Ahojte, chcem sa poradiť...pred týždňom som nastúpila do práce po 3 rokoch RD...musím to ísť nahlásiť na Sociálnu poisťovňu alebo úrad práce alebo zdravotnú poisťovňu? Ďakujem
@lenkafilip aj na UPSVaR je potrebne vyplnit tlacivo o starostlivosti o dieta po dovrseni troch rokov- kvoli pridavkom...
@lenkafilip
- upsvar- po dovršení 3rokov nahlás, kto sa o dieťa stará
- soc.poistovna - do 8dní po zmene odhláška z dôch.poistenia štátom
- zdr.poistovna - ukončenie poistenia štátom ako poberatela RP, zo zotrvačnosti nahlasujú mzdárky ukončenie poberania rodič.príspevku (aj ked o tom nemajú priamu info, dokedy ho mamička poberá), no nie je to ich povinnosť, podla vyjadernia úradu je to povinnosť mamičky, tj. skontroluj, či máš ok.
@marge28 dakujem pekne
Ahojte, viete mi prosim poradit? RD mi konci 20.2.2017, teraz idem pisat do firmy, ze planujem nastupit. Ak by ma do prace vsak volali skor a ja odmietnem, lebo mala ide do skolky az od februara, mozem si tymto odmietnutim nejako poskodit? Dakujem za kazdy nazor.
Určite na sociálnu, to máte čas do 8 dní, zdravotnú nahlasuje zamestnávateľ, ale môžte si to skontrolovať. Ja som nastupovala do práce pred mesiacom😉