovne miesto, resp. podla pracovnej zmluvy
ak tvoje miesto zrusil, ma ti dat vypoved, a tebe zacne plynut vypovedna doba 3-mesacna (zacne plynut az 1. dnom nasledujuceho mesiaca, cize v oktobri), pocas ktorej by si mala normalne pracovat, resp. ak pre teba nema pracu, tak mozes byt doma, a on ti musi platit nahradu mzdy vo vyske priemernej mzdy (cize ako keby si normalne pracovala) + mas k tomu narok na min. 3-mesacne odstupne
ak by sa s tebou chcel dohodnut, na ukonceni PP dohodou, tak trvaj na tom, aby v dohode bolo pisomne uvedene, ze ti prinalezi odmena vo vyske min. 7-mesacnych miezd (aby sa ti to oplatilo, viac ako je tvoj zakonny narok)

simisi
28. aug 2013

@liz_lemon dakujem,teraz ste pomohla aj mne,caka ma to iste v novembri...chcem sa spytat,kedze by som mala mat narok na podporu,zapocitava sa odstupne do vypoctu podpory?Este by som mala mat asi narok na preplatenie dovolenky za obdobie trvania materskej dovolenky,tych 6 mesiacov?dakujem pekne

klaudia1985
autor
28. aug 2013

@liz_lemon no mala som ho upovedomit,ale po slovnom dohovore mi povedal ze pracu pre mna ma,nemusim sa bat,a dnes mi povedal toto..a ak pristupime na vypoved dohodou,,tak mam narok len na troj mesacne odstupne nie?

liz_lemon
28. aug 2013

@klaudia1985 ziadna vypoved dohodou neexistuje, ved som ti to cele rozpisala
bud vypoved alebo ukoncenie PP dohodou, su to dve uplne odlisne veci

alusha
29. aug 2013

@klaudia1985 len musis nastupit 2.9., kedy ti konci rodicovska a nie o tyzden neskor, lebo dostanes vypoved za hrube porusenie prac.discipliny a mas po vsetkom.

sisaha
29. aug 2013

@simisi ano, ak mas staru dovolenku, tak najlepsie je oznamit im kedy mas v plane nastupit a zaroven poziadat o umoznenie vycerpania starej dovolenky hned v nadväznosti po skonceni RD. V tom pripade sa ti odstupne zapocitava do podpory, kedze si "akoze v praci". Podmienka je aspon jeden den byt nastupena...

sisaha
29. aug 2013

@klaudia1985 ak ti da vypoved z orga. dovodov a toho 2.9. nastupis a povie ti, ze ti nema ako pracu pridelit a vypoved ti teda da, tak by si mala dostat aj papier, ze z prekazok zo strany zamestnavatela nemusis chodit do prace, ale budes dostavat 100% nahradu priemernej mzdy. Daj si na to pozor. Radsej si zabezpec pre maleho niekoho kto ti ho po tych dvoch hodinach vyzdvihne. Lebo ak len tak odides z prace, mozes dostat paragraf a nebude ani odstupne..
Riesim podobnu vec, ale s tym rozdielom, ze som zamestnavatela zazalovala za neplatnost vypovede.

simisi
29. aug 2013

@sisaha staru dovolenku som si vycerpala pred nastupom na MD,ale vraj mam narok na dovolenku aj za cas,ktory som bola na MD,tak neviem ako to je....dufam,ze nebude problem,odkedy som mimo sme uz dvakrat zmenili majitela 😒

sisaha
29. aug 2013

@simisi zavolaj si uctovnicke a spytaj sa jej kolko dni dovolenky mas este k dispozicii pocas MD. Potom budes vediet viac. lebo niektorí účtari robievali to, že zene povolili vycerpat dopredu aj dovolenku, ktora mala vzniknut az pocas MD.

simisi
29. aug 2013

@sisaha no a tu je ten problem,kedze sa stale menia majitelia,naposledy asi pred dvomi dnami,netusim komu volat,takze najskor musim to vyzistit....ale za MD som necerpala dovcu urcite,tym som si ista...dakujem za odpovede

klaudia1985
autor
29. aug 2013

dakujem za rady dievcata..som zvedava ako zajtra dopadnem..drzte palce.. 😒