Návrat do zamestnania po rodičovskej na dobu určitú

zuzanajs
6. máj 2014

Ahojte, chcela by som sa poradit, uz 8 rokov pracujem vo firme, zamestnana som na dobu neurcitu, teraz mi konci rodicovska a zamestnavatel mi povedal, ze mi vie ponuknut len dobu urcitu na rok na inej ale podobnej pozicii. Ma na to pravo? To by som radsej vzala odstupne, ako podpisovat dobu urcitu. Ked sa mamicka vracia z Rd nemala by nic podpisovat nie?

Dakujem vopred za odpovede.

eeffka
6. máj 2014

@zuzanajs dobry pokus od neho... musi ti vratit tvoje povodne miesto, howgh
nic nepodpisuj, nema na to pravny narok

jul11
6. máj 2014

@zuzanajs ako pises,mas narok na pokracovanie vo svojej zmluve. ked nahodou tvoje pracovne miesto zrusili,mali by ti ponuknut inu vhodnu poziciu,ale s dobou neurcitou

alenah31
6. máj 2014

@zuzanajs nie nemá na to právo....to je totiž úplne iný prac. pomer. Ak si zamestnaná na neurčito zmluvu na dobu určitú ti môže zmeniť len po vzájomnej dohode Vás oboch Dodatkom k pracovnej zmluve. Ale bola by si sama proti sebe. V podstate tebe teraz môže dať po návrate z RD výpoveď len na základe nadbytočnosti....ale nadbytočná asi nie si keďže chce, aby si bola v práci zamestnaná na dobu určitú.....teda prácu pre teba má. Lenže ak by si to podpísala potom už nedostaneš odstupné - máš riadne vychcaného šéfa 🙄 🙄 🙄 🙄

zuzanajs
autor
6. máj 2014

takze ak to odmietnem a ine mi ponuknut nevedia,mala by som mat narok na 3mesiace vypovedna a 2 emsiace odstupne?alebo to vedia spravit nejak tak, ze nebudem mat narok na odstupne?dakujem..robim tam 8 rokov.