Ahojte. Chcela by som sa vás mamičky, ktoré ste absolvovali návrat to práce po viac rokoch, ako ste to zvládli. Ja som bola na reťazovej materskej viac ako 5 rokov. Nebolo to vobec tak, že by som len sedela doma na zadku. Práveže som sa snažila stále si niečo nájsť. Študovala som pár semestrov VŠ, pracovala som part time z domu pre call centrum, dokonca som založila vlastnú malú firmu a asi rok sa jej venovala. Pred materskou som pracovala na vyššej manažerskej pozícií s nadpriemerným platom, ale aj zodpovednosťou a vyťaženosťou. V práci si dovolím povedať , som bola vždy dobrá. Darilo sa mi, vypracovala som sa na túto pozíciu sama tvrdou prácou, prichádzali úspechy a povýšenia. Vždy som sama seba vnímala proste ako človeka, ktorý sa rýchlo učí a práca mu ide. No a teraz som sa vrátila do práce po materskej. Do povodnej práce som sa vrátiť mohla, ale odmietla som. Kvoli deťom, lepšej pracovnej dobe, vzdialenosti a menšej miere zodpovednosti a stredu som vzala inú prácu, ktorá má polovičný plat a náplň práce oveľa jednoduchšia. Myslela som si, že nastúpim a pracujem, že tam proste nie je čo sa učiť alebo nerozumieť. Pracujem asi 10 dní, ale baby, ja si pripadám ako z pomocnej školy. Stále sa mýlim pri úplne jednoduchých úkonoch, prehliadam veci, aj keď to po sebe kontrolujem, robím preklepy a podobne. Minimalne polovica úloh, ktoré spravím majú nejakú chybičku. Ja som zo seba úplne zhrozená a mám pocit, že som asi osprostela o 5 levelov. Predtým som zvládla viesť oddelenie v nadnárodnom korporáte, teraz neviem správne vyklikať jednu základnú faktúru. Tak by som len rada počula skúsenosti, či sa vám stalo niektorej niečo podobné. Ja dúfam, že sa to nejak rozbehne a ma osvieti a nabehnem na svoj niekdajší štýl práce. Ale bojím sa, či som proste na tej materskej neprišla o polovicu svojich mozgových buniek a sú nenávratne preč 😀
Ja som sa vratila len po par mesiacoch doma naspat na manazersku poziciu a tiez si pripadam trochu dezorientovana 🙂 Chyby nerobim, len mi vsetko proste trva dlhsie. Davam tomu len cas.
Ano, treba pockat ako tu bolo napisane tak 3 mesiace. Pocas materskej sa pouziva kratkodoba pamat a ina cast mozgu, ako v praci 🙂. Uz po mesiaci nastane zmena, len si treba verit.
Cítim sa tak isto,tiež som sa vrátila do práce po 4 rokoch a mám pocit ,že nám IQ húpacieho koňa. Je to fakt zlý pocit , sebavedomiu to nepridáva. Veľmi ťažko sa mi pamätajú veci ,ktoré som mala pred deťmi v maličku.
Ahoj, tak ako to hodnotis s odstupom casu? Povedz ze to bolo len docasne 🙏😄
Daj tomu čas, napíš po 3 mesiacoch