Návrat do práce po rodičovskej a zrušenie mojej pozície

4. aug 2021

Ahojte dievcata, prosim iba o fundovane rady, teda tie, co mate skusenost. Idem sa vratit do zamestnania od 1.januara s tym, ze chcu zrusit moju povodnu poziciu. Su ochotni mi najst miesto, ale bude to uplne iny typ prace. Teraz som manazment, chcu ma supnut na admin pracu s rovnakou placou. Mate skusenost? Mozem odmietnut a dostat odstupne?

ofzuza
4. aug 2021

Ked to neodpoveda tvojej zmluve, mozes odmietnut

sarinka2012
5. aug 2021

Ak ti ponúknu rovnaký plat a rovnaký pracovný čas ( to znamená že ak si robila povedzme od 8:30 do 17:00 nemožu ti dat prácu na dve zmeny od 5tej ráno ) ale tebe nevyhovuje pozícia náplnou práce možeš dať len výpoveď ( alebo odisť dohodou), ale nemáš nárok na odstupné. Oni svoju zákonnú povinnosť splnili, ponúkli ti totožné podmienky ( náplň práce sa tam neradí ak to nie je extrem akože ťa nepreradia napriklad z kancelárie do skladu) a keď nemáš zaujem tak samozrejme môžeš poziciu odmientnuť ale nečakaj v tomto prípade odstupné.

autor
5. aug 2021

@sarinka2012 dakujem, toto som potrebovala vediet.

autor
5. aug 2021

@sarinka2012 a ak mam v zmluve napisane co vykonavam- teda tu riadiacu funkciu.. aj tak mi mozu dat cokolvek? A mozu ma poslat na pohovory?

mamina321
5. aug 2021

Ak máš riadiacu funkciu a teraz ti dajú úplne iné miesto, tak by tam mohol byt nárok na odstupné. Robíš v statnej správe či v súkromnej spoločnosti?