Návrat na pôvodné pracovné miesto po rodičovskej

7. jún 2024

Kolke z vas sa po 3 rocnej RD vratili na povodne pracovne miesto pripadne aspon do tej istej firmy? Ja som s tym tak nejak pocitala ze sa vratim a vyzera to tak ze moje miesto uz zaniklo a neviem co mi ponuknu vramci firmy, mozno aj nic.. taka som z toho rozcarovana, akoby zena matka uz len mala doma sediet s detmi

ms_green
7. jún 2024

Tak bohužiaľ 3 roky sú pre firmy dosť dlhá doba. Podľa mňa pokiaľ si predtým nerobila v korporáte tak 90% firiem prejde aspoň jednou reštrukturalizáciou a miesto zanikne.
Ja som mala to "šťastie", pri druhom tehu že som bola na manažérskej pozícii v korporáte. A tri roky môj tím vydržal, takže som sa mohla vrátiť na pôvodnú pozíciu.
Pri prvom dieťati mi urobili to isté. Firma prešla reštrukturalizáciou a moje miesto zaniklo. Aj keď mám pocit, že sa ma chceli len zbaviť, lebo vytvorili tím, kde bolo 95% rovnakých ľudí, len mu zmenili organizačné zaradenie.

viestta
7. jún 2024

Navrat na to iste miesto mas zaruceny len ked sa vracias po materskej, po rodicovskej nie

banalu
7. jún 2024

Mna to tiez caka, ja ale s istotou viem, ze moje miesto zaniklo, lebo som robila na projekte, ktory skoncil minuly rok. Pracujem pre outsourcingovu firmu, preto by si jeden myslel, ze problem s navratom nebude... ale ....
Co som zazila ja, tak cca 90% zien sa do firmy nevratilo. Bud sa s nimi jednoducho rovno rozlucili, alebo im ponukli taku pracovnu poziciu, ze to zeny odmietli a dohodli sa o ukonceni pracovneho pomeru.
Ak by som sa mohla vratit na povodne miesto, uz davno pracujem. No, vyzera to tak, ze sa budem musiet vrhnut do kolotoca pohovorov a tak cakam do konca RD 🤣

melanta
7. jún 2024

Zrušenie daného miesta nemá nič spoločné s tým, že si bola na rodičovskej. To miesto ak potrebovali zrušiť, tak by ho zrušili aj keby si na MD a RD neodišla, alebo ak by na tej pozícii robil chlap. Súhlasím s @ms_green ak človek nerobí v korporáte, kde sa vždy pozícia nájde, mnohé korporáry dávajú aj čiastočné úväzky matkám, tak je potrebné počítať s tým, že vo firme za 3 roky príde k mnohým zmenám. A logicky sa dotkne primárne tých, ktorý tam v tom čase nie sú. Ak by si bola zamestnávateľ, budeš riadiť podnikanie tak, aby si prosperovala. Nie tak, aby si držala miesto 3 roky mnohým ľuďom aj keby to pre teba nebolo výhodné. Navyše, príde mi, že asi si nebola v neustálom kontakte s kolegami, šéfom, inak by si mala neustále prehľad, čo sa deje. To veľa urobí. Zažila som práve v korporátoch veľa žien, ktoré počas materskej a rodičovskej boli v neustálom kontakte, zašli občas s kolegami na kávu či obed, aj s dieťaťom. Potom sa im aj jednoduchšie vracalo, pretože v podstate svojim spôsobom boli stále aktívnou súčasťou toho tímu. A ktovie - možno vďaka tomu, že tam skončíš nájdeš oveľa lepší job, ktorý by ti inak ušiel.

mimi3008
7. jún 2024

@ms_green Ja sa teraz budem vraciat po 5,5 roku po 2 retazovych MD a RD na povodne miesto. No nepracujem vo firme, ale v nemocnici.