Ahojte, pomaličky budem končiť RD. Ako to je s nástupom do práce? Moja stara pozícia obsadená, predpokladám, že ma späť nebudu chcieť. Načo mám nárok od zamestnávateľa? Ponúknuť náhradné miesto? Výpoveď? Musí byt výpovedná lehota?
@nafka0483 ďakujem za objasnenie. A čisto pre doplnenie. Ak mi nebude mať čo ponúknuť a dostanem výpoveď, mám nárok na nejaké odstupné? Keďže moja stará pozicia zrušena nie je
Ano, podla toho kolko rokov si odpracovala, tak zakonnik prace urcuje na ake odstupne je narok ;)
@nafka0483 ale teda, zamestnávateľ vie toto obísť... vytvorením miesta ktoré mi nebude vyhovovať. Pravda?
No zamestnavatel ti moze ponuknut cokolvek ine - ak to koresponduje s tvojou zmluvou (nazov pozicie, napln prace) len je to napr ine oddelenie, iny tim a pod. a tebe sa to nepaci, tak davas vypoved ty.
Ak ti ale ponukne nieco, co s tvojou zmluvou nekorespinduje, cize by ste museli podpisat dodatok o zmene pozicie, naplne prace, platu s ktovie coho este, tak to podpisat nemusis, plati ti tvoja zmluva a chces to co sa pise tam. V tom pripade ti musi dat vypoved zamestnavatel.
@nafka0483 ďakujem, je mi to už jasné. Môj zamestnávateľ je dosť vychcanec, takže predpokladam, že nebudem mať ani prácu ani odstupné
Pravdepodobne bude hovorit ze mas vypoved ale v skutocnosti to bude dohoda - takze pozorne citaj a nepodpisuj nic kym si to poriadne nerozmyslis a neporadis sa a nebude ti jasne uplne vsetko co je tam napisane. Ked ti nieco bude davat tak papiere zober, povedz ze sa poradis s pravnikom a das im vediet. Nepodlahnu reciam ze musis hned podpisat a podobne.
@nafka0483 ďakujem pekne. Pozriem si
Mesiac vopred pisomne oznamis ze k datumu xyz koncis RD a nastupujes naspat do prace. Zamestnavatel ti ma dat vediet instrukcie ohladom nastupu a zaradenia (ak koresponduje s tym co mas v zmluve). Ak nie, tak ti ponukne ine miesto/miesta, oboznami ta s podmienkami a pod. a pripravi dodatok k zmluve (ina pozicia, podmienky...).
Ak ti nebude nic vyhovovat, tak mozes dat vypoved alebo navrhnut ukoncenie dohodou.
Ak ti zamestnavatel nebude mat co ponuknut, tak bud ti da vypoved alebo ponukne dohodu.
Vypoved je s vypovednou lehotou, dohoda akokolvek sa dohodnete.