Ahojte, kedy ste nastupovali do práce z RD? A kde ste dali detičky? Jasle? Opatrovateľka? Alebo vám zvali 2.ročné do školky?
@zuzanockamt super, a nelutujes, ze si išla takto skôr do prace?
Anonym
Vôbec nie, som spokojná. Aj deti sú v pohode. Mám prvé dieťa dosť veľké už, takže vidím,že vôbec ho to nepoznačilo.
@zuzanockamt dakujem si ma potešila, lebo v okoli ma od toho dohovárajú, ze to poznačí dieťa a vzťah matka dieťa, dôvera a vztahova vazba
Autorka
Áno, tu je ešte stále takýto predpotopný názor 🤦 Ja som si išla podľa seba, nikto mi nemá do toho čo kecať. Chcela dom ísť pri druhom hneď po MD, teda keď mal 7 m., ale žiaľ nevyšlo to kvôli zdravot.stavu dieťaťa.
@zuzanockamt este sa opytam a s chorobami to ako bolo? Jasle/škôlka?
Bohužiaľ chorobnosť veľmi častá
@zuzanockamt tak to asi aj u 3 a viac ročných, tomu sa človek asi mevyhne
Samozrejme, tá škôlkarska chorobnosť nie je o veku. Sú aj 4-5 ročné stále choré.
išla som po roku, dieťa do jasieľ, nijako to náš vzťah nepoznačilo, to je nezmysel, možem to posúdiť, je už dospelý, priateľský vzťah máme stále. To by musela byť poznačená väčšina detí v zahraničí, kde nie sú matky doma tri roky. Chorý nebol vôbec ani jasle ani škôlka, názory ostatných ma nezaujímali
Ahoj, ja som nastúpila keď mal malý rok aj 5 mesiacov. Išiel do jasiel,ale tam bol aj často chorý tak po 4 mesiacoch som ho odhlásila a keď šla moja mama na dôchodok, tak povedala že bude a ním ona doma🙂 jasle boli fajn len tam sa mi to neoplatilo finančne keď bol každý druhý týždeň doma. Vzťah to medzi nami nijako nepoznacilo a mne úprimne prídu 3 roky na materskej strašne dlhá doba.
Ja som dala 2,5 ročne dieťa do sukromnej škôlky, až neskôr vzali do štátnej. Teraz chodí do 3 triedy a teda nás vzťah to neovplyvnilo nijak. Ten čas, ktorý som bola s deťmi som využila naplno. Na rodičaku som iba prežívala a ani zďaleka som tak dobre čas s deťmi nevyužila.
Dakujem každej z vas, tiez mi pride ten cas veeelmi dlhy. A uz dieťa sa začne nudiť, lebo ruku na srdce ani jedna z nás nevymyslime aktivity nonstop pre dieťa. A socializácia je fajn od ranného veku
Tak mňa tie aktivity práveže nesmierne bavili, boli sme veľa hodín vonku, to bol práveže pre mňa najmenší problém. Aj keď som už pracovala, cez dovolenku som stratila detí susedke, vymýšľala som aktivity zase im
Autorka, urcite sa tu aj docitas, ze matky ktore daju dieta do skolky aj ako 3 rocne, su krkavcie matky a chcu sa dietata zbavit a odlozit ho, zatial co oni sa napriklad staraju o mladsie dieta na MD. Munule tu bola taka tema a skoro som odpadla kolko zien ma taly nazor.
Urob si podla seba, podla mna 2 rocne dieta je uplne ok.
@joannita viem, ze je risk nieco sa pýtať na MK, ale riskla som. V podstate som bola rozhodnutá. A potešilo ma vyjadrenie mamičiek.
Starsi nastupoval do skolky ako 2r, mladsia teraz v septembri tiez ako 2rocna .Ja v pondelok nastupujem naspat do prace 😃 konecne 🙏 3r a viac by som doma nebola 🙈😅
1.dieťa - 2 roky - MŠ
2.dieťa - 1 rok - otec na MD, potom babka (1/2 roka), potom jasle (1/2 roka), teraz MŠ