Návrat po rodičovskej do práce a návrh zámestnávateľa

monikaresovska
3. okt 2016

Ahojte, dúfam, že mi poradíte. Dnes som bola u zamestnávateľa s tým, že by som mala v decembri nastúpiť do práce, v ktorej som pred detičkami robila iba 9 mesiacov, je to zamestnávateľ v sektore bankovníctva back office. Problém je v tom, že team v ktorom som robila je plne obsadený. Zamestnávateľ mi dal na výber do iného teamu, avšak dnes túto ponuku ísť do iného tímu doplnil o to, že môžeme sa dohodnúť aj o výpoved dohodou, s tým že mi bude preplatená dovolenka, ktorej mam 40 dni a nejaké to odstupné. Medzi rečou vyplynulo, že na celom oddelení je plný stav, čiže vo všetkých teamoch. Čo by ste si o tom mysleli, ak by Vám dal zamestnavateľ takéto 2 protichodné ponuky?

tajomna21
3. okt 2016

@monikaresovska osobne by som zamestnavatelovi doporucene piomne oznamila termin ukoncenia a nastupu do prace (toto ti vyplyva aj zo zakona, minimalne 1 mesiac vopred), na tvoje miesto museli prijat niekoho na dobu urcitu, pocas tvojej MD+RD ... zaverom listu by som napisala, ze ziadam o pisomne stanovisko ... on vie o tom, ze by ta mal prijat na povodne miesto, resp. adekvatne ine ti ponuknut ... dohoda, ktoru ti navrhol je mozna, ak ku nej vsak dojde, nechaj si do nej napisat, ze v akej vyske odstupne ti daju .. zakonny narok - jeho vyska je v §76 ods. 1 pri vypovedi, ods. 2 pri dohode z dovodu §63 ods. 1 - nadbytocnost ... samozrejme pre teba by bolo najvyhodnejsie cerpat 1 den dovolenky, aby si mala najvyssiu pripadnu podporu, ak splnas podmienky

eeffka
4. okt 2016

@monikaresovska myslela by som si ze chce so mnou vykyvat, slusne povedane. Ak chces tuto pracu tak im pisomne oznam ze sa dna toho a onoho vracias do svojej prace. Na tvoje miesto mali zobrat iba zaskok ako pise kocka nadomnou. a co so zaskokom spravia je ich problem ( vyhodia, premiestnia...).

monikaresovska
autor
4. okt 2016

dakujem, lebo nejaky taky pocit som nadobudla, ze ci ma nemoze po nastupe vyhodit hned