Nástup do práce po rodičovskej

linda.syk
7. okt 2015

Ahojte, chcem sa prosim opýtať či máte neitorá skúsenosť:
20.12 mi končí rodičovsky prispevok, dcerka ma 3 roky.Mam pracovnu zmluvu na dobu neurcite, rozhodujem sa co dalej.
Kedze mam na 10.1 naplanovanu operaciu ruky, kde budem PN cca. 2 mesiace, neviem co robit.
Ci nastupit do prace, cerpat 20 dni dovolenky a potom ist na PN - povedat to vsak v praci vopred ? nebudu ma chciet prepustit ? co ale nebudu moct, kedze mam zmluvu na dobu neurcitu a dovod na prepustenie nebude /jedine z organizacnych dovodov, ale sefka mi povedala ze ma vezmu spat/. Alebo nepovedat nic, jednoducho nastupim a donesiem PN-ku po 10.1...... z čoho sa mi bude počítať PN-ka ? Pred MD som pracovala 1,5 roka.

Druha varianta je, že by som šla na podporu stym ze by som rozviazala pracovny pomer, vybavila si operaciu a potom si hladala pracu.

čo robiť ? čo bude pre mna finančne lepsie ? Počas MD som mala 2 dohody..

bonaqa2013
7. okt 2015

prac. pomer by som nerozvazovala. Uvidíš ako sa k tomu postaví zamestnávateľ. či ťa on už neprivíta s rozv. prac. pomeru.

linda.syk
autor
7. okt 2015

@bonaqa2013 bola som sa uz pýtať, chcu ma späť, len o operacii som nič nehovorila....
a ak by ma čakali s vypovedou, predpokladam ze by som musela dostat odstupne..

nateeka
7. okt 2015

@linda.syk je dolezite ake mas vztahy so zamestnavatelom. Ja by som sa k tomu postavila otvorene a povedala im o operacii, mozno sa dohodnete, ze nastupis az po nej. Mozno maju teraz za teba nahradu a dotycny este tych par mesiacov potiahne.
Pracovnu zmluvu by som nerozviazala z tvojej strany.

linda.syk
autor
7. okt 2015

@nateeka nevies ako by to bolo s podporou ? keby som šla teraz hned po skonceni MD mali by mi pocitat zo mzdy pre MD. Pokial by som par mesiacov odpracovala resp. odPN-kovala z čoho by pocitali ? počas MD som mala dohody

slavka034
8. okt 2015

@linda.syk kedze si pocas RD pracovala na dohodu,tak podpora by sa ti vypocitala z podpory,nie z prijmu z TPP.

linda.syk
autor
8. okt 2015

kolko by som musela odpracovat po Pn-ke aby mi to slo z prijmu? 270dni?
@slavka034

monicask
13. okt 2015

Ahojte mamičky po RP . Nechcem priamo reagovať na to čo pise pani. Avšak mam svoj vlastný problem. Som po RP a hladam si pracu. Som už evidovaná na úrade prace. Je však tažko si nájsť robotu na HPP.Všade len dohoda-brigáda. A čo ak si nájdem prácu na zmluvu t.j.HPP avšak skrátený úväzok. Musím sa ísť stale hlásiť na úrad práce? Uznaju mi to ako zmluvu?Proste zamestnávatel by platil odvody to čo treba. Ako to vôbec je? Ak by som sa nemusela hlásiť na úrade práce, či by som si mohla nájsť niečo extra aj ked brigádu? A čo potom s Danovým priznaním?A ak by som mala HPP+1brigáda+2brigáda. Čo v tom prípade? Prosím Vás poradte mi. Veˇd viete ťažko sa žije v dnešnej dobe tu na SK. Ďakujem za odpovede.