Nástup do práce po rodičovskej a iné miesto

monikahz
19. mar 2016

Ahojte, mám otázočku ohľadom nástupu do zamestnania po RD. Chcem nastúpiť do práce a zamestnávateľ by ma aj zobral na tú istú pozíciu, ale do predajne v inej lokalite ako som pracovala ale to isté mesto. Môžem to odmietnuť, pretože tá lokalita my nevyhovuje? Keď odmietnem pozíciu na novej lokalite a zamestnávateľ my dá výpoveď mám nárok na odstupné?Ďakujem

aislinn785
19. mar 2016

Ak sa zamestnankyňa alebo zamestnanec vráti do práce po skončení rodičovskej dovolenky, zamestnávateľ je povinný zaradiť ich na pôvodnú prácu a pracovisko. Ak zaradenie na pôvodnú prácu a pracovisko nie je možné, zamestnávateľ je povinný zaradiť ich na inú prácu zodpovedajúcu pracovnej zmluve. Zamestnankyňa a zamestnanec majú právo po skončení rodičovskej dovolenkyna zachovanie všetkých práv, ktoré mali alebo ktoré im vznikali v čase nástupu na túto rodičovskú dovolenku v pôvodnom rozsahu; tieto práva sa uplatnia vrátane zmien, ktoré vyplývajú z právnych predpisov, kolektívnej zmluvy alebo z obvyklých postupov u zamestnávateľa.

aislinn785
19. mar 2016

Aspoň tak na rýchlo zo zákona...

draik
19. mar 2016

Začal by som tým, že by som sa pozrel do pracovnej zmklluvy, či je tam uvedená presná pozícia a presne uvedené miesto výkonu práce.

monikahz
autor
20. mar 2016

@aislinn785 ďakujem pekne

monikahz
autor
20. mar 2016

@draik miesto výkonu mám dané Nitra, len úplný opak mesta to bude zato som sa pýtala, či je možné to odmietnuť

loginexistuje
20. mar 2016

@monikahz co mas uvedene v pracovnej zmluve ako miesto vykonu prace? Podla toho sa treba riadit ak tam nemas presne stanovenu svoju prevadzku tak potom ta moze dat aj do inej ...

loginexistuje
20. mar 2016

@monikahz aha teraz si to pridala .. cize miesto vykonu prace mas uvedene Nitra a teraz ti ponuka prevadzku v Nitre ale nie tam kde si bola pred nastupom na MD? ak je to takto .. tak ma na to pravo ... odmietnut mozes resp. rozviazat PP dohodou ale teda nebudes mat narok na odstupne

monikahz
autor
20. mar 2016

@loginexistuje nič v zlom ale to ma môže potom prehadzovať každý deň alebo týždeň kde chce, pretože má 4 prevádzky a pred tým som bola iba stále na jednej a tieto ostatné neexistovali..ďakujem 😀