Nástup do práce počas rodičovskej dovolenky

foolie
17. feb 2016

Chcem Vas poprosit o radu maly mal teraz 2r. Podarilo sa mi najst novu pracu u noveho zamestnavatela kde nastupujem 1.3. Z povodnym ukoncim zmluvu 29.2. Chcem sa opytat ako je to s rodicovskym pridavkom budem ho poberat dalej alebo treba na upsvar nahlasit ze nastupujem do prace? Skolne bude 190€ takze mi to vyjde z rodicaku alebo aj tak musim ziadat o prispevok na starostlivost aby som dostala tych 200€/rodicovsky prispevok/? A kde mam este nahlasit ze nastupujem do prace okrem socialnej poistovne? Dakujem za rady.

evita68
17. feb 2016

@foolie RP ti zostane a nahlasuješ iba na SP..

danulka213
17. feb 2016

Ja som tak nastupila prave teraz v pondelok.Mala bude mat 3 az v oktobri,RP mi zostava a bola som iba na SP so zmuvou a oni ma odhlasili.to by malo byt vsetko...

evka4
18. feb 2016

@foolie RP Ti zostava do 3 rokov veku dietata. Nastup do zamestnania musis nahlasit v socialnej poistovni (musis sa odhlasit z dochodkoveho a nemoc. poistenia). Na urad prace je treba ist jedine v tom pripade, ak das dieta do jasli a budes chciet ziadat o prispevok na starostlivost o dieta. Poskytuje sa max do vysky 280e. V pripade poberania prispevku na starostlivost o dieta Ti odnimu rodicovsky prispevok.

foolie
autor
18. feb 2016

@evka4 ak ma jasle vyjdu na 190€ tak si nemusim vybavovat prispevok na starostlivost a mozem poberat dalej rodicovsky prispevok tak som to pochopila

evka4
18. feb 2016

@foolie samozrejme, ak je poplatok za jasle nizsi, nez je RP, bolo by nerozumne ziadat o prispevok na opatrovanie. Prispevok sa oplati vybavit len v pripade, ak za jasle clovek plati viac, nez je RP.

svrcko
17. mar 2016

ahoj mala si problem z rozviazanim zmluvy z byvalym zamestavateľom?? dakujem

foolie
autor
17. mar 2016

@svrcko ano zachoval sa ako kr....ten povedal ze ma nechce ale nech nastupim a on ma potom vyhodi.... robil to koli tomu lebo mi nechcel vyplatit odstupne cca 1800€ povedal ze ja sa nebudem obohacovat na jeho firme... nakoniec som dala vypoved ja ziadala som dohodou k 29.2.3016 a tu mi podpisal kedze mi nemusel vyplatit odstupne. Nech sa zadrhne s tymi peniazmi aj ked by sa zisli hlavne ze mam novu pracu a som spokojna 🙂

svrcko
17. mar 2016

to su niektorý taky... ja sa toho bojim že mi tiež budu robíť problemi lebo byvam už v inom meste ako som robila a tiaž mam 2r chlapčeka a by som už chcela do prace preto som sa pítala ďakujem Ti veľmi pekne

foolie
autor
18. mar 2016

@svrcko ak si este na rodicaku podaj vypoved este pocas neho najlepsie dva-tri mesiace pred jeho koncom uplynie ti vypovedna doba pocas rodicaku takze nastupit do roboty nemusis a vypoved ti mysia akceptovat ci sa im to paci alebo nie. Ak by si dala vypoved po skonceni rodicaku tak by si musela ak by to chcel zamestnavatel nastupit a odpracovat vypovednu dobu 1-2... mesiace podla toho ako dlho si tam pracovala

svrcko
18. mar 2016

no moj maly ma narodeniny až o rok bude mať 3ra neviem ani či mi ho vezmu do školky že je tu obrovsky problem ale veľmi dakujem dufam že aj mne to tak rychlo pojde a ako vieš či maš narok na odstupne?? vieš ja som skor workoholik v tychto veciach som akosi pozadu )) a dakujem važne si to važim

foolie
autor
19. mar 2016

@svrcko ked das vypoved ty nemas narok na odstupne mas ho iba vtedy ak ta zamestnavatel prepusti

svrcko
20. mar 2016

hej hej to som vedela len som si nebola ista dakujem

monii28
5. okt 2016

Prosim vas je tlacivo na odhlasenie sa z dochodkoveho v SP?DAKUJEM

majusqa77
5. okt 2016

@monii28 na stranke soc.poistovne. vola sa to registracny list fyzickej osoby

lucinkax20
5. okt 2016

Ahoj...chcem sa opytat...ak dam 2 a pol rocnu dcerku do skolky a nastupim do prace tak mi vezmu rod.prispevok?? Alebo budem poberat do troch rokov? Dakujem

majusqa77
5. okt 2016

@lucinkax20 rodicak je viazany na vek dietata, nie na to, ci, coa kolko robis 🙂

lucinkax20
5. okt 2016

@majusqa77 ja sa pytam preto lebo jedna znama chcela nastupit do prace a vraj jej povedali ze keby dieta bolo doma tak moze poberat rodicak ale ak ho da do skolky tak nie

evittam
5. okt 2016

@lucinkax20 To je len "vraj" a "JPP", platí čo ti napísala @majusqa77

lucinkax20
5. okt 2016

@evittam dakujem 😉

monii28
5. okt 2016

@majusqa77 s tym formulárom sa aj odhlasuje?s nim som sa tuším prihlasovala...

majusqa77
5. okt 2016

@monii28 ano

monii28
26. jan 2017

Radila som sa tu dievčatá pred nejakým časom, moja situácia teraz je,že som začala chodiť do práce a rodičák mi beží, ale pre iste dôvody by som chcela ešte jedno dieťatko teraz a neviem ako to bude, keď som v predošlej práci dala výpoveď, našla si novú a mám zmluvu na dobu určitú, pol roka. Ako sa mi bude rátať materská, viete mi poradiť?

majusqa77
26. jan 2017

@monii28 zalezi kedy otehotnies

monii28
26. jan 2017

Hádam do troch mesiacov sa podarí

majusqa77
26. jan 2017

@monii28 z platu od zaciatku tejto prace do konca mesiaca pred nastupom na MD (resp. do konca PP, ak skonci skor ako ty nastupis na MD) - za predpokladu, ze v case skoncenia PP uz budes tehotna a zaroven to bude pred nastupom na md posledny prijem z ktoreho sa budu platit odvody. a teda budes tam mat dokopy 90dni bez pn a ocr

monii28
26. jan 2017

Ja nepredpokladám, že by mi PP skončil úplne, myslím si, že mi zmluvu predĺžia. Obávam sa len toho, aby sa do výpočtu nezaváhali aj rodičovský príspevok. Alebo,že nebudem nejako krytá, čo sa týka tých 270 povinného poistenia.

majusqa77
26. jan 2017

@monii28 rodicak sa do prijmu pre vypocet nemocenskych davok nepocita. a 270dni poistenia musis mat za 2 roky pred porodom. kedy ti skoncil predchadzajuci pracovny pomer?

monii28
26. jan 2017

9.10. a 10.10. som nastúpila do novej práce. Takže toto splnené mám.

monii28
28. jan 2017

Prosím ak viete, chcela by som sa pripoistit na najvyššiu materskú, oplatí sa to? A kedy sa treba poistiť?

evittam
28. jan 2017

@monii28 Pripoistit sa neda. Nie je uz mozny subeh zamestnanie a DNP.