Nástup po rodičovskej do práce

8. feb 2023

Ahojte..
V práci vás na koľko vedia zastúpiť atď...?!
Ja normálne mám stresy 😭🤦‍♀️
Kolegyňa je už na dôchodku asi 4r ale pracuje...ja nastupujem na jej miesto...od decembra chodím na 2-3h sa zaúčať..z toho december nula bodov kvoli chorobám(dcérka zo škôlky a my potom všetci ko)...v januári som bola konečne 3t... teraz znovu choroba a doma...ona už milión krát chcela odísť do dôchodku....teraz ja nastupujem na plný úväzok 1. Marca... ona ževraj končí koncom marca.... a z toho samozrejme ma 10 dní dovolenky...minule keď som tam nebola tak rozprávala jaj ako dobre by bolo ešte počkať výročie firmy na jeseň... mne rozpráva že v marci už to je na mne....
Vedúca mi ešte v decembri povedala nech sa poriadne zaucim, lebo nikto ma zastupovať nevie...inak bohužiaľ je to tak...v kancelárii nikto neovláda ani trošku druhej robotu...
Ja som týždne vystresovaná... robotu viem možno na 30%.... termíny sú... do 6 dňa v mesiaci... potom k 15 dňu v mesiaci... účtovníctvo....
Ja neviem si predstaviť keď malá ochorie a musím týždeň byť doma... ako to dobehnem(najmä kým mi ešte všetko ani nevysvetlila a neviem)... keď sama to ešte neovladam lebo som tam viac neni ako som🤦‍♀️
Na mojej pozícii je iná, o tej pozícii účtovníka sme sa už ani nebavili... akože rozmýšľam... podľa vás je sprostosť ísť za vedúcou...jej normálne narovinu povedať že ja tie 2 mesiace určite potrebujem sa ešte zaučiť... home Office neni...
No teda...je to sakra náročné po RD 🤦‍♀️

floki1994
8. feb 2023

V prvom rade klud..je to stale len robota a tamto si privodis zdravotne problemy zo stresu 🙂 skus ist za tou kolegynou na dochodku, a vysvetlit jej situaciu ci by este marec a april nemohla pracovat a pomahat ti lebo si neveris a kym sa do toho zabehnes...ked nie treba sa opytat sefky, sadnut si s nou ...situacia sa da vzdy riesit..ochoriet moze ktokolvek ...navrat po materskej je tazky a zaciatky vzdy hekticke ale dostanes sa do toho len to treba pevne nervy, brat veci s rezervou a vela magnezia 😅

ropucha6
8. feb 2023

Tak predpokladam, ze to moze byt tak na dobrej voli tvojej kolegyni. Ona zas nemoze za to, ze mas deti chore. Ale akoze nechapem, to veduca neovlada tu robotu? Ked budes OCR alebo PN zrovna na terminy, tak kto to spravi?

autor
8. feb 2023

@ropucha6 nie nikto to neovláda..... kolegyňa akurát tak týždeň chýbala ked mala dovolenku atď.... akurát vieme v pokladni zastúpiť kolegyňu lebo tu robotu sme viaceré robili...

autor
8. feb 2023

@floki1994 mam pocit ze zdravotné problémy už mám...😏🙈 Od septembra adaptácia v škôlke nešla. Akurát teraz v januári sa to zlepšilo... dcérka tiež začne spávať v škôlke od marca ..ja ťažko znášam aj odlúčenie od dcérky od rána do 4tej keďže sme boli nonstop spolu...aj práca ma trápi....a zdravotné problémy...nikdy toľkoto ma hrdlo nebolelo

floki1994
8. feb 2023

No sama si robis zle...treba sa ukludnit a prijat to ako bezny kolobeh zivota 🙂 ides do prace kde potrebujes podavat vykon cize sa na to priprav 🙂 treba si sadnut s kolegynou, sefkou a makat na sebe..ucit sa po veceroch a tak..to tri prve tri mesiace su brutal ale potom to pojde uvidis 🙂

ropucha6
8. feb 2023

@autorka, tak to mate cudnu veducu aj cudny set up. Ale nestresuj sa, uvidis, ako to pojde, ked budes mat z toho velke stresy, proste zmenis pracu, nebudes prva ani posledna.