Najde sa tu niekto, kto mi vie poradit? Som na rodicovskej dovolenke, dcera ma cca 1,5 roka. Od septembra ju chcem dat do sukromnych jasiel s tym, ze ja by som od oktobra isla do prace. V praci kde som bola pred nastupom na MD pravdepodobne uz pre mne nebudu mat pracu, takze by mi dali odstupne a mala by som si hladat novu pracu. V pripade, ze by som nastupila do povodnej prace je vsetko jasne. Ak by som vsak dostala odstupne a na druhy den nenastupila do druhej prace, mam ist na urad prace alebo zostavam nadalej na RD a budem si hladat pracu kym si nieco nenajdem a potom nastupim?
Niekto mi radil, ze mam nadalej poberat rodicovsky prispervok aj pocas obdobia ked dcera bude chodit do jasli a neuplatnovat si narok na prispevok na jasle, pretoze ten v pripade ked tam nechodi (choroba, dovolenka), tak nepreplacaju.
Este som aj nieco pocula, ze ak mi daju odstupne, mam na cca 3 dni nastupit do prace aby ked pojdem na urad prace, mi dali max. davku v nezamestnanosti (alebo uz neviem aky bol dovod preco nastupit na par dni).
Ak by mi niekto vedel poradit co by bolo pre mna najvyhodnejsie, bola by som velmi vdacna. Dakujem 🙂
takze postupne: ak by ti dali vypoved, je dobre si vycerpat 1 den dovolenky a zbytok preplatit. tak mas sancu si zvysit potom podporu v nezamestnanosti. ak by si to riesila, treba prepisat rodicak na manzela a ty sa prihlasit na urad prace. kym by ti skoncil rodicak by si narok na podporu stratila.. ak by si sa hned zamestnala inde, je mozne zrusit rodicak a poziadat o príspevok na jasle - je tam podmienka by zarobkovo cinna. plus sa dokladuju mesacne naklade, preplatia max. 230€
@majusqa77
@liz_lemon
Dakujem za odpovede. Obavam sa, ze mi dovolenku celu preplatili medzi MD a RD. Pocas RD uz narok na dovolenku nevznika, nie? Mozno by sa dalo dohodnut, ze by ma na 1 den zamestnali, bolo by aj to riesenie?
Rodicak si mozem ponechat aj pri nastupe do novej prace nie? Je to cca taka suma ako prispevok na jasle a nemusim nic riesit a behat po uradoch, nie? Ci treba to z nejakeho dovodu?
Nevie nikto poradit prosim?
@fosilka Ja sa vyjadrim iba k tomu prispevku na jasle, ze ho poberam a je jedno ci bola dcera chora alebo na dovolenke. Ved za tie jasle platis tak ci tak, a oni sa na urade nemaju ako dozvediet ci bola chora. Tiy im iba raz za mesiac donesies potvrdenie, ze si zaplatila jasle.