Nástup do prace po OČR

luca1986
6. jún 2018

Ahojte, viem my niekto poradiť. Dnes my konci OCR zajtra nastupujem do prace. OCR sa ráta ako pracovný deň ako keby?? Lebo u nás sa pracujú aj víkendy. Ak by sa ta OCR ráta ako keby som bola v práci, a mam odpracovať 5dni tým padom by som mala robiť štvrtok, piatok a víkend voľný.?? Ja sa v tom moc nevyznám a u nás v práci ti nepovedia ako by to malo byt.. Ďakujem pekne za info

conspi
6. jún 2018

No ja myslím, že ak máš smeny, tak je jasné, že nastúpiš na svoju smenu

titla
6. jún 2018

Pri OČR sa počítajú kalendárne dni (teda vrátane sobôt a nedieľ).

luca1986
autor
6. jún 2018

@conspi
@titla ja nerobím na smeny, robím len cez deň ale mame to tak ze robíme 5dni a potom voľno a ráta sa nám celý týždeň (7) čiže aj s tými vikendami. Raz to už u nás tiež kolegyňa riešila ako prišla z OCR, len neviem ako dopadla a ako to teda je.

titla
6. jún 2018

V tomto prípade je úplne jedno, akú pracovnú dobu máš ty. Ak si napríklad nastúpila na OČR vo štvrtok a do práce sa vraciaš utorok, tak sa Ti počíta 5 dní OČR (štvrtok, piatok, sobota, nedeľa, pondelok). A to platí aj pre tých, čo cez víkendy nepracujú.

helenkas
30. sep 2018

Pekný večer v piatok som končila OČR na ktorom som bola od pondelka a ochorelo mi v sobotu druhé dieťa .Môžem ísť na OČR znovu alebo musím mať jeden deň pauzu ?alebo to platí až po 10dni OČR?

evittam
30. sep 2018

@helenkas Mozes znovu. Nabudúce ukonci OCR az od pondelka -budes mat zaplatenú aj sobotu a nedelu. Teda samozrejme ak nepracujes víkendy.😉

helenkas
30. sep 2018

@evittam ďakujem 😊