Nástup do práce, RD a výpoveď

9. apr 2022

Ahojte, pocas RD sa zrusilo moje pracovne miesto, ale neoficialne mam prisľúbené, ze ho obnovia, ked nastupim do prace. A tu by ma zaujimalo, kedze zamestnavatelovi musim dat dopredu vediet datum nastupu, ci je mozne to potom stiahnut, ak by mi oznamili, ze dostavam výpoveď. Rodicovsky mam do februara buduceho roka. Dakujem.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. apr 2022

@viestta ano, to viem, mna skor zaujima, ked im dam vediet, ze nastupim napr. 1.6 a oni mi napisu, ze nemaju pre mna miesto, ci ten nastup viem "stornovat" a byt akoze dalej zamestnana (aj ked na rodicovskej dovolenke).

mogaa
10. apr 2022

teoreticky ano, keďže ty sa stále vieš vrátiť na RD...ale prakticky na teba budú pozerať ako na sprostú keďže najskôr napíšeš že sa chceš vrátiť skôr do práce a potom to stornuješ a zase napíšeš že sa ešte nechceš vrátiť a ostávaš na RD....aj zamestnávateľ sa musí vedieť zariadiť a ten mesiac má na to aby vedel poriešiť personálne záležitosti..... takže ty buď chceš nastúpiš skôr alebo nie....ak má miesto teba náhradu počas RD, tak tomu človeku musí dať vedieť že k určitému dátumu sa vraciaš do práce a teda on k tomu dátumu končí....takže ak si ten človek nájde nové miesto a ty na konci mesiaca oznámiš že sa predsa len nevraciaš skôr, tak ostane bez zamestnanca......

autor
10. apr 2022

@mogaa ako píšem v prispevku - moje miesto bolo zrusene, cize tam nik miesto mna nie je. Sice mi bolo prislubene jeho obnovenie, ale to moze, aj nemusi byt pravda, preto ma zaujima, ci mozem potom nastup stiahnut, ak by mi hrozila vypoved. pokracovala by som v RD, za ten cas mozno nastanu zase nejake personalne zmeny.