Zienky, nastupila som do novej prace, ale mam problem s jednou kolegynou ktora ma nechce zaucit do svojej agendy . Ostatni kolegovia mi ochotne ich agendu vysvetlili ale tato sa len vyhovara ze nema cas, lenze podla mna realne nic nerobi. Uz jej aj kolegovia vraveli nech mi to ukqze, ale zostala velmi nervozna. Ako by ste to riesili? Doprosujem sa jej uz kazdy den od nastupu...
Ako velmi potrebujes vediet co od nej chces? Vykaslala by som sa nu a sefovi povedala, ze mi to odmieta ukazat. Vypusti z hlavy
Ak realne nic nerobi tak to by mal asi kazdy vidiet nie? Ved akoby predstierala robotu. Ved vysledky nejake musi mat?
ja by som jej povedala, ze si sa so sefom dohodla, ze do 30.11. preberies agendu so vsetkymi kolegami a ze teda potrebujes, aby ti to vysvetlila, ak nie, tak by som jej napisala mail v kopii na nadriadeneho, ze kedy si k tomu mozete sadnut a ked aj tak nie a potrebujes, aby ta zaucila, sla by som sa poradit so sefom, ze som tu nova, nerada by som si pokazila vztahy, no napriek opakovanej snahe sa ti nepodarilo to vyriesit a nech ti poradi ako s tym nalozit
Šla by som za šéfom. On jej nariadi, aby ťa zaučila.
Ak nic nerobi, tym padom uz vies vsetko, vratane tej jej fiktivnej agendy 🙂
Za šéfom???
Ak ona nič nerobí, tak čo sa chces od nej učiť?
a ty ju mas nahradit alebo zastupovat ? a ako vies ze nic nerobi ?
Preber to s nadriadenym a nemusis sa doprosovat. Bude viac ofucana, ale to je uz jedno pri takejto osobe
Jednoznačne povedať nadriadenému, aby to potom nebolo tak, že to ona otočí tak, že ty si nemala záujem. Alebo sa jej spýtať pre ním, kedy Ťa aj ona zauci. Nezaobchadzaj s ňou v rukavičkách, aby si na to nedoplatila.
A čo je náplňou tvojej práce? Potrebuješ k tomu vedieť jej agendu? Každý má svoju agendu, len ty musíš vedieť každého agendu, aby si ich zastúpila alebo ako to mám chápať? Nemáte nejakú databázu pracovných postupov, kde si to vieš sama naštudovať?
Napisala by som jej mail a do cc by som dala nadriadeneho. Ze ti chyba uz len jen agenda a nech navrhne nejaky termi nked je busy a doteraz sa nedalo.
predpokladám že budeš robiť len časť agendy a šéf len chcel aby si sa zoznámila s celým chodom firmy...v tom prípade by som to ani neriešila, podstatné pre teba je naučiť sa agendu ktorá ti bude pridelená....
Ano ide o to ze sef chce aby sme boli navzajom vsetci zastupitelni a preto musim ovladat aj jej agendu lenze ona ma uplne bojkotuje a dokonca nepocuvla ani sefa...vraj ju vo firme drzi niekto vyssi kedze uz vela raz bola na koberceku ze si neplni ulohy ale ziadny vysledok...velmi som sa na tuto pracu tesila ale som uplne znechutena ledze este mame aj spolu kancelariu a cely den sa nebavime kedze citim ze ona ma neprijala a nechce sa so mnou rozpravat...neviem ci by nebolo lepsie este v skusobnej odijst lebo v takomto prostredi pracovat nechcem, velmi ma to trapi
Vyzvala by som ju pisomne /emailom/ s tym, ze na kopiu das nadriadeneho. Takto sa nebude moct vykrucat. Bude na teba nastvana, ale to je jej problem. Vydrz este par tyzdnov, ci sa to nezlepsi.
Vyzvi kolegyňu mejlom, hoci aj 2x, po týždni, prípadne s návrhom terminu - budeš mať dôkaz, že si sa snažila, vždy daj do kópie šéfa
Rob si svoju agendu, zaucaj sa aj ostatné, aby si mala cvik a prax
Skús sa dať preložiť do inej kancelárie
@cacianka alebo ju moze dat 2x bez sefa, nech sa neurazi hned koelgyna, a potom aj s nim v cc
vieš čo? Poslala by som jej mail ,ako tu už niekto radil - kopiu šéfovi, a keď sa niečo zomelie, budeš krytá. Viac by som neriešila.
@queen_mary ✔️
ústne ju vyzvala, viac x, tak nasleduje mejl, aj dva behom pár dní, potom znova mejl - ale už cc šéf, a kľudne aj znova. Mejly vytlačiť, keby náhodou " zmizli" zo systemu
,,,netrapte sa tam ,,,odkial ste prosim ,,,,