Návrat do práce

alexandrakunovac
15. jún 2024

Caute, potrebovala by som od vas nazory lebo rodicovska mi konci v lete 23.07.2024 a som pisala do prace kde mi potvrdili ze moju poziciu uz nemaju a mi ponukali ina pozicia. Ja suhlasim s novou poziciou co minponukali a povedali ze od jula.
Od payroll company mam narok na 23 dni dovolenky co s novou sefkou sme sa dohodli ze beriem hned ako konci rodicovska a sa vratim do prace na novu poziciu na koniec augusta. Teraz som dala ziadost do prace nech zacinam 24 jul s dovolenkom. Z ludske zdroje mi napisali ze nemozem si brat dovolenku lebo zmenim poziciu a nemoze sa uctovat tak a ze mam dat ziadost zacat 1 septembra.
Velmi mam obavy o tom co budem mesiac (viac) robit od konca jula do septembra, viem ze mi maju dat tie iste podmienky ako v predchadzajucou poziciou. Poprosim vas o nazor, mam ist na urad prace alebo tlacit na ludske zdroje aby som vycerpala dovolenku ako bolo dohodnute?
Dakujem vopred za vase radi, krasny den. 😊

bublinka1426
15. jún 2024

@alexandrakunovac tlac na sefku a ludske zdroje, bezne si zeny vyberu dovolenku hned po RD

jazula
15. jún 2024

Nech si ťa prehodia v systéme na novú pozíciu hneď ku dňu nástupu naspäť po rodičovskej a rovno tam nahodia dovolenku. Jediné, čo by im mohlo robiť problém je to, ak majú jednotlivé oddelenia samostatné budgety a šéfovia sa nedohodli medzi sebou, kto tú tvoju dovolenku zaplatí…
Choď za šéfkou, nech si to vyjadní s HR ako to sprocesujú, keď ste sa vy už dohodli. Prípadne nech ti vysvetlí v čom je problém a navrhne riešenie.

Určite kvôli tomuto by som nesklopila uši a neodišla z práce, ktorá mi inak vyhovuje 🙂