Nástup do práce po rodičovskej dovolenke

aduska1611
29. sep 2020

Ahojte , potrebujem poradiť ohľadom práce. Mám prácu od roku 2015 zmluva na neurčito, vrátila som sa do prace po 3 rokoch z MD avšak kvôli tomu že nemôžu byť na smene 2 osoby (t.j. 2baby na rannej ) ma chcú preradiť na inú pozíciu. Čo som čitala zo zákona ma môžu preradiť iba ak sa pozicia zruši ale ak mate niekto skusenost a vyznate sa poraďte ďakujem

natalala
29. sep 2020

@aduska1611 ak sa vratis do prace po materskej dovolenke (tych cca 6 mesiacov) musis dostat svoje miesto resp tu istu poziciu ak sa vratis po rodicovskej tak miesto ti sice “drzat” musia ale nemusi to byt tvoja pozicia. Myslim ze je to tak, ze nizsi plat ti dat nemozu.

fokuska
29. sep 2020

@aduska1611 Mas vykonavat pracu (pozicia, napln prace, plat...) podla toho ako mas v zmluve. V pripade, ze ti chcu poziciu zmenit na nejaku inu, tak je to nutne urobit dodatkom k zmluve - dodatok je dohoda oboch stran, cize ak sa ti to co je v dodatku nepaci, nevyhovuje, nesuhlasis s tym, tak to nepodpises.
Potom ti mozu dat vypoved ak ti nebudu vediet zabezpecit pracu podla povodnej zmluvy a s inymi moznostami suhlasit nebudes.

A po 3 rokoch si sa vratila z RD, nie z MD.

lucia147852
29. sep 2020

Ako píše
@fokuska to je. Riešila som to nedávno. Máš nárok na odstupné v tomto prípade