Zdravím vás, potrebovala by som poradiť, alebo aspoň vedieť ako to riešia iné maminky keď sú deti choré.
Nastúpila som do práce hneď po prvom dni som mala chorú dcéru, ostala som doma.(paragraf)
Mala som ísť o dva dni zas syn ochorel (s ním som musela na OČR) ,teraz som s toho už chorá aj ja , určite zato môže aj stres ,z časti 😕.
Chcela by som ísť do práce ale som si si vedomá že toto takto dlho nepotiahnem🙄 som v skúšobnej dobe tolerovať mi to nebudú.
A čo sa týka prázdnin ,to vôbec neviem,ako to máte vy? Keď nemáte kam dať deti.? Teraz mi skončil rodičovský, malý išiel do škôlky a neisté je to kolobeh.😒
Ďakujem pekne vopred za odozvu
@kris_tin257 Super keď máte pomoc 😇.
No práve to že neviem ako ďalej muž je živnostník, keď nejde do práce nemá príjem, keď ja pôjdem na čiastočný tiež žiadna výhra.Lebo ja mám skrátený úväzok len na 25 h týždenne.Dcera už školu nemá,syn škôlku ešte áno celý júl,teda ak zas neochorie znovu po 3 dňoch.🙄
@anna2808 ako som pisala aj inde, tiez si myslim ze by mi to netolerovali v miere, v akej je moje dieta chore odkedy som nastupila...
Su chore aj deti, ktore nebyvali tolko.
Nam pomahaju svokrovci, ktori su konecne na dochodku, pri prvom dietati nepomahali lebo este pracovali. Sami chcu a ja si to neskutocne vazim. Vdaka nim mozem chodit do prace.
@anna2808 možno keď máš skrátený úväzok nedalo by sa dohodnúť že trebárs budeš chodiť 3 dni po 8,5 hodiny a nie každý deň 3 dni budeš mať ľahšie vykryť ako celý týždeň aspoň cez prázdniny
@matullienka No mala som to tak povedané na pohovore že 2 dní napríklad 6 hodín,a 2 dní 6,5h =25h týždeň/ a prípade ak tak cez víkend občas
No ale medzi tým ako deti ochoreli mi volali
Že aj poobedbe by trebalo lenže práve preto som vzala prácu lebo bola možno byť len na rannej 😏..neviem vôbec či mám robiť či dať výpoveď, a počkať do septembra keď už bude normálne škola škôlka 😕
@matullienka som s toho zmätena😌
@anna2808 len to ti nezaručí, že malý nebude viac doma chorý ako v škôlke, naša ide tiež od septembra do škôlky a už teraz mám z toho hrôzu. Teraz je doma a od januára ako sme mali coronu tak minimálne 2 týždne je každý mesiac chorá. V sobotu dobrala po a od utorka mala 39,6 teplotu zase má ten vírus ruky, nohy, ústa. Len ja môžem našťastie robiť homeofice tak budem po večeroch doháňať
@babulkomale To máte super 🙏
@matullienka Ja viem ,preto som s toho zmätena 😌 Prajem skóre uzdravenie 🙏😇
@anna2808 ďakujem
Neviem no.... Detské choroby su síce bežná vec ale aspoň v skusobnej dobe by si sa mala snažiť zariadiť to inak a nie hneď ostať doma ty. Muz, rodičia, svokrovci, kamarati, ktokoľvek. Toto je pre zamestnávateľa fakt zlý signal. Časom, ok, ale po prvom dni...
@anna2808 no na slovensku to tak bobuzial je chce sa zvysovat porodnost ale nikto nevychadza v ustrety rodinam!Len robit robit a chore deti hadam aj dima nevhatvsame s horuckami nie?
Mam podobnu situaciu akurat este nerobim,dufam od septembra,a teiz ma to caka 3male deti v aprily sli do skolku,ale ja to budem riesit ocr
Ja som tento mesiac nastupila do prace na polovicny uvazok. Po tyzdni ochorela mala a dalsi tyzden jej ochorela opatrovatelka. Zostal s nou doma manzel, tiez je zivnostnik, ten tyzden a pol nas stal skoro 2000 eur. Ale vedel, ze hned prvy mesiac by som nemusela ist na ocr. Aj ked si myslim, ze v praci by to pochopili, nastupila som do tej istej, kde som robila pred materskou, ale bolo mi to blbe. Talze bud manzel s tym, ze to bude pre vas drahe, rodicia, ak mozu alebo najst opatrovatelku.
Je to katastrofa, tiež som nastúpila, nemá kto strážiť, babky dedkovia chodia ešte do práce, manžel absolútne bez šance, takže keby som nerobila u manžela predpokladám že by mi to nikde netolerovali....ak nie jeden tak druhý, a hotovo...
@laurar1 jasne robis na opatrovatelku;)Skor riesenie je rok ostat dom aked deti sa uz nejako otrasu imunitje a potom do orace,bed v zivote sa clovek este narobi dost.Isto by som nesetrila zamestnavatela ak by som nastupila po 3r ze na svoje naklady ai opatrovatelku zadobazim pri tych slovenskych mzdach.
Ja som si nasla pracu z domu kde chodim 1x-2x do tyzdna do prace, inak som Home Office, cize sa to da vykryt. Mame dve deti. Nasi byvaju tiez casto chori. Co sa tyka letnych prazdnin tak ich dajte do letnych taborov. Tie su v casoch ako skola, alebo su potom take na prespatie.
Malý je tento rok permanentne chorý, podľa doktorky postcovidovy syndróm. No my to riešime tak že buď som doma ja buď manžel robí home Office alebo pomáha svokra alebo prídu moji rodičia. Na očr som bola len raz na týždeň keď mal kiahne.
Cez leto pokračuje v škôlke kde je teraz.