Kolke z vas sa po 3 rocnej RD vratili na povodne pracovne miesto pripadne aspon do tej istej firmy? Ja som s tym tak nejak pocitala ze sa vratim a vyzera to tak ze moje miesto uz zaniklo a neviem co mi ponuknu vramci firmy, mozno aj nic.. taka som z toho rozcarovana, akoby zena matka uz len mala doma sediet s detmi
Navrat na to iste miesto mas zaruceny len ked sa vracias po materskej, po rodicovskej nie
Mna to tiez caka, ja ale s istotou viem, ze moje miesto zaniklo, lebo som robila na projekte, ktory skoncil minuly rok. Pracujem pre outsourcingovu firmu, preto by si jeden myslel, ze problem s navratom nebude... ale ....
Co som zazila ja, tak cca 90% zien sa do firmy nevratilo. Bud sa s nimi jednoducho rovno rozlucili, alebo im ponukli taku pracovnu poziciu, ze to zeny odmietli a dohodli sa o ukonceni pracovneho pomeru.
Ak by som sa mohla vratit na povodne miesto, uz davno pracujem. No, vyzera to tak, ze sa budem musiet vrhnut do kolotoca pohovorov a tak cakam do konca RD 🤣
Zrušenie daného miesta nemá nič spoločné s tým, že si bola na rodičovskej. To miesto ak potrebovali zrušiť, tak by ho zrušili aj keby si na MD a RD neodišla, alebo ak by na tej pozícii robil chlap. Súhlasím s @ms_green ak človek nerobí v korporáte, kde sa vždy pozícia nájde, mnohé korporáry dávajú aj čiastočné úväzky matkám, tak je potrebné počítať s tým, že vo firme za 3 roky príde k mnohým zmenám. A logicky sa dotkne primárne tých, ktorý tam v tom čase nie sú. Ak by si bola zamestnávateľ, budeš riadiť podnikanie tak, aby si prosperovala. Nie tak, aby si držala miesto 3 roky mnohým ľuďom aj keby to pre teba nebolo výhodné. Navyše, príde mi, že asi si nebola v neustálom kontakte s kolegami, šéfom, inak by si mala neustále prehľad, čo sa deje. To veľa urobí. Zažila som práve v korporátoch veľa žien, ktoré počas materskej a rodičovskej boli v neustálom kontakte, zašli občas s kolegami na kávu či obed, aj s dieťaťom. Potom sa im aj jednoduchšie vracalo, pretože v podstate svojim spôsobom boli stále aktívnou súčasťou toho tímu. A ktovie - možno vďaka tomu, že tam skončíš nájdeš oveľa lepší job, ktorý by ti inak ušiel.
Tak bohužiaľ 3 roky sú pre firmy dosť dlhá doba. Podľa mňa pokiaľ si predtým nerobila v korporáte tak 90% firiem prejde aspoň jednou reštrukturalizáciou a miesto zanikne.
Ja som mala to "šťastie", pri druhom tehu že som bola na manažérskej pozícii v korporáte. A tri roky môj tím vydržal, takže som sa mohla vrátiť na pôvodnú pozíciu.
Pri prvom dieťati mi urobili to isté. Firma prešla reštrukturalizáciou a moje miesto zaniklo. Aj keď mám pocit, že sa ma chceli len zbaviť, lebo vytvorili tím, kde bolo 95% rovnakých ľudí, len mu zmenili organizačné zaradenie.