Návrat do práce po rodičovskej dovolenke

2. júl 2024

Dobrý deň .
Neviem čo vlastne chcem asi sa potrebujeme len " vyrozprávať "a možno nájsť niekoho kto bol alebo je v podobnej situácia pochopí moje pocíti.
Milujem svojho manžela aj svoju dcérku
Ale manžel sa neviem alebo nechce nejak zmieriť stim že by som sa mala vráti do roboti z pred materskej .jeho argument je teraz že je to od ruky ( čo nieje premna problém zariadiť si niekoho kto ma bude voziť ,bez toho aby to jebo obmedzili a aj manžel denne dochádza do práce cca 1hodinu a 45 minút nikdy som stim nemala problém práve na opak bola som aj som rada že chodí každý deň domov).dokým som bola na materskej chcel vždy aby som sa venovala tomu čo som vyštudovala teda kucharka aj keď som cez materskú malé možnosť vyskúšať inú prácu nesúhlasí stim ( aj keby som možno niečo ešte chcela študovať len sama neviem čo síce som si chcela dorobiť maturít ale manžel vraví že na čo že dobre varím a viac mi netreba ale to by som zatiel nechala )
Ale teraz riešime hypotéku na byť čo chceme kúpiť ja chcem ísť do roboti ale manžel aj jeho matka ( moja svokra neustálu problém ) trvajú na to že mám ísť robiť inde že mazle mi výbavy robotu u jeho kamarátky ( je to síce tá istá spolocnost len iná pobočka a iná pozícia ktorej som pracovala pred materskou ale ja by som. ale chcela svoje staré pracovisko kde ja poznám ich a oni MAN a viem že by nebol problém v novej práci aj zmena pozície by bola premna aj osobne aj po psychickej stránke problém .) .svoju stare pracovisko aj pozície milujem a ľudia čo tam robia nesú premna iba kamaráti a kolegovia vždy boli a budú ako moja rodina .
Som tam šťastná a a viem že by nebol problém pri zmene pracovného času aby som mohla malú vyzdvihnúť lebo manžel robí iba 12 a svokrovci tiež pracujú som malú dávať moc nechcem .mám na to nejaký dôvod dávať ho sem nebudem .v novej práci by to bol isto problém keďže sa robí na zmeny manžel trvá NATO aby som robila len nočné z čím ja osobne nesúhlasí. Proste nechcem akvoli malej si nemôžem dovoliť nočné. Robiť lebo by to bolo pre ňu stresujúce že nesom. Na noc doma už zle znáša že manžel občas robí nočné .a nie to ja a ani ju manžel nevie uspať lebo ona nechce ani znikim iným zaspať spat iba v mojej prítomnosti a v noci sa ani nanu manžel veľa krát nezobudí že reve a ďalší problém je ten že by ju isto dával svokre .ani zuby by jej neumyl lebo by si mu nedala umyť .viem že v starej práci by nebol problém ani z častom ocr čo vnovej asi áno .mala nikoho iného neznesie pri sebe počas chorobu iba mňa aj lieky jej viem dať iba ja .tak že vždy musím ostať snou .
A v Tom okrem na a manžela ani nemá v nikom inom dôveru aby malej podával lieky.
Moji kolegovia nesú len kolegovia premna sú vaic ako kamaráti sú mi ako rodina aj ich za rodinu bude aj som aj ich považujem oni stali primne vtedy keď som to najviac potrebovala im môžem zato vďačiť že mam dcérku a manžela poznajú moju minulosť aj súčasnosť sme stále v kontakte aj keď mi stále chýba sními ten osobný kontakt proste viem že by som v inej práci nebola šťastná a vnutorne by som to cítila ako zradu že som zmenila pracovisko lebo vždy sme a boli a budem má pracovisku ako rodina aj keď už pár kolegov odišli stále sme o ostávame v spolu v kontakte aj tak to bude premna bola práca môj domov moje všetko kým som mala.manzela a dcérku rada som sa tam stále vracala manžel nemá dôvod žiarliť všetci kolegovia majú buď stále vzťahy alebo manželstva ani nikdy nič viac medzi nami nebolo .
Ďakujem za prečítanie

V úprave pracovného času aby som mohla chodiť po malú keďže manžel robí 12 a svokrivi ešte pracujú

zmrzlinka2021
2. júl 2024

Ty si muzova partnerka,nie jeho dieťa,podľa toho sa správaj. A je smutné, že on nemá vybudovaný vzťah s vlastným dieťaťom

tinka121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
2. júl 2024

Vrat sa tam, kde to poznáš a je dobrý kolektiv.Ty mu tiež nerozpravas do toho, aby necestoval 2 hodiny.To naozaj skoro 4 hodiny denne chodí do práce?

pe_mi
2. júl 2024

Ahoj, vymenovala si len samé pozitíva,bude ťa to baviť,niekto ťa odvezie, upravia ti pracovný čas,nevadí im očrka.co viac si priať.len ti želám,aby to tak bolo,lebo to vypadá až moc dokonale 😁
Manžel ťa veľmi brzdí, aj v tom štúdiu,nechápem ako prečo.ved môže byť pyšný,že chceš ísť dopredu a on ťa zámerne ťahá dozadu..
Veľa šťastia a výber podľa seba !

isis234
2. júl 2024

Vrátila by som sa do predošlej práce. Ako píšeš, že je to dobrý kolektív a to je tiež veľké plus. 👍❤ Aj by si mohla trochu skôr odísť kvôli dcérke.
Nočné NIE. Žena má v noci spať a potrebuješ byť pri dcérke.
Si dospelý človek, zodpovedná sama za seba. nenechaj sebou manipulovať.
Manžel a svokrovci nech rozkazujú iným, nie tebe. Buď sama sebou. Držím ti palčeky🍀
Manžel môže byť rád, že chceš ďalej študovať. Asi má obavy, že budeš viac vzdelaná ako on?
Nie je pekné, že ťa odhovára.

jaskolka
2. júl 2024

Vrátila by som sa do práce, kde je dobrý kolektív. Nočné určite nie. To je jedna vec.
A druha je, ze treba viac delegovat muža, lebo to znie divne, keď píšeš ze on ju neuspi, lebo ona nechce, ze len ty jej vieš dat lieky a ze on by jej neumyl zuby, lebo ona si nedá 🙈. 3 ročné dieťa bude rozhodovať, ci si da umyť zuby? No už by som sa pýtala jej...
Otec je rovnaký rodič ako matka, tak ho nechaj aj byť tým rodičom

autor
2. júl 2024

@tinka121 Nie nepreháňaj len dieťa po zlom začiatku odmieta späť akým kolvek im ako v môj prítomnosti a zúbky na to manžel nemá nervy že či to neje jedno že veď ona si. Ich umyje ale nevie pochopiť že treba doumyvat

autor
2. júl 2024

@zmrzlinka2021 nie on sa takto cez deň postará keď je zdravá ale keď je chorá mala po pobyte v nemocnici odmieta koho kolvek iného pri sebe keď nesom pri nej ja a manžel ani nemá nervy dávať jej lieky vždy jej ich dávam ja aj keď je to veľký problém dať jej lieky lebo zvedsa ich nechcem

autor
2. júl 2024

@eliska13 áno naozaj denne toľko dochádza.

tinka121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. júl 2024

@pe_mi áno ono to znie pekne ale je to reálne tak vedúca mi ešte pred materskou sľúbila úpravu pracovného času a viem že neje problém z ocr iba v prvý deň ocr si musím ja nás za seba náhradu ale to neje problém aby išla kolegyňa z druhej zmeny .
Ďakujem ale za komentár

autor
2. júl 2024

@tinka121 proste dieťa prekonalo nejakú traumu a proste to tak je v nemocni by som proste neostala kým nby som nebola v ohrozený života by som podpísal reverz a urobím to tak pre zdravie psychické môjho dieťa lebo takto " preňho stresová situácia vyvoláva unej rozne problemy

maris5
2. júl 2024

Preco ta tlaci do nocnych? Nepride mi to ok, takto niekomu prikazovat kde ma ist pracovat. Ostala by som v povodnej praci.

autor
2. júl 2024

@jaskolka no. Stim zubakami som mala do nedávna problém jej umy aj ja bol to boj teraz je to už okej ale je to preto že ako malá mal časti afty + keď bola z ockom má spojený úraz pery a preto sa boji otvoriť ústa neotvorí ich ani lekárovi iba pediatrická našej a zubárovi. a on nemá na to nervy snou bojovať povie že ani jemu niekto zuby neumyl že ako si umyl tak mal . A lieky je to podobné on na to nervy nemá on neznáša keď jej ich dávam aj ja že reve a občas a že nám to dlho trvá.
Ale ostane veci zvláda v pohode zvládne ju okúpať zvládne je uvariť zvládne jej naplánovať aktivít zvládne ísť snou na návštevu sám zvládne ísť snou na ihrisko .dokáže snou ísť do mesta kým som ja u lekára .zvládne ísť do detskej herne , do cukrárne,zvládne ju proste zabaviť vie snou robiť aktivít aj tvorivé ,ale proste ten spánok je náš problém od narodenia má nejaký problém zo spánkom a už teraz je to ako tak tak že to nebudeme meniť a zuby a lieky to proste manželovu nejde u tety je to zase na opak tam ona nevie 2 starším dať lieky keď boli menšie iba ich otec to vedel

autor
2. júl 2024

@isis234 áno manžel má len ucnovku a nie nevadí mi to milujem ho ja mám tiež výučný ale tá maturita ma láka dorobiť si áno mohla by som odísť aj keby že sa Neco súrne stane a potrebujem ísť za ňou .

som_realistka
2. júl 2024

Prečo ta tlači do nočných? Co simysli že prídeš z prace dáš malú do škôlky, obriadis domácnosť. Pôjdeš po malú, a potom hijo do roboty? Preháňam, ale to by som na tvojom mieste chcela vedieť. A po druhe. Do práce, kde by mi šéfovala muzova kamarátka? Pritom mas isté miesto spred materskej. No rozhodni sa podľa seba, zaváňa to kontrolou.

isis234
2. júl 2024

jemu zrejme vadí, že by si mala vyššie vzdelanie ako on.
Ty sa rozhodni a urob tak, ako to ty cítiš, čo je podľa teba lepšie. Nedaj sa nikým ani ničím odradiť