Kto poradi?Mala som retazový porod, na prvu matersku som odisla v r. 2010, s tym , ze mi nebolo umoznene cerpat dovolenku, zostalo mi 17,5 dna. Za 18 mesiacov sa mi narodilo druhe babo, teraz ma prave 18 mesiacov, ja som nastupila znovu do prace, s tym ze som si 21 dni dovolenky vycerpala, ostalo mi este nejakych 24 dni starej dovolenky, Ako sa vypocitava dovolenka po materskej, zda sa mi, ze som dostala nejako malo. cca len polovicu z hrubeho primu, pritom plat mi isiel pocas druhej materskej hore
Vanda, prva dolezita vec je ze pocas MD vznika narok na dovolenku, pocas RDv principe nevznika. tiez zalezi trosku kedy si na MD nastupovala. otazka je 17,5 dna si mala uz aj s narokom pocas materskej alebo nie ?
ak si nastupila v 1.9. tak ze tento rok mas narok 7 alebo 8.5 dna, v zavislosti od toho ci tvoj celorocny narok je 20 alebo 25 dni.
mne sa zda, ze mas dovolenky celkom dost 🙂
ak pracujes na plny uvazok, tak sa nic nemeni - dovolenka sa pocita rovnako ako predtym.
ak pracujes na ciastocny napr. 50%, tak potom sa jeden dovolenkovy den rovna 4 hod. a to zobrazuje aj mzda.
podla udajov ktore si uviedla, tazko povedat presne cislo. ak chces vediet presne, kludne mi napis - mozeme to spocitat. 🙂