Ahojte🙂
Som mamina 3 detičiek,4 roky som na RD, kedže sa situácia v rodine trochu zmenila a potrebujeme aby sme mali aj môj príjem,rozhodla som sa nastúpiť do práce pred ukončením RD.Zamestnávateľ mi ponúkol prácu s rovnakým platom,ale na nižšej pozícii ako som bola.V podstate mi vychádza,že by som mala flexibilnú pracovnú dobu,ale!!!!musela by som byť vždy k dispozícii.....tzn.ak príde práca musím prísť-aj keby to bolo o siedmej večer,alebo bol by víkend ☹ ☹ Túto prácu poznám,viem čo robili baby na tejto pozícii a bojím sa,že budem v jednom kole a flexibilný čas bude znamenať od rána do večera.Zamestnávateľ tvrdí,že práca sa zredukovala(čo je čiastočne pravda.podľa mojich informácii od kolegov) a časť práce môžem vykonávať z domu,ale....????nie som si istá či po pár mesiacoch nebudem ľutovať a detí uvidím až ke´d budú spať 😒 😒
Pri nástupe mám taktiež podpísať k pracovnej zmluve dodatok o zmene pracovnej náplne.
Čo radíte?
Aké mám práva?
Čítala som ,že ak nastúpim po RD mám nárok na pôvodne miesto,je to tak aj keď nastúpim skôr?
Zamestnávateľa som požiadala o zaslanie dodatku,ktorý by som mala podpísať,ale od vtedy sú ticho.
Poprosím baby,ktoré budú chcieť vyrývať,že mám byť rada,že mám prácu,aby sa zdržali komentárov-JA TO VIEM.....
Ďakujem 🙂
nejake informacie aj o tvojom probleme su tu http://www.profesia.sk/cms/kariera-v-kocke/odch... je tam aj odkaz na zakonnik prace, tead paragrafy ktore sa toho tykaju.
@laura7 nie je to pravda
@trnka77
§ 157 ZP
(2) Ak sa zamestnankyňa alebo zamestnanec vráti do práce po skončení rodičovskej dovolenky podľa § 166 ods. 2, zamestnávateľ je povinný zaradiť ich na pôvodnú prácu a pracovisko. Ak zaradenie na pôvodnú prácu a pracovisko nie je možné, zamestnávateľ je povinný zaradiť ich na inú prácu zodpovedajúcu pracovnej zmluve. Zamestnankyňa a zamestnanec majú právo po skončení rodičovskej dovolenky podľa § 166 ods. 2 na zachovanie všetkých práv, ktoré mali alebo ktoré im vznikali v čase nástupu na túto rodičovskú dovolenku v pôvodnom rozsahu; tieto práva sa uplatnia vrátane zmien, ktoré vyplývajú z právnych predpisov, kolektívnej zmluvy alebo z obvyklých postupov u zamestnávateľa.
je to len na tebe, ci podpises dodatok k pracovnej zmluve, je vsak mozne ze ti oznamia, ze tvoje miesto bolo zrusene, a daju ti tym padom vypoved
treba sa riadit tym co mas v pracovnej zmluve... to ti musi poskytnut pri navrate... ale zaroven si treba uvedomit ze ak sa vratis z RD prestavas byt chranenou pred vypovedou z nadbytocnosti.tam ale samozrejme odstupne atd.... takze je to fakt o dohode.. ty si musis zvazit ze ci je ti lepsie robit z domu a pod.
ja by som asi sla formou ustupkov a prijala tu jeho ponuku... a zasa na oplatku nech ti da tu flex. pracovnu dobu a cast robit z domu ...co iste pri 3 detoch ocenis
ale zasa ak mas perspektivu si najst nieco ine tak mozes sa dohodnut na rozviazani PP vydupkat si odstupne a zobrat pol roka podporu a potom nastupit do novej prace... otazka je ci najdes potom pracu vhodnu pre zenu s detmi ... t.j. flex. z domu a tak...
@sisaha hovorili sme spolu len všeobecne keby som sa chcela vrátiť-nástup teraz v máji a ponúkol mi toto miesto a hne´d chcel podpísať dodatok k zmluve...ja som si dala čas na rozmyslenie a idem za ním zajtra a budeme diskutovať,nechcem prísť o prácu-moja bývala pozícia bola perfektná,mohla som pracovať z domu,pár hodín v kancli a väčšinu práce cez telefón a internet..no uvidím zajtra 🙂 😉
neviem ci je to presne a nedoslo k dakym zmenam ale zamestnavatel je povinny drzat prac.miesto len do ukoncenia materskej tj 6-7 mesiacov neviem kolko to teraz je,ak zacnete uz poberat RD tak vam moze zatamestnavatel ponuknut ine prac.miesto.