Návrat do práce v 2 rokoch veku dieťaťa

luthien118
17. jún 2024

Ahojte,
Ak ste sa vratili do prace, ked malo Vase dieta 2 roky - ale to bolo? Myslim pre Vas aj pre dieta. Ako zvladlo jaslicky/skolku, bolo casto chore? A Vy ste ako zvladli navrat do prace? Je nieco, na co by som si mala dat pozor?

cookie29
17. jún 2024

pozri, dieta ktore ide do kolektivu byva casto chore. Vacsinou. Nezijem na SK, tu je MD neexistujuca. Obe deti, ako aj vacsina znamych, boli chore cca prvy rok. Niektore menej niektore viac, ale vzdy nieco bolo. Odvtedy pohoda jahoda. Starsie bolo choré za posledne roky len raz (Covid). A mladsie podobne.

anjelicek26
17. jún 2024

Choré nebývalo ani jedno z našich deti,či u opatrovateľky,jasliach, v skolke. V kolektíve boli od 1.5 roka plus minus. Dcera dokonca prva ever choroba covid v 7 rokoch s 1 dnom teploty...Zacinala som vždy skrátený úväzok 4 dní a potom navysovala pocet hodín postupne.

martyzpp
17. jún 2024

@luthien118 zvladli sme to prekvapivo vyborne. Na jasle si zvykol rychlejsie nez starsi syn na skolku. J som ale este tri mesiace doma kvoli chorobnosti a az potom som nastupila do prace na 6-hod uvazok. Chory byva casto, raz za mesiac som na OCR cca 5dni 🙄. Zatial to ale beru v pohode.

araavdva
17. jún 2024

Zvládli sme to úplne super. Dcéra bola najprv na pol dňa v súkromnej škôlke potom o pár mesiacov prešla do klasickej škôlky. Chorá bola za celú škôlku raz.
Po škôlke a práci sme si užívali spoločný čas bez ponorky ktorú som ja doma už naozaj mala.

letfenixa
17. jún 2024

@anjelicek26 ty si už viackrát písala, že jeden zo synov má nejaký imunodeficit, a zároveň, že nemavas choré deti. To sa ako dá?

luthien118
autor
17. jún 2024

@araavdva no ved toto, ta ponorka! Porazit ma ide 😬

anjelicek26
17. jún 2024

@letfenixa to netuším, je to autoimunne ochorenie, mal by mat oficiálne astmu alergie problémy s hornymi dychacimi cestami a on nemá nič len igE 5-6000 od mala.. nepozname sople kašle proste nič.. prirodzene je niekedy divne, ale ja som rada,že je to takto. Len cervene krvinky ma kvôli tomu zmensene a takmer v dvojnasobnom pocte. Ako malé dieta bývať strasne unavený, veľmi veľa spal. Ale aj to preslo keď mal 4 roky...

nikdenikto
17. jún 2024

Syn chodil do jaslí od 1,5 roka a ja do prace na plný úväzok. Bol tam medzi prvými a domov medzi poslednými ale veľmi dobre to zvládal, je spoločensky takže u neho problém nebol. V jasliach nebol skoro vôbec chory ale keď prišiel do MŠ tak prvého pól roka stále 🙈

letfenixa
17. jún 2024

@anjelicek26 zvláštne. Ale samozrejme super, že chorý nebýva.

letfenixa
17. jún 2024

@luthien118 syn bol chorý v kuse, aj po nástupe do školy, teraz je prvak, má najviac vymeskanych hodin. Bud.tyzden ide na výber mandlí, už len dúfam, že to pomôže.

luthien118
autor
18. jún 2024

@letfenixa drzim palce, aby to pomohlo. Aj kamaratke zo zakladky niekedy v 90tych rokoch vybrali mandle a pomohlo jej to.