Návrat do práce. Čo a kam treba nahlásiť?

evka_s
15. jan 2018

Ahojte, jsem na rodičovské, malý bude mít za týden 2 roky. Dostala jsem nabídku na práci, poloviční úvazek a silně to zvažuju. Trvá mi poměr v předchozí práci, tam bych dala výpověď (to půjde dohodou hned) a nastoupila do nové. Malý chodí teď 2x týdně do soukromých jesliček (sám tam chtěl, aby byl s bráchou v jedné školce), pokud bych vzala tu práci, chodil by 3x a 2 dny by se starala babička. Co třeba kam nahlásit, pokud bych to vzala? Díky moc.

rembura
15. jan 2018

v prvom rade si treba zajst na urad prace a tam ti vsetko povedia

evittam
15. jan 2018

@evka_s Len sa odhlasit zo SP z dochodkoveho.

fidorka7
15. jan 2018

@rembura urad práce nezaujíma, že počas RP pracuje, ani koľko hodín, ani výška zárobku

anketkarka
15. jan 2018

Neviem isto, ale podla mna do soc.poistovne a zdravotnej poistovne sa odhlasit ako poistenec statu a na urad prace, tam kde ti vyplacaju rodicak ohlasit kto sa stara o dieta. A uz by som sa tam opytala, ci sa ti neoplati vybavit tzv. jaslickovne.

fidorka7
15. jan 2018

@anketkarka ohlásenie, kto sa o dieťa stará sa robí po dovŕšení 3 rokov dieťaťa a potom pri každej zmene až kým nenastúpi do ZŠ
Ak dieťa nechodí celý mesiac ale len 3 x týždenne, tak suma za jasle môže byť nižšia než RP

majusqa77
15. jan 2018

@evittam uz netreba ani to dochodkove 🙂

majusqa77
15. jan 2018

ja by som povodny PP nekoncila, ostala tam na rd

majusqa77
15. jan 2018

@anketkarka naco na up? Kde sa nachadza dieta sa nahlasuje po dovrseni 3 rokov a na rp ma narok aj dalej

anketkarka
15. jan 2018

@fidorka7 vsak ved moze byt a nemusi, ja uz by som sa radsej opytala. Narok na rp ma, ale zda sa mi, ze aj tak sa tam nahlasuje, kde je dieta. Preco by to trebalo riesit len od 3 rokov? Nema logiku, ze stat zaujima dieta, len od 3 rokov a mladsie moze byt kdekolvek? Mozno to tak je, lebo v nasom state je vela veci na hlavu, ale mne sa zda, ze mas tam nahlasovaciu povinnost.

majusqa77
15. jan 2018

@anketkarka lebo to tak je

fidorka7
15. jan 2018

@anketkarka ubrzpečujem ťa že nie, nenahlasuje. Robím na úrade😉
riešiť to trba len v tomto rozmedzí a prečo? - lebo je to takto v zákone. Naozaj nás nezaujíma, čo je s dieťaťom do troch rokov veku.