Ahojte .Mám taký problém ,o mesiac sa mám vrátiť z rodičovskej dovolenky naspäť do práce ale môj súčasný zamestnávateľ mi ešte nedal info či sa môžem vrátiť ( a kam.
Na aké miesto keďže moje miesto je zrušené)Moja otázka je dokedy môžem čakať. pretože ja som si vedomá že mesiac vopred som sa ja mala ozvať ale z ich strany zatiaľ nevidím žiadnu snahu. Nerada by som ostala bez práce a teda som už začala aktívne hľadať aj iné zamestnania, posielať CV..
No ale neviem čo v prípade že má vezmu do nejakej firmy ale stále nebudem mať výpoveď z tejto súčasnej. Samozrejme prvá výpovedať nechcem keďže viem že mám nárok na odstupné ak mi nebudú vedieť zohnať pozíciu. Má niekto prosím podobnú skúsenosť a dajte mi vedieť ako ste to riešili lebo mám z toho dosť stres. Ďakujem vám.
@janka_266 samozrejme. Niekoľkokrát
Ak vam firma oznami, ze vase miesto bolo zrusene a neponukne vam ine ....budete mat narok na odstupne (podla rokov, kolko ste tam boli zamestnana)
ak sa s nimim dohodnete a vycerpate si jeden den alebo par dni dovolenky, budete mat dokonca narok na maximalnu podporu
tu je velmi dobra skupinka
https://www.modrykonik.sk/group/2172/
Napísala by som im ešte raz, že keďže neposlali iné inštrukcie a tvoje miesto bolo zrušené, dňa XY nastupujem späť do práce po rodičovskej dovolenke a budem sa o (zvyčajný začiatok práce) hlásiť u svojho nadriadeného spred materskej.
Prípadne zbehni už teraz na personálne, nech vieš na čom si.
A ozvali ste sa im mesiac vopred, že sa vraciate?