Ahojte, nastala situácia kedy idem z prace čerpať 2t dovolenku. Bývalá kolegyňa kt.je dlhodobo PN sa chce vrátiť do práce na moje miesto. Vedúci mi povedal ze ju chcú vyhodiť ale potrebujú dôvod tak ze ju chcú vziať späť počas mojej dovolenky a čakať kým urobí "xiks" aby mali dôvod. V minulosti vraj toho bolo až až... Ja teraz neviem co mam robiť. Mam s tým súhlasiť alebo nie? Ak by bolo všetko ôk ja sa nemám kam vrátiť.
Tak snáď sa chce vrátiť na svoje miesto nie na tvoje. Prijatá sú bola na zástup, tak snáď ti to bolo jasné
co mas v zmluve?
Nie nie som ako zástup. Momentálne sme obe vedené na rovnakej pozícii, tým pádom je jedna nadbytočna. Ja mam plánovanú dovolenku a ona sa chce teraz vrátiť po PN.
no len aby to tak bolo ako hovorí šéf... by som sa aj bála.
inak dosť nepríjemná situácia...
Nechápem, prečo by si sa nemala kam vrátiť. Keby si na dovolenku nešla, tak čo? Vyhodia ťa, keď sa ona vráti z PN?
mas zmluvu na neurcito?
Nechápem načo potrebujú tvoj súhlas.Vsak odis na dovolenku ,vráť sa späť a rob si svoju robotu.V žiadnom prípade by som neurobila nič,čo by ju do toho kiksu malo dostať.
Oni ti povedia čokoľvek, ale aká je pravda, to sa dozvieš neskôr. 😔Moze to byt aj naopak, ze Tebe napíšu ze sa nemáš kam vrátiť.
Sú dve pracovné miesta, ty máš svoje, kolegyňa svoje. Nechápem, prečo potom riešiš či sa vráti a či ju vyhodia. To nemá vplyv na tvoju pozíciu. Kolegyňa sa vráti normálne pracovať po PN a ty sa normálne vrátiš pracovať po dovolenke. Či šéf neskôr vyhodí teba alebo ju s tým nič nemá.
Šéfkovi sa asi nechce platiť dve výplaty tak čaká kto skôr cukne a odíde. Nedaj sa vykoľajiť a rob si svoje.
Pracovné miesto je len jedno. Zmluva je na dobu neurčitú. Ja nechceme robiť nič, co by ju dostalo do kiksu. Ale je to nepríjemná situácia. Neviem co by robili keby nejdem na dovolenku. Šéf povedľa ze ju chcú vyhodiť lebo s mojou prácou sú spokojný viac. Ale ne iem co sa zmenilo, ale chcú to takto aby mali dôvod ju vyhodiť.twk mi bolo povedané...
@alex49 nemám ako keďže jej budem musieť odovzdať kľúče...
Ty kľúče odovzdaj šéfovi,ak je nutné ich odovzdať pred dovolenkou,a po dovolenke si pre ne k šéfovi aj dôjdi.
a si v skúšobnej dobe? ak nie, tak ťa šéfko nemôže vyhodiť len tak
@alex49 nie som v skúšobnej dobe. Poviem to takto navrhli mi aby som si čerpala nejakú dovolenku plus on alebo ocr.. Kým ona neurobí nejaký kiks za ktorý ju budú môcť vyhodiť. Vravím ze aco ak neurobí nič zlé? Ze to si nemyslia z minulých skúsenosti. Ja to chápem tak, že ju chcú vyhodiť ale teda nechcú dať odstupné a ja idem teraz na dovolenku tak by nemal kto robiť tak ze bude ona
To je také svinstvo! Naozaj chceš robiť v takej firme? Šéf je v mojich očiach totálny slaboch ktorý nemá gule postaviť sa k veci ako chlap - počúvaj, nie som s tebou spokojný, prosím hladaj si novú prácu, pretože budeme tvoje miesto rušiť. Pripadne narovinu, si to nadbytocna, musíme jedno miesto zrušiť.
Ona sa ma vrátiť do firmy, kde bude každý sledovať každý jeden krok, a čakať kedy urobi chybu? Fuj! Hnus.
Zvaz, či tam chceš vážne ostat lebo ja v takom falosnom prostredí by som určite nechcela ostat. Inak toto je bosing a mobing v jednom.
A nezabudni, ze kedykoľvek sa to môže všetko otočiť proti tebe
A ak už má také úbohé myšlienkové pochody, mal si to nechať aspoň pre seba. On je absolútne neschopný šéf. Nedokáže vyriešiť takýto personálny problém? Teba pošle na dovolenku? To co je za spôsob?
Nechce jej zaplatit odstupne. Skvela firma
Nechápem načo ti to hovoril čo plánuje.
A ja zase nechápem, že ak máš normálne TPP na dobu neurčitú, nie si v skúšobnej dobe, právo čerpať dovolenku máš, prečo by si sa nemala kam vrátiť? Resp. ak s tebou z nejakého dôvodu (to, žd budeš čerpať dovolenku dôvod nie je) rozviažu pracovný pomer, musia tebe zaplatiť odstupné. Alebo sa mýlim? Si si istá, že v zmluve nemáš napísané, že si síce prijatá na TPP ale len do doby pokiaľ sa kolegyňa, ktorá je na PN nevráti? Čiže v podstate si ako zástup? Lebo ináč to logiku vôbec nemá.
@earlgrey ano som si istá.. Oni na potom môžu preradiť fo iného mesta, do inej firmy kde majú pobočku
No a Ty si prijatá iba na zástup?