Nastupujem do novej práce

31. aug 2024

Ahojte,
V pondelok nastupujem do novej práce a priznám sa teším sa aj neteším.
Bola som dlhšie doma ( 4mesiace)
Problém je iba taký, že sa bojím o svoju psychiku.
Som veľmi naviazana na svoju priateľku. Bude to 9 rok čo sme spolu Trpím na depresie, úzkosti a ona je moje také "bezpečné miesto".. Máme úžasný vzťah.
Je to prvý krát kedy nebudem pracovať z domu.
Domov budem chodiť okolo 5.
Nemám problém s novými ľuďmi. Ak si rozumieme a máme spoločné záľuby nie je problém. Nemám problém pracovať, na to sa teším.
Len ten čas...5 hodín z celého dňa byť so svojimi najbližšími..
Ja viem, že sa nájdu ľudia ktorí sú dlhšie v práci alebo im odchádzajú manželia na služobky, týždňovky ale.. Každý to vníma inak.
Ako to tak nevnímať? Zožiera mi to myšlienky:(

walentina7
31. aug 2024

Chválabohu že takto neuvažujem. Byť 5 hodin denne so svojimi najblizsimi je málo? To si chcete celé dni sediet ,,na hlavách?" 🙈 Hrozná si.

autor
31. aug 2024

@walentina7 prečo som hrozná? Aj celý deň je nam malo 🤣 ospravedlňujem sa ale ja sa s priateľkou nenudím. Ak vy s manželom ano je mi to ľúto.

walentina7
31. aug 2024

A jej to dotieravé doliezanie nevadí? Keby som mala kamošku ktorá je so mnou denne 5 hodin a je jej málo,tak by som bola rada, že ju zamestnajú.

h2
1. sep 2024

@walentina7 🤦‍♀️ To nie je kamoška, oni majú vzťah.

tramtada31
1. sep 2024

Len vystupenie z našej komfortnej zony nám môže priniesť niečo nové do života a niečo nás naučiť. Nakoniec to môže byť oveľa viac fajn, než si teraz myslis a možno vám to prinesie nové témy do vzťahu, predsalen za 9 rokov už všetko na sebe poznáte, nemáte sa čím prekvapit. Takto budete Mať nové témy na rozhovory a budeš s nou môcť zdieľať nové zážitky, ktoré v práci prežiješ. My sme s mužom aj spolu robili, aj boli spolu doma na materskej, on na HO asi 5 rokov a síce teraz robime každý inde (dochádzame za sebou na obedy, aby sme mohli spolu stráviť aj čas sami, bez deti) a je to veľmi fajn 🙂

walentina7
1. sep 2024

Za mňa byť spolu menej a tešiť sa na seba na večer je lepšie, ako byť celé dni spolu. Človek sa druhému potom rychlo zunuje a tak ked sa nevidia celý deň, až večer budú si viac vzácne.

autor
1. sep 2024

@walentina7 prečo by malo vadiť? Chémia tam stále je. Máme rovnaké záľuby, humor. No pointa môjho príspevku bola úplne inde..

autor
1. sep 2024

@tramtada31 Ono je to teraz taky šok ale myslím si, že človek je prispôsobivý a o chvíľu mi prídu tieto problémy ako banálne 😄 no momentálne mi to robí starosť. Skúsim sa na to pozrieť z tejto perspektívy. Ďakujem za odpoveď🙂

lucylaw
1. sep 2024

Tak máš asi 3 možnosti - byť ďalej doma a žiť na úkor niekoho iného,btw.tvoja priateľka nepracuje? Ďalej nájsť si robotu na home office,ale to by ma tiež zaujímalo,aké si mala doteraz roboty,že si sa počas home office venovala priateľke a nie práci? A tretia možnosť je prekonať sa,nerozmýšľať nad blbosťami,nastúpiť do tej roboty a brať to tak,že milióny ľudí na svete takto funguje,rodičia v práci,deti v škole,čas spolu trávia potom..Okrem iného,byť na niekoho takto chorobne naviazaná nie je dobrý nápad,čo ak sa s tebou priateľka rozíde,potom si to hodíš? Ja viem,že vám sa to určite stať nemôže,to som si myslela aj ja a nakoniec ma exmanžel opustil po 12 rokoch vzťahu..

0silvia0
1. sep 2024

Len vam to prospeje. Praca je potrebna, peniaze tiez, aj mat svoj osobny priestor je dolezite.

matullienka
1. sep 2024

Za mňa si na priateľku naviazaná až chorobné, keď ťa takto rozhodí nástup do práce, a že budete spolu menej. Je super, že medzi vami chémia funguje ale partneri by mali byť schopní fungovať aj ako samostatné jedince v prípade potreby

svetlonos
1. sep 2024

Mala by si vijst z tej vašej bubliny. Mat super vztah je fajn ale ten váš zdraví nie je a je mi jasné, že to nevidíš. Aj ja som taky mala s ex priatelom. S odstúpim času som videla, že to normálne ani zdrave nie je. Ani trochu. Inak by si sa nerucala z odlúčenia koli práci. Ty so na nej závislá.
Ozaj na čase aby si zmenila prostredie.

bublinka1426
1. sep 2024

ty mas vlastne mas super povahu, ked nemas problem s novymi ludmi, toto je kamen urazu u vacsiny ludi. gratulujem.

zmrzlinka2021
1. sep 2024

Aj máš tusaka, kde táto závislosť od tvojej spolubývajúci vznikla? Lebo fakt nie je to ok

petracandle
1. sep 2024

@zmrzlinka2021 akej spolubývajúcej preboha 🤦‍♀️🤦‍♀️ ale partnerky! A hej je to nezdravé, ale to majú psychicky labilnejší ľudia tak žiaľ bežne. Ja autorke prajem, že našla "spriaznenú dušu".

zmrzlinka2021
1. sep 2024

@petracandle ťa jej priateľka s ňou býva, čiže je spolubyvajuca

petracandle
1. sep 2024

@zmrzlinka2021 aha, takže ty voláš svojho manžela spolubývajúci? 🤦‍♀️😃

heleninamama
1. sep 2024

Jeziš Mária, zasa si tu! Tak vitaj naspäť!.
Baby, to je tá hypochonderka, ktorá stále obťažovala lekárov na pohotovosti, namýšľala si všetky
možné aj nemožné smrteľné choroby a dávala tu opakovane fotky svojho údajne poklesnutého viečka. Tá v práci dlhodobo neudrží. Ak do nej vôbec nastúpi.

petracandle
1. sep 2024

@heleninamama tá sklesnutý kútik? 😃 ako vieš, že je to ona?

heleninamama
1. sep 2024

@petracandle Aj tá mala dlhoročnú priateľku, na ktorú bola chorobne naviazaná, údajne pracovala z domu a liečila sa na viaceré psychické problémy. Čo myslíš, koľko je takých žien na našom malom Slovensku a na koníku?

liusa82
1. sep 2024

no mňa by porantalo keby mi je frajerka v kuse za riťou.Neviem si toto predstaviť.Ja aj sama spím lebo nikoho v posteli vedla seba neznesiem.Máme oddelené spálne.A ked je polovička dlhšie doma, už vyháňam preč bud na prechádzku alebo nech má aj svoje aktivity.Tá tvoja frajerka má zlaté nervy a ak si chorobne naviazaná tak smer doktor psycholog,psychiater,terapeut.Rob s tým niečo

petracandle
1. sep 2024

@heleninamama neviem ja nesledujem koník dlho 😃 zachytila som iba jednu takú diskusiu kde riešila sklesnutý kútik, že má mŕtvicu😃 ale tam som sa nedočítala či mala priateľku alebo koho. Tak potom je to jasnè

jarnajar
1. sep 2024

@liusa82 autorka je na priateľku naviazaná zrejme viac ako je zdravé, ale ani to, čo ty opisuješ, nie je bežné. Väčšina ľudí to má tak v strede. Mnohí chcú s partnerom zaspávať a aj tráviť značnú časť voľného času.

liusa82
1. sep 2024

@jarnajar ja neznášam funenie a ak je tesne niekto pri mne ked spím.Prevaluje sa atd..Inak s citmi nemám problém.Jedine to spanie.Ale to sme už takto zohratí.Vela párov má oddelené spálne. Lebo ja ked sa zle vyspím alebo vôbec tak som potom velmi hnusná🙂

autor
1. sep 2024

@heleninamama čo? 🤣🤣 Ja mám 25 rokov a toto je moj prvý príspevok na tomto portáli 🤣 Pred touto prácou som bola 4 roky zamestnaná. Trošku krivé obvinenia nemyslite?

autor
1. sep 2024

@petracandle niesom to ja. 🤣

lakebabe
1. sep 2024

Predpokladám, že vám to len prospeje.
My s mužom ešte aj pracujeme spolu vo vlastnom a momentálne sme od konca mája spolu 24 hodín denne 🙈 Keď mi povedal, že zajtra odchadza pracovne na dva dni som otvárala sampus😄
Novi ľudia ti prospejú ,aj nové vzťahy a aspoň prídeš na iné myslienky. Nie je dobre byť spolu nonstop