Návrat do rovnakej práce počas rodičovskej

9. feb 2022

Dobry den, chcem sa informovat u znalych mamiciek- mozem sa vratit do prace- na rovnake miesto este pred ukoncenim RD a poberat aj rodicovsky prispevok aj plat? Zatial som nenasla zeby to nebolo mozne, ale tak preda sa opytam. Viem, ze pri MD je to inak, a musela by som uzatvorit novy pp, alebo iny u ineho zamestnavatela, no u RD som nenasla jednoznacne ze sa mozem/nemozem vratit na rovnake miesto. Malu nejdem dat do jasliciek, budem pracovat vacsinou z domu a kedze uz mala 2 roky, uz je to celkom mozne pre mna.
Prosim a ak je to mozne- je to treba niekde nahlasovat, na socialke alebo UP? Dakujem

veronikaszabova
9. feb 2022

Mozes poberat plat aj RP.
Nic nenahlasujes, zamestnavatel ta nahlasi.

zuzulka01
9. feb 2022

Dobrý deň, som v rovnakej situácii a dnes som volala na úrad prace. A je to možné pracovať počas RD aj na hlavný pracovný pomer. Nič sa nemusí nahlasovať. Až keď dieťa dovŕši 3 roky vtedy musíte nahlásiť na úrad prace. Čo sa týka jasliciek, ak by ste využili, tak isto sa nič nenahlasuje.

autor
9. feb 2022

@veronikaszabova dakujem. Lebo s personalnou som hovorila a ta mi povedala ze sa musi informovat, kedze nemala este takyto pripad. Ze ci sa mozem vratit na povodny pp alebo by mi museli akoze urobit novy, napr polovicny pp a tym ma viest na 2 pomeroch. Takze ja nemusim nic nahlasovat. Vdaka vepmi pekne.

veronikaszabova
9. feb 2022

Normalne na povodny PP

luliu
9. feb 2022

Normálne ukončis RD a nastúpis späť do práce a budeš do 3r poberať RP. Nenahlasujes nikde nic

sasa1310
9. feb 2022

preboha to čo tam máte za personalistku, keď takúto obyčajnú vec nevie? Môžeš sa vrátiť hocikedy, musíš dať ale mesiac dopredu vedieť.