Nastúpila som do novej práce a od prvého dňa vozím domov kolegyňu. Keďže keď sme išli z práce domov opýtala sa ma kde bývam a či môže ísť somnou. Mám to po ceste, býva tým istým smerom ako ja .. len sa chcem spýtať, keďže nie sme nejaké veľké kamarátky keďže sa aj tak nepoznáme ešte, a je o 20 rokov staršia odomna tak čo by ste pýtali peniaze za cestu aj keď býva rovnakým smerom ako ja ? Neviem keby som ju mala rada aspoň tak jasné nerobí mi to problém.. lenže ja ju nepoznam a plus nemáme sa o čom až tak rozprávať akože není zla ale je taká nemasna neslana pre mňa... A už tam pracujem 2 týždne a vkuse automaticky ide somnou do auta....
@verik123 ja sa snou kamarátiť ani neplánujem keďže mi není sympaticka a je staršia o dosť a preto sa nemáme o čom baviť. Ešte ma aj skrinku vedľa mňa a končíme rovnako, rovnako odchádzame takze sa jej nemám ako zbaviť.
Ako jej to mám povedať že nechcem aby somnou chodila autom? ... Pracuje v tej robote rok a nevadilo jej chodiť na pešo a zrazu prídem ja a od prvého dňa sa vyváža. Ako keby sme boli kamošky s radosťou ju odveziem ale nemám ju ani rada takže.. len ako jej to mám povedať ?
Po robote sa teším domov že snou už nemusím byť a ešte aj po robote snou musím byť keď ju veziem.. akože neublížila mi nijak ale vidno že je falošná, pretvaruje sa, a vidno že dosť pozerá na seba len.
@verik123 keby sa snou plánujem kamarátiť tak veziem ju lenže ja snou kamarátka byť nechcem. A to že sa snou rozprávam v rámci slušnosti neznamená že sme kamošky.. a ona to tam berie zjavne alebo má len využíva. Ja mám 20 a ona 40
A keby to je sen tam tak dobre lenže keď to chce pravidelne a ja z nej nič nemám v podstatne tak to je trochu odveci, že jej zadarmo amm robiť taxík. Keby aspoň zaplatila. Ona má zaucala v praxi síce a pomohla mi že čo mám robiť a čo nie ale mám pocit že na oplátku zato chce odvozy.
Skús jej párkrát za sebou povedať,že ju neberieš,lebo nejdeš priamo domov,ale ....kamkoľvek. A povedz jej to kľudne cez deň,aby sa ti po smene nepchala rovno do auta. A za peniaze,to je ťažko radiť. Ja by som jej povedala priamo,že PHM sú za neskutočné prachy a uvidíš,či sa chytí a v kombinácii s odmietnutím odvozu jej to možno dopne✊
Tiez som tak mala,potom som najpv povedala ze nejdem domov,potom obcas som ju vzala,a nakoniec sa ospravedlnila tym,ze nebudem chodit cez mesto,ze druhou stranou to mam blizsie...nastastie pochopila...ale nebud za naivnu dobracku,ani ty nejazdis zadarmo,pani si mala uvedomit a sama cosi navrhnut....nenechaj sa vyuzivat...ona sa bude vyskierat v duchu ako ta vyuziva a ty si tocho...
Nikdy nevies, kedy zas ty mozes potrebovat jej pomoc. Pises, ze doteraz chodila na pešo, tak asi strasne dlho ju nevezies, ze by sa to nedalo vydrzat. A ak nerobis ziadnu zachadzku, tak by som ani prachy nepytala.
Ja by som peniaze pytala. Aj muz ked vozi kolegov, za cestu berie 1 euro. Chapes, on opotrebuvava auto, benzin treba....ale vzdy sa dohodnu, ak nejde po praci priamo domov, vtedy ide niekto z nich autom.
Skús jej povedať, že to auto patrí manželovi/frajerovi a jemu sa nepáči, že v jeho aute vozíš iných ľudí... Nech sa nehnevá🙂
Povedz jej, že nejdeš domov, že ideš ešte niečo vybaviť, nákupy, stretko s kamoškou, a podobne.
ja ťa chápem, je to otravné. Peniaze by som určite nepýtala, veď nejdes s nou inde, len tak ako chodiš. Ale určite by som povedala, že dnes nejdem , že zajtra tiež nie, že som začala chodiť na cvičenie a idem tam a proste niečo. Mne by vadil niekto cudzi v mojom aute. Tiež toto skúšali na mňa kolegyne, ale eee, neprešlo. Mávam veci na sedadle vedľa seba a stále sa niekomu uhýbatť.
Peniaze treba pytat,to je jedno,ze idete tym istym smerim,ved sa vezie. Tiez sme do prace chodili viaceri jednym autom a na cestu sme sa skladali. Co ma zaraza,aki su ludia v dnesnej dobe nedotklivy. Pre pana,ved je to bezne chodit spolu viaceri autom. Setrime planetu a este si aj pomozeme. Dnes kazdy osamote na autach a nech ma pokoj od vsetkych. Co sa to s nami ludmi porobilo?
@marca12 to nieje o nedotklivosti.
Ja tiež rada veziem kamarátky teda kolegyne,ktoré sú moje kamarátky ale ani ja by som nechcela voziť niekoho koho ani nemám rada.
Tiež keď som nemala auto nikto má nevyvážal nikdy v žiadnej práci,v aute vozim sedačku,kopu synovich veci, svoje kabelky mám to zapratane a stále niekomu uhýbať.
Ja som tiež nemala vždy auto a nikoho som neotravovala ale keď už ho mám a stojí má nemalé peniaze,poistky,údržba,tankovanie prečo by som sa po práci nemohla odviesť sama , keď cely deň počúvam kričať a hulakat deti v práci,ktoré vychovavam.
A prízvukujem keď to chce kolegyňa,ktorú mám rada tu odveziem zadarmo aj na opačný smer ale prečo by som to mala robiť pre niekoho s kým sa ani necítim dobre ?
@marca12 ano, takáto myslienka je pekna... Ale pani kolegyna autorke nijako a nicim nepomaha... To, ze ju zaskolila v praci? Za to je platená, bola to jej uloha... Ja by som prestala chodit autom, zobrala bicykel, kolobežku a kolegyna nech si setri planétu ďalej po svojich nohach. Plus urcite vyhovorky typu dnes nejdem domov atd.
Peniaze by som nepýtala ale nebrala by som ju stále. Vyhovor sa, že ideš ešte niekam inam, že nájdeš rovno domov 🙃😉
ja by som zvažovala voziť niekoho cudzieho aj z dôvodu možnej nehody tak ako sa to stalo mojej kolegyni a dodnes sa z toho nemôže vspamätať nakoľko kolegyňa ktorú viezla má následky
Ked ju uz 2 tyzdnw vozis chod po ceste domov raz natankovat ci ju trkne ponuknut sa ze ro zaplati. Ak nie povedz jej nabuduce s kludom ze este musis nieco zariadit a nejdes rovno domov
@marca12 to nie je o nedotklivosti, to je o elementárnej slušnosti - v tomto prípade zo strany staršej kolegyne. V živote som si od nikoho nepýtala peniaze za odvoz a nikdy si ich ani nikto nepýtal odomňa, ale aby si niekto automaticky sadal druhému do auta tak to pardon. Má sa vždy slušne spýtať, veď nie všetci chodia automaticky z práce domov a nie ju brať ako osobného šoféra.
Pre autorku - ja by som asi bola sviňa. Keby mi takto automaticky sadla do auta bez opýtania, tak idem na opačný koniec na nákupy, ku kamoške, behať do lesa, kamkoľvek a nechám ju tam tri hodiny čakať. Keď sa nevie spýtať, či mám cestu jej smerom a som ochotná ju vziať domov, tak pôjde tam kam ja chcem a vybavené.
Áno, vozila by som ju. Ak ju iba vyložíte cestou, určite. Peniaze by som nepýtala, lebo tak či tak to auto použijem, či ide si mnou alebo nie.
@marca12 nie je to len o nedotklivosti, stane sa nedajboze havarka, ona sa zrani a clovek ma pruser, este bude ochotnu osobu kade-tade popotahovat. A tiez tento pripad nie je o tom, ze pani by vyuzila na cestu domov iny dopravny prostriedok, ked ide o nejaky ekoaspekt, kedze predtym chodila peso.
Vyuziva ta jednoducho, to ako co nespyta sa kazdy den ci ju vezmes ale rovno sa nasackuje, po prve pytaj si od nej na cestu, po dalsie ak jej povies parkrat za sebou, ze nejdes rovno domov mozno jej dopne
Povedať že nejdeš domov dnes.... Aspoň 3x a možno pochopí 🙂
keby padali krúpy, mrzlo, lialo ako z krhly, vzala by som ju. Inak nie...veď doteraz, kým si tam zamestnaná nebola sa tiež musela nejako dopraviť domov. 🙂
Povedz jej ako radia vyššie, že nejdeš priamo domov, že sa máš niekde zastaviť, ideš opačným smerom...ako si na to kolegyňka navykla, tak si aj odvykne. Nepáčilo by sa mi, žeto berie ako každodennú samozrejmosť.
Kks nechapem...pre mna normalna vec, brat niekoho autom ak idem po ceste..a v zivote by mi nenapadlo od niekoho pytat peniaze. Ja uz nechapem, kde sa zobrala elementarna laska a cit k inym ludom :( Tu nejde o vekovy rozdiel. Ja mam 40, mam kamaratky aj pod 25, aj 27, 34 aj 65. A mne by nedalo, ze ak viem, ze idem tym istym smerom a nemam program sa jej kazdy den neponuknut. Ked som mala 18-23 a pracovala som na hranicnom prechode, kam chodili autobusy len 2x za den, bolo uplne normalne, ze si ludia kade tade sadali kolegom do aut, usetrila som tak aj pol hodinu cesty, ked ma niekto aspon v meste vylozil. Nikdy mi nenapadlo, ze to niekomu moze vadit.
Neuč si ju lebo bude chodit furt az ti to bude robit problem ked budes chciet po praci niekam ist. Ja osobne by som zakročila hneď. Nech nebere ako samozrejmosť že si sadá do auta.lebo tým ti berie slobodu a čim dlhšie to bude trvať tým horšie sa ti bude odmietať neskôr.
Peniaze ale sú už na tebe. Mohal by ti sama ponúknuť.