Nástup do práce

26. júl 2024

Ahojte,
mám dve deti (tri a pol ročnú a ročného). Od narodenia dcéry som doma. Aktuálne sa mi naskytla príležitosť ísť do práce. Finančne nato nie sme odkázaní ale mne chýba ten pocit sebarealizácie. Neodsudzujte má prosím, svoje deti milujem aj ten čas s nimi, ale od kedy som doma nikam nenapredujem. Pracovala som v oblasti, kde človek na sebe neustále pracuje a posúva sa vpred. Taká krajina neobmedzených možnosti a mňa láka vrátiť sa. Manžel nemá problém ísť na MD so synom. Odišli ste do práce od tak malého dieťaťa?? Neľutovali ste to? Predsa len, toto obdobie veľmi rýchlo prejde a už sa nevráti (ďalšie deti už mať nemôžeme).

salome123
26. júl 2024

Ja keby som mala moznost tak by som sla. MD/RD bola pre mna nocnou morou.

letfenixa
26. júl 2024

@autorka veď na MD bude s dieťaťom otec, to je super.

merrysa
26. júl 2024

Áno, išla by som. Čím dlhšie si mimo pracovneho procesu, tým horšie sa tam vracia. Ak máš dobru ponuku, chod.

biglovemom
26. júl 2024

To musis ty vediet a nie riadit sa podla nas. 🤷🏼‍♀️ ja by som nesla ,dieta je len raz malinke.este sa narobis ….ale zas mne sla moja v 2r do jasiel😄(ina krajina)

guiseppinka
26. júl 2024

Urcite by som sla... ak by sa dal kratsi uvazok, tak ideal...

nikdenikto
26. júl 2024

Áno, po tom roku už v pohode. Do roka by som nešla.

Môj prvý išiel v 1,5roku do jaslí, dcéra ide teraz v dvoch. Tiež byt doma nie je pre mňa a nechápem ako ti niekto 3 a viac rokov vydrží. Ale chapem, že niekto zase nado mnou krúti hlavou že kam sa ponáhľam do prace keď finančne nemusím. A je to v poriadku. Zariad sa ako cítiš 🤗

zuzanockamt
26. júl 2024

Áno, odišla a neľutovala. V prvom prípade od 2-ročného a v druhom od 1-ročného (tiež otec na MD).

11bodka11
26. júl 2024

Urcite nie. Najkrajsi cas to bol. Deti uz male nebudu.

dancingqueen321
27. júl 2024

@salome123 aj u mna to tak bolo

zajinkakoni
27. júl 2024

Ide o to, ako to ty cítiš/vidíš. Cudzí názor ti môže byť šumafuk, staráš sa sama o seba, o svoju rodinu.... 😉 je dobre, ak sa človek chce posúvať dopredu.

autor
27. júl 2024

Ďakujem za všetky rady. Rozhodla som sa že idem do práce. Manžel má prácu, kde ho už postup vyššie nečaká a rozhodla som sa byť v tomto smere "sebecká". Nikde nie je napísané, že doma s deťmi musí byť len matka a manžel sa nato dokonca teší 🙂