Návrat do práce v školstve po rodičovskej dovolenke

zaba_zuzla
20. jan 2016

ahoj, viete mi poradit? Mam zmluvu na dobu neurcitu ako ucitelka na strednej skole. V septembri mi konci rodicovska dovolenka a mala by som nastupit do prace. Od kolegyn vsak viem, ze volny uvazok riaditel nema, vsetko je momentalne obsadene.....musi ma prijat spat a niekoho prepustit alebo prepusti mna?? Vztahuje sa na mna este ochrana pocas rodicovkej dovolenky? Dakujem za vase nazory ci uz z osobnej skusenosti alebo z pravneho hladiska 🙂)

loginexistuje
20. jan 2016

Kym nenastupis spat do prace do skoncenia RD si chranena pred rozviazanim PP. To či si nechá teba alebo inu ucitelku tazko povedat ak si uz mimo prace 6 rokov /podla veku deti/ a ma tam niekoho zabehnuteho tak by som s tym neratala a poobzerala sa i po nieco inom. Pripadne nech ti da vypoved on aj s odstupnym.

dena10
20. jan 2016

Keď som robila na ZŠ, tak uč. matematiky po príchode z rodičovskej, dali do školského klubu... Prácu mala, nie však ako uč., ale vych.

friday13th
20. jan 2016

no neviem ako to funguje v skolstve, ale zamestnavatel ti pocas MD nemoze dat vypoved, a kedze ty mas PP na dobu neurcitu, za teba by mal byt prijaty niekto na tvoj zastup, t.j. dobu urcitu, ktoremu zmluva konci tvojim nastupom doprace

zaba_zuzla
autor
20. jan 2016

Ja som uz medzi rodicovskymi bola na rok v praci....medzitym sa pomery zmenili ( znizil sa pocet tried a tym padom aj pocet potrebnych ucitelov) ta ktora bola prijata na zastupovanie namiesto mna, ma uz tiez zmluvu na neurcito. Cize zakon ma chrani len dovtedy kym mi neskonci rodicovska? Potom by asi bolo lepsie nastupit este pocas trvania rodicovskej?

zaba_zuzla
autor
20. jan 2016

@dena10 bohuzial ja pracujem na gymnaziu a tam takuto moznost nemame :(

amelian
20. jan 2016

@zaba_zuzla nepomoze ti nastupit skor, v momente ako nastupis do prace si regulerny zamestnanec, nie na rodicaku.
Skus sa s riaditelom porozpravat vopred - pred prazdninami
aspon sa budes vediet prisposobit situacii ak ta napr preradia alebo prepustia tak uz cez leto mozes hladat pracu

friday13th
20. jan 2016

ja by som povedala, ze zamestnavatel si k zamestnancovi dovoli, len tolko, kolko mu sam zamestnanec povoli........ked si necha zo sebou mavat, tak s nim zamestnavatel mavat bude

zaba_zuzla
autor
20. jan 2016

@friday13th dakujem za stranky 🙂

friday13th
20. jan 2016

@zaba_zuzla prosim, hlavne nenechaj so sebou mavat, zamestnavatel sa vzdy snazi vybabrat so zamestnancom.......nastuduj si na co mas narok, keby bolo treba, aby si mu to chrstla do tvare, pripadne sa mozes vyhrozit aj pravnikom ;)